İBB'yi sert eleştiren CHP'li belediye başkanı AK Parti'ye mi geçiyor?

3 dk okuma
İBB'yi sert eleştiren CHP'li belediye başkanı AK Parti'ye mi geçiyor?

Hızlı Özet

CHP'li Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl belediye meclisinde, imar düzenlemesini reddeden İBB yönetimine isyan etti. Eleştirilerin ardından sosyal medyada Bingöl'ün AK Parti'ye geçeceği iddiaları yer aldı.

CHP'li Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl belediye meclisinde, imar düzenlemesini reddeden İBB yönetimine isyan etti. Eleştirilerin ardından sosyal medyada Bingöl'ün AK Parti'ye geçeceği iddiaları yer aldı.

Tuzla Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesini emsal transferleri ve bu kapsamda yaşanan imar sorunu ile konuşan CHP'li Tuzla Belediye Başkanı Avukat Eren Ali Bingöl, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı teftiş raporunun ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

USULSÜZLÜK İDDİALARINA DEĞİNDİ

Toplantıda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Avukat Eren Ali Bingöl, göreve geldikleri günden bu yana Tuzla’nın kronikleşmiş sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirterek, emsal transferlerine ilişkin usulsüzlük iddialarının Eylül 2024’te belediyeye ulaşan bir ihbar mektubuyla gündeme geldiğini söyledi.

Konu üzerinde detaylı inceleme yaptıklarını ifade eden Bingöl, 8 bin 760 yapı ruhsat dosyasının teknik ekipler tarafından tek tek incelendiğini belirtti. İncelemeler sonucunda geçmiş dönemde bağışlanması gereken ancak bağışlanmayan yaklaşık 400 bin metrekarelik emsal transferi tespit edildiğini ileri süren Bingöl, bu kapsamda 750 yapı ruhsatına ilişkin yeni işlemlerin durdurulduğunu ifade etti. Yaklaşık 10 bin konutta 30 bin kişinin yaşadığını belirten Bingöl, konunun valiliğe ve ilgili kurumlara bildirildiğini, İçişleri Bakanlığı tarafından da inceleme başlatıldığını söyledi.

"İBB'NİN RAPORU CİDDİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR"

İmar sorununun çözümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını kaydeden Bingöl, çözümün ancak imar planı değişikliğiyle mümkün olabileceğinin kendilerine bildirildiğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı teftiş raporunun ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Bingöl, söz konusu raporun yapı ruhsatlarının ve iskanların iptal edilmesi, para cezaları uygulanması, yapıların mühürlenmesi ve aboneliklerin iptal edilmesini öngördüğünü söyledi.

"BÜYÜK HAYRETLİK YAŞADIM"

Yaklaşık 30 bin kişinin mağdur olabileceğini belirten Bingöl, "Vatandaşın mağduriyeti siyasetin üstünde tutulmalıdır. Bu raporu ilk okuduğumda büyük bir hayretlik yaşadım. Çünkü bu durum, yılların emeğiyle ev sahibi olmuş vatandaşlarımızın ve geçimini iş yerlerinden sağlayan insanların mağdur olması anlamına geliyor." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Kant da yaptığı konuşmada sürecin siyasi tartışmaların ötesinde vatandaşların mağduriyeti açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, sorunun çözüm odaklı ele alınması gerektiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından imar değişikliği içeren gündem maddesi oy birliğiyle komisyona sevk edildi. Toplantıya ara verilirken, daha sonra yeniden toplanan mecliste Başkan Eren Ali Bingöl bir kez daha kürsüye çıktı.

İBB'ye verdi veriştirdi! CHP'li belediye başkanı AK Parti'ye mi geçiyor?Başlık Resmi

"NE İBB'YE NE BAŞKA BİR KURUMA MÜSAADE ETMEM"

Meclis üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bingöl, şunları söyledi:

"Başta meclis üyelerimiz olmak üzere, hangi partiden olursa olsun Tuzla’da 30 bin komşusunun yanında duran tüm meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tuzlalılar müsterih olsun. Ben burada olduğum sürece ne İBB ne başka bir kurum, hatta öz babam gelip ‘30 bin insanı ezip geç’ dese dahi buna asla müsaade etmem. Bunu kabul etmiyorum ve etmeyeceğim. İnanıyorum ki tarih bugünleri de hatırlayacaktır. Tuzla için dün ne söylediysem bugün de aynı noktadayım. İyi ki varsınız. Ben hiçbir zaman yalnız durmayı değil, sizlerle birlikte yürümeyi tercih ettim. Hep birlikteyiz, birlikte başaracağız. Çok kısa bir süre içerisinde bu sorunu nasıl çözdüğümüzü hep birlikte göreceğiz. İki yıldır hiçbir şeyin üzerini örtmeye çalışmadık. Aksine, tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmaması için gereken hassasiyeti gösterdik. Bugün mecliste de görülmüştür ki 30 bin kişi bu davanın yanındadır. Tuzla Meclisi, vatandaşını karşısına değil, yanına almıştır. Tarih, bugünleri ve bugün gösterilen cesareti mutlaka yazacaktır. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Müsterih olun, başaracağız inşallah."

'AK PARTİ'YE GEÇEBİLİR' İDDİASI

Bugün CHP'li Haymana Belediye Başkanı AK Parti'ye katılırken, Başkan Bingöl'ün de bu açıklamalarının ardından AK Parti'ye katılabileceği iddia edildi.

Bu haber 11514 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gaziantep Havalimanı'nda uçağın lastiği patladı
Gündem
#gaziantep havalimani#sunexpress#yolcu guvenligi

Gaziantep Havalimanı'nda uçağın lastiği patladı

Edinilen bilgiye göre, Stuttgart'tan Gaziantep Havalimanı'na gelerek iniş yapan SunExpress uçağının iniş takımlarında teknik bir sorun meydana geldi.

Habervitrini9047 Görüntüleme
Bakan Gürlek: Organize suç örgütlerine karşı yeni dönem başladı
Gündem

Bakan Gürlek: Organize suç örgütlerine karşı yeni dönem başladı

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Adalet Bakanı Gürlek, "Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından 81 ilde 175 Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına 'Organize Suç Örgütleri ile Mücadele' konulu yeni ve kapsamlı bir genelge gönderilmiştir" dedi.

Habervitrini13669 Görüntüleme
12. Yargı Paketi'nde neler var? AK Parti madde madde açıkladı
Gündem

12. Yargı Paketi'nde neler var? AK Parti madde madde açıkladı

AK Parti, 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan ve 30 maddeden oluşan 12. Yargı Paketi’ni TBMM Başkanlığına sundu. Paketle icra süreçlerinden miras satışlarına, duruşma sürelerinden idari yargı işleyişine kadar birçok alanda kapsamlı değişiklikler hedefleniyor. Düzenlemelerin yargılamaların hızlandırılması ve yargı sisteminin daha etkin hale getirilmesi amacı taşıdığı belirtildi.

Habervitrini14496 Görüntüleme
Terörsüz Türkiye! AK Parti'den "Yasal düzenleme yapılmalı" mesajı
Gündem

Terörsüz Türkiye! AK Parti'den "Yasal düzenleme yapılmalı" mesajı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Terörsüz Türkiye sürecine yönelik beklenen yasal düzenlemeye ilişkin soruya cevap veren Çelik, net olarak yeni bir aşamaya geçildiğini vurgulayarak "Tecrübemiz, devletimizin niteliklerinden, milletimizin değerlerinden taviz vermeden herhangi bir pazarlık söz konusu olmaksızın bu süreçleri nihayete erdirebilecek yüksek kapasiteye sahiptir.

Habervitrini12575 Görüntüleme