Hamas: ABD'nin Gazze'de ateşkes sürecine ilişkin öneri taslağını teslim aldık

1 dk okuma
Hamas: ABD'nin Gazze'de ateşkes sürecine ilişkin öneri taslağını teslim aldık

Hızlı Özet

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu önerinin şu anda Hareket'in ilgili birimlerince “sorumluluk bilinciyle” incelendiği belirtildi.

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff aracılığıyla arabulucular tarafından Gazze'de olası ateşkes sürecine ilişkin sunulan yeni taslağı teslim aldığını duyurdu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu önerinin şu anda Hareket'in ilgili birimlerince “sorumluluk bilinciyle” incelendiği belirtildi.

Açıklamada, verilecek cevabın, "Gazze’deki Filistin halkının çıkarlarını koruyacak, insani yardımların ulaşmasına katkı sağlayacak ve kalıcı ateşkesin sağlanmasına hizmet edecek şekilde olacağı" belirtildi.

Hamas’ın bölgede adil ve kapsamlı çözüm için her türlü yapıcı çabayı değerlendirmeye açık olduğu vurgulandı.

Steve Witkoff'un önerisinin içeriğine dair detay verilmezken, bu girişimin mevcut ateşkes müzakereleri kapsamında atılmış yeni bir adım olduğu ifade ediliyor.

ABD yeni öneriden ümitli

Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, Oval Ofis'te dün düzenlenen bir etkinlikte, ABD adına kendisinin yürüttüğü Gazze'de olası ateşkes sürecine ilişkin değerlendirmede bulunmuştu.

Witkoff, "Yakın zamanda teslim edilecek olan yeni anlaşma taslağını göndermek üzere olduğumuzu düşünüyorum. Bugün Başkan bunu inceleyecek. Geçici bir ateşkes ve uzun vadeli bir çözüm sağlanması; bu çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesi konusunda çok iyi hislerim var." diye konuşmuştu.

Hamas da dün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff ile Gazze'de bir ateşkes için genel çerçeve üzerinde anlaştıklarını duyurmuştu. 

Bu haber 510 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!
Dünya

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için kente gelmesi halinde Netanyahu'nun tutuklanması gerektiği yönündeki açıklaması tartışma çıkardı. ABD Başkanı Trump ise İsrail Başbakanı'na sahip çıkarak, "ABD'de bulunduğu süre boyunca hiçbir şekilde tutuklanmayacak" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12037 Görüntüleme
Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı
Dünya

Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı

Hürmüz Boğazı'ndan Umman kara sularını kullanarak geçmek isteyen 2 Yunan gemisi isabet aldı. Atina yönetimi gemilerin birinde yangın çıktığını bildirdi. İran ise gemilerin su yolunda bulunan mayınlara çarparak infilak ettiğini belirtti.

Habervitrini11222 Görüntüleme
Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu
Dünya

Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde Türkiye’yi hedef alan küstah bir paylaşıma imza attı. Barış Harekâtı’nı "işgal" olarak niteleyen Yunan Bakan, "Yunan ordusu için Kıbrıs yakındır" sözleriyle Ege ve Doğu Akdeniz'de açıkça provokasyona soyundu.

Habervitrini14194 Görüntüleme
İran'da korkutan deprem! Irak'tan da hissedildi
Dünya

İran'da korkutan deprem! Irak'tan da hissedildi

İran son dakika bir depremle sallandı. İran'ın Kirmanşah şehrinde, 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İran-Irak sınırında gerçekleşen deprem, Irak'tan da hissedildi.

Habervitrini13035 Görüntüleme