İmamoğlu'nun yanındaki valiz tartışması Mustafa Varank'tan Özgür Çelik'e yanıt

••2 dk okuma
İmamoğlu'nun yanındaki valiz tartışması Mustafa Varank'tan Özgür Çelik'e yanıt

Hızlı Özet

“Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da bir otelde katıldığı toplantıda bulunan sır dolu valizlerle CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Valizlerde sinyal kesiciler taşınıyor" dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank' tan "o odanın patlatılmasından korksalardı, jammer yerine bomba arama köpeği kullanırlardı." yanıtı geldi.”

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da bir otelde katıldığı toplantıda bulunan sır dolu valizlerle CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Valizlerde sinyal kesiciler taşınıyor" dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank' tan "o odanın patlatılmasından korksalardı, jammer yerine bomba arama köpeği kullanırlardı." yanıtı geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki bir otelde şüpheliler ile görüşmesinden önce, korumalarının gelerek görüşme yapacağı alanı gören kameraları kapattığı görüntüler ortaya çıktı. Öte yandan İmamoğlu'nun yanında bulunan valizler de dikkatlerden kaçmadı.

Tartışılan görüntülere ilişkin CHP İstanul İl Başkanı Özgür Çelik, yaptığı açıklamada, “Bu valizlerin içerisinde gördüğünüz gibi sinyal kesiciler var. Bu sinyal kesiciler 20-25 kilo o nedenle de bavulla taşınıyor" dedi.

"İlave kamera koyarlardı"

Çelik'in açıklamasına yanıt AK Parti Bursa Milletvetili Mustafa Varank'tan geldi. Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Varank, "Şundan herkes emin olabilir: Bir odadaki konuşmaların dinlenilmesinden değil o odanın patlatılmasından korksalardı, jammer yerine bomba arama köpeği kullanırlardı. Kimlerle toplantı yapıldığının görüntülenmesinden değil terör tehdidinden korksalardı bırakın kamera bantlamayı ilave kamera koyarlardı. CHP İstanbul İl Başkanı, Ekrem İmamoğlu'nu savunayım derken resmen sırtından hançerledi." ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu'nun yanındaki sır valiz tartışması Mustafa Varank'tan Özgür Çelik'e yanıt - Resim: 0

Ne olmuştu?

Soruşturma dosyasına giren yeni görüntülerde, İstanbul'daki bir otelde 12 Ekim 2024'te saat 08.48'de elinde bavulla bir kişinin geldiği, İmamoğlu'nun şüpheliler Tuncay Yılmaz, Ertan Yıldız, Adem Soytekin, Fatih Keleş ve Hüseyin Köksal ile görüşmesinden 50 dakika önce korumalarının geldiği görülüyor.

Söz konusu görüşmenin yapılacağı salonu gören kameraların korumalar tarafından 09.14'te bantla kapatıldığı ve görüntü alınmasını engellediği tespit edilen görüntülerde, İmamoğlu'nun ise 10.04'te geldiği yer alıyor.

Bu haber 494 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Gürlek: 7 faili meçhul dosyada 8 cinayet daha aydınlatıldı
Gündem

Bakan Gürlek: 7 faili meçhul dosyada 8 cinayet daha aydınlatıldı

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, 7 faili meçhul dosyada 8 cinayetin daha aydınlatıldığını duyurdu. Gürlek, "Bu 7 dosyayla birlikte, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında bugüne kadar 58 dosyada 65 maktule ve 7 yaralıya ilişkin olayları aydınlattık" dedi.

Habervitrini13215 Görüntüleme
Flydubai uçağının sırrı çözüldü.. 34 Bin Fitte Dehşet: Kokpitte Baltalı Saldırı!
Gündem

Flydubai uçağının sırrı çözüldü.. 34 Bin Fitte Dehşet: Kokpitte Baltalı Saldırı!

Dubai’den Tel Aviv’e gitmek üzere 174 yolcuyla havalanan Flydubai’ye ait FZ1073 sefer sayılı yolcu uçağında, uluslararası havacılık tarihinin en korkunç olaylarından biri yaşandı. Uçak 34 bin fitte seyrettiği sırada, Umman uyruklu yardımcı pilot Hamam el-Hammami, Hindistan uyruklu Kaptan Pilot Smit Machchhar’a kokpitteki acil durum baltasıyla saldırdı.

Habervitrini13411 Görüntüleme
İzmir’de Tarihi Kırılma: Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti Yolunda
Gündem

İzmir’de Tarihi Kırılma: Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti Yolunda

CHP’nin Kalesinde Siyasi Deprem: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye Geçiyor

Habervitrini11309 Görüntüleme
FETÖ'nün nakkaşı.. Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Bayram Özbek üç maymunu oynadı…
Gündem

FETÖ'nün nakkaşı.. Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Bayram Özbek üç maymunu oynadı…

Kurtlar Vadisi dizisinin senaryosunda da payı olduğu tespit edilen FETÖ'nün senaristi Bayram Özbek, 'Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme' ve 'Kasten Öldürmeye Azmettirme' suçlarından tutuklanmıştı.

Habervitrini11057 Görüntüleme