HDP, Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu

2 dk okuma
HDP, Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu

Hızlı Özet

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Haziran’da bir bakkal AK Partili olması gerekçesiyle katledildikten sonra her fırsatta PKK’yı savunan HDP’yi aramış ve terör karşıtı konuşma yapmıştı. “Sizi bundan sonra CHP de kurtaramaz” diyen Soylu, cinayetin işlendiği köyde taş üstünde taşın bırakılmayacağını söylemişti. Soylu’nun terör karşıtı sözlerinden rahatsız olan PKK’nın siyasi ayağı HDP, Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda buldundu.






İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’yi arayarak terör karşıtı konuşma yapmıştı. Soylu’nun terörü savunanlara karşı sert sözlerinden rahatsız olan HDP, Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Haziran’da bir bakkal AK Partili olması gerekçesiyle katledildikten sonra her fırsatta PKK’yı savunan HDP’yi aramış ve terör karşıtı konuşma yapmıştı. “Sizi bundan sonra CHP de kurtaramaz” diyen Soylu, cinayetin işlendiği köyde taş üstünde taşın bırakılmayacağını söylemişti. Soylu’nun terör karşıtı sözlerinden rahatsız olan PKK’nın siyasi ayağı HDP, Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda buldundu.



HDP Merkez YürütmeKurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Soylu hakkında Ankara Başsavcılığı’na dilekçe verdiği kaydedildi.



HDP'nin dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:



“Görevi güvenliği sağlamak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu , milletvekili olduğu AKP içerisindeki yerini sağlamlaştırmak için kendisinin basına sızdırdığı telefon görüşmesinde, Halkların Demokratik Partisi’ni ( HDP ) ve Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı, ‘Size artık yaşama hakkı yok’ şeklinde açıkça ölümle tehdit etmiştir. Ayrıca sözlerinin devamında ‘O köyde taş taş üstünde bırakmayacağım’ diyerek bütün Ağrı halkını 2015’te Sur, Cizre ve Nusaybin’de yapılanları yapmakla tehdit ederek, hem partiyi hem üyelerini hem de oy veren seçmenlerini bir insanın öldürülmesinden sorumlu tutmuştur. Şüphelinin kullandığı ifadeler ile TCK’nın 216’ncı maddesinde düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun da işlendiği kanaatindeyiz.”



NE OLMUŞTU?



Soylu, Ağrı'da Mevlit Bengi isimli vatandaşın PKK tarafından öldürüldüğü ortaya çıktıktan sonra HDP Eş Genel BaşkanıPervin Buldan 'ı arayarak “Sizi CHP bile kurtaramayacak, o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım” demişti. Buldan, bu olaya karşılık 'Soylu’nun bir partinin Eş Genel Başkanı’nı arayıp tehdit etmesi kabul edilemez' yorumunda bulunmuştu. Soylu da bu görüşmeyi doğrulayarak Buldan'ın 'fazla değil, eksik söylediğini' duyurmuştu.




Bu haber 970 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kabine üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki hitabına ilişkin paylaşım
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Kabine üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki hitabına ilişkin paylaşım

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'ndaki konuşmasına ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

Habervitrini14901 Görüntüleme
Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın
Gündem

Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın

Zirvede konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan muhteşem bir insan ve benim çok iyi dostum. Türkiye’den arkadaşım, o tam bir sert adam. Onunla uğraşmayın, o sert biridir." dedi.

Habervitrini12768 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı

Kaldığı hapishanede 2011'de hayatını kaybeden eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun tutuklama sevk yazısını, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'ün imzaladığı ortaya çıktı. Belgede, Kaşif Kozinoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" suçlamaları kapsamında tutuklanması talep edildiği görüldü.

Habervitrini14167 Görüntüleme
AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek
Gündem

AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek

AKOM, İstanbul’da şiddetli yağışların başlayacağını sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Birçok ilçede sağanak etkili olurken, metrekare başına 20-40 kilogram aralığında yağışın etkili olması öngörülüyor. Sıcaklıkların akşam saatlerine kadar azalarak 16 dereceler civarına gerileyeceği tahmin edilirken sağanak yağış yarın geceye kadar sürecek.

Habervitrini12282 Görüntüleme