İmamoğlu Türkiye’yi Fransız basınına şikayet etti

••1 dk okuma
İmamoğlu Türkiye’yi Fransız basınına şikayet etti

Hızlı Özet

“Yabancı basına verdiği Türkiye’ye yönelik eleştiri demeçleriyle gündemden düşmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yine oldukça tepki çeken bir röportaja imza attı.”






İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransız dergisine verdiği özel röportajda, Türkiye’de demokrasinin işlemediğini iddia etti.



Yabancı basına verdiği Türkiye’ye yönelik eleştiri demeçleriyle gündemden düşmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yine oldukça tepki çeken bir röportaja imza attı.



Haftalık yayınlanan Fransız dergisi Marianne’le İstanbul’da özel bir röportaj gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.



"TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ AÇLIĞI VAR"



Belediye başkanı seçildiği dönemden itibaren eksiksiz bir hizmet anlayışı sunduğunu söyleyen İmamoğlu, Türkiye’de demokrasi anlayışını kendisinin temsil ettiğini iddia etti. İmamoğlu, Türkiye’de bariz bir “demokrasi açlığı” olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin siyasal kimliğini itibarsızlaştırma çabasında olan yabancı devletlerin ekmeğine yağ sürdü.



 



Ekrem İmamoğlu Fransız basınına Türkiye’yi şikayet etti #1


 



"İBB YARDIMI ART NİYETLE ENGELLENDİ" İMASI



Pandemi dönemine ilişkin yapılan bağış kampanyalarını Fransızların gündemine taşıyan İstanbul Belediye Başkanı, yardımların bilinçli olarak engellendiğini iddia etti.



TBMM’nin, İBB’nin, pandemi süresinde gelen yardım taleplerini “sosyal inceleme raporu aranmadan” denetimsiz bir biçimde yapmasına izin vermemesini bir “engel” olarak yorumlayan İmamoğlu, mağdur sıfatıyla konuşarak Türkiye’ye yönelik spekülasyonlara da geçit verdi.




Bu haber 644 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük
Gündem

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük

İran dini lideri Mücteba Hamaney’in savaşın ilk günlerinde ağır yaralandığı ve saldırıya uğrayan bir hastanenin enkazından çıkarıldığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise bu iddiaları reddederek Hamaney’in "tıbbi açıdan tamamen sağlıklı" olduğunu açıkladı. Pezeşkiyan, Hamaney’le son görüşmesinin 7 saatten fazla sürdüğünü de söyledi.

Habervitrini10261 Görüntüleme
İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterdi
Gündem

İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterdi

İstanbul’da AKOM’un uyarılarının ardından bazı bölgelerde sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle cadde ve yollarda su birikintileri oluşurken, bazı iş yerleri ve evleri su bastı.

Habervitrini14383 Görüntüleme
Türkiye'den Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına tepki: Lanetliyoruz
Gündem

Türkiye'den Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına tepki: Lanetliyoruz

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te 1143 İsraillinin İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya girmesine Türkiye’den peş peşe tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı baskını kınarken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Harem-i Şerif’in tarihi statüsünü hedef alan eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirterek İsrail’e "derhal son verin" çağrısında bulundu. Bir tepki de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan geldi.

Habervitrini14570 Görüntüleme
"Terörsüz Türkiye" sürecinde gözler yarına çevrildi: İkinci toplantı yapılacak
Gündem

"Terörsüz Türkiye" sürecinde gözler yarına çevrildi: İkinci toplantı yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Terörsüz Türkiye sürecinde hükümet nezdinde bir kurul teşkil ettirildi. Yarın sabah ikinci toplantımızı yapacağız" dedi.

Habervitrini13801 Görüntüleme