Hizbullah karada büyük kayıplar verdirdiği İsrail askerlerini püskürttü

••2 dk okuma
Hizbullah karada büyük kayıplar verdirdiği İsrail askerlerini püskürttü

Hızlı Özet

“İsrail ordusu, Salı günü erken saatlerde sınır ötesi operasyonlar başlatmasının ardından ilk kez sekiz askerin öldüğünü ve onlarca askerin yaralandığını duyurdu.”

Hizbullah, Güney Lübnan'daki İsrail saldırılarını püskürttüğünü söylüyor

Lübnan Hizbullahı, Çarşamba günü Lübnan topraklarına sızmaya çalışan İsrail birliklerine karşı mücadele ettiğini ve sınır köyüne doğru ilerleyen üç İsrail tankını imha ettiğini duyurdu.

İran destekli grup, "Maroun al-Ras köyüne doğru ilerlerken roketlerle üç Merkava tankını imha ettiğini" söyledi. Hizbullah, İsrail sızmasını durdurmak için farklı patlayıcı cihazlar, makineli tüfekler ve roketler kullandığını söylerken, Adayseh, Yaroun ve Kfar Kela köylerinin yakınlarında da çatışmalar yaşandı.

İsrail ordusu, Salı günü erken saatlerde sınır ötesi operasyonlar başlatmasının ardından ilk kez sekiz askerin öldüğünü ve onlarca askerin yaralandığını duyurdu.

İran, eski Hamas siyasi şefi İsmail Haniye, eski Hizbullah genel sekreteri Hasan Nasrallah ve İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Abbas Nilforuşan'ın öldürülmesine misilleme olarak hipersonik füzelerle üç askeri üssü ve Mossad karargahını hedef aldığını duyurdu.

Siyonist kaynaklar Hizbullah'la yaşanan çatışmada 14 askerin öldüğünü itiraf etti

Siyonist kaynaklar, Sky News'in Arapça kanalına verdiği röportajda, Lübnan'ın güney sınır bölgesinde Lübnan Hizbullah güçleriyle yaşanan kara çatışmasında Siyonist rejime ait 14 askerin öldürüldüğünü itiraf etti.

El Menar kanalı da Hizbullah güçleriyle Maron El Ras'ın doğu tarafından şehre sızan Siyonist askerler arasında çıkan çatışmayı haber yaparak bu çatışmada bir Siyonist subayın öldürüldüğünü duyurdu.

Daha önce Siyonist kaynaklar, Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyinde yer alan El Adisa bölgesinde kurduğu pusuda 4 Siyonist askerin öldürüldüğünü, 20'den fazla askerin de yaralandığını itiraf etmişti.

Hizbullah'ın operasyonu, Siyonist rejimin Lübnan'daki son saldırısına tepki olarak gerçekleştirildi.

Bu haber 1035 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!
Gündem

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!

30 Eylül'de Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılması bekleniyor. Tarih belli olurken, cep telefonunu kapatan Cemil Tugay’ın danışmanlarına verdiği talimat ise dikkat çekti.

Habervitrini13427 Görüntüleme
Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi

Ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu birtakım olaylar konusunda duyduğum kaygıları ifade etmeye çalışırken; kullandığım bazı ifadelerin maksadını aştığını ,çarpıtıldığını ve partimizin kurumsal kimliğini, dava arkadaşlarımızı ve yıllardır büyük bir fedakârlıkla hizmet eden teşkilat mensuplarımızı zan altında bırakan bir görüntü oluşturduğunu müşahade ediyorum.

Habervitrini13593 Görüntüleme
Adana'nın beşik gibi sallanıyor
Gündem

Adana'nın beşik gibi sallanıyor

Adana'nın Saimbeyli ilçesi 4.8 ve 4.9 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir kez daha sallandı. İlçede 4.4 büyüklüğünde üçüncü bir deprem meydana geldi.

Habervitrini12423 Görüntüleme
NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı
Gündem

NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı

Türkiye, uzay ve havacılık dünyasının en büyük buluşmalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. NASA, 5-9 Ekim tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 77. Uluslararası Astronotik Kongresi için programını açıklarken, Artemis'ten Mars'ta yapay zekaya, Ay araştırmalarından uzayda üretime kadar kritik başlıkların Türkiye'de masaya yatırılacağı duyuruldu.

Habervitrini13823 Görüntüleme