Hasdal Askeri Kışlası'nda yangın

2 dk okuma
Hasdal Askeri Kışlası'nda yangın

Hızlı Özet

Hasdal Askeri Kışlası’ndaki ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.






Hasdal Askeri Kışlası’ndaki ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.



Alınan bilgiye göre, saat 13.30 sıralarında Eyüpsultan ilçe sınırlarında bulunan Hasdal Askeri Kışlası'ndaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ormanlık alandaki atış poligonu kısmında çıktığı iddia edilen yangını gören vatandaşlar itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine yangının bulunduğu alana çeşitli ilçelerden gelen itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu.



Şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına itfaiye ekiplerinin talebi üzerine yangın söndürme helikopteri gönderildi. Hem karadan hem de havadan yapılan müdahaleyle yangın iki saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. İtfaiye ve polis ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlattı.



İstanbul Valiliğinden "yangın" açıklaması



İstanbul Valiliği, Hasdal Askeri Kışlası'nda ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı.



İstanbul Valiliği, Hasdal Askeri Kışlası'nda ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı. Yangına 6 arazöz ve 1 dozer, İtfaiye Müdürlüğünden 16 araç, 52 personel ve 1 orman helikopteriyle müdahale edildiği belirtilen açıklamada, “Orman Harekat ve İtfaiye Komuta Merkezinden alınan bilgiye göre Eyüpsultan Hasdal Askeri Kışla mevkiinde saat 12.35'te ormanlık alanda çıkan yangına Orman Müdürlüğünden 6 arazöz ve 1 dozer, İtfaiye Müdürlüğünden 16 araç, 52 personel ve 1 adet orman helikopteriyle 12.45'te müdahale edilmiştir.



Ayrıca Balıkesir' den 1 adet orman helikopteri talebinde bulunulmuştur. Orman Harekat Merkezinin talebi üzerine TEİAŞ ve BEDAŞ idarelerince bölgeden geçen yüksek ve alçak gerilim hatlarındaki enerji kesilmiş ve bölgeye 2 adet ambulans sevk edilmiştir. Fıstık çamı ormanında yaklaşık 4 hektarlık alanda devam eden yangın kontrol altına alınmıştır. Yangının çıkış sebebinin tespitine ilişkin soruşturma başlatılmıştır” denildi.




Bu haber 367 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Okulların açıldığı ilk gün suç örgütlerine operasyon! 2 bin 477 gözaltı!
Asayiş

Okulların açıldığı ilk gün suç örgütlerine operasyon! 2 bin 477 gözaltı!

Okulların açıldığı ilk gün organize suç örgütlerine yönelik yurt genelinde 48 noktada operasyonlar yapıldığını belirten İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Operasyonda 2 bin 477 kişi gözaltına alınmış oldu. Neredeyse bir gün içerisinde 3 bin 500 kişiye yönelik olarak işlem yapıldı” dedi. "Organize suç örgütleri peşlerini bırakacağımızı zannetmesin" mesajı veren Çiftçi, önümüzdeki günlerde de iadeler için Yunanistan, Almanya ve İtalya'ya da ziyaretler gerçekleştireceğini ifade etti.

Habervitrini14210 Görüntüleme
Emniyeti karıştıran soruşturma! Müdür ve komiserler tutuklandı
Asayiş

Emniyeti karıştıran soruşturma! Müdür ve komiserler tutuklandı

Emniyeti karıştıran soruşturma! Müdür ve komiserler tutuklandıntalya'da kamu görevlilerine rüşvet verildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında eski Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, eski Koruma Şube Müdürü, komiser ve avukatın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan emniyet mensupları, görev yerleri değiştirildikten sonra açığa alındı.

Habervitrini9336 Görüntüleme
Silivri açıklarında bulunan cesedin batan geminin birinci kaptanına ait olduğu belirlendi
Asayiş
#Spor#haber#Kültür Sanat

Silivri açıklarında bulunan cesedin batan geminin birinci kaptanına ait olduğu belirlendi

Silivri açıklarında batan "Tuğberk İmamoğlu" gemisindeki 10 kişilik kayıp mürettebata ulaşmak için yürütülen çalışmalar sırasında bulunan cansız erkek bedeninin, batan geminin birinci kaptanı Yaşar Kayhan'a ait olduğu tespit edildi.

Habervitrini10214 Görüntüleme
Gülistan Doku soruşturmasında 4 zanlı daha tutuklandı
Asayiş
#Spor#haber#Kültür Sanat

Gülistan Doku soruşturmasında 4 zanlı daha tutuklandı

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili son soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini11332 Görüntüleme