İnanılmaz yöntemler.. Mücahitler İsrail askerlerini tünelde havaya uçurdu

2 dk okuma
İnanılmaz yöntemler.. Mücahitler İsrail askerlerini tünelde havaya uçurdu

Hızlı Özet

Bubi tuzaklı tünelin, El Kassam savaşçılarının burayı bir pusuya dönüştürmeyi planlamasının ardından İsrail işgal askerlerine karşı patlamak gibi özel bir işlevi olduğu anlaşılıyor.

El Kassam Tugayları'nın Gazze'de İsrail kuvvetlerine ait bir tüneli havaya uçurduğu video... ve işgal, Gazze Şeridi'nin ortasında 2 askerinin öldürüldüğünü duyurdu

29 Nisan 2024 Pazartesi günü El Cezire uydu kanalı, İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları üyelerinin Gazze'deki tünellerden birinde çekilmiş yeni görüntülerini yayınladı. İsrail güçleri tünele girmeden önce bubi tuzağı kurarak tüneli havaya uçururken, İsrail işgal ordusu da Şeridi'nin ortasında 2 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Görüntülerde, El Kassam Tugayları üyelerinin, Gazze'de bubi tuzaklı bir pusuda hedef alınan İsrail askerlerinin teçhizat ve silahlarını kontrol ettiği görülüyor.

Görüntülerde, Mescid-i Aksa Tufanı'nda ilk kez kullanılan "eldiven" kutularının Kassam savaşçıları tarafından kullanımı da yer aldı.

Bubi tuzaklı tünelin, El Kassam savaşçılarının burayı bir pusuya dönüştürmeyi planlamasının ardından İsrail işgal askerlerine karşı patlamak gibi özel bir işlevi olduğu anlaşılıyor.


Ölümler ve yaralanmalar 
Öte yandan İsrail ordusu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Pazar günü Gazze Şeridi'nin merkezinde meydana gelen bir binada meydana gelen patlamada 2 askerinin öldüğünü, 4 askerinin de yaralandığını duyurdu. 608'e.

İsrail Ordu Radyosu'ndan yapılan açıklamada, "Dün (Pazar) Gazze Şeridi'nin merkezindeki Netzarim Koridoru'nun eteklerinde meydana gelen patlamanın ardından bir binanın bir kısmının çökmesi sonucu iki savaşçı öldürüldü. teröristlerle çatışma sırasında."

Şöyle ekledi: "Birinin durumu ağır, geri kalanının durumu hafif ve orta olmak üzere dört savaşçı daha yaralandı ve İsrail ordusu patlamanın koşullarını araştırıyor."

Ordu, internet sitesinde yayınlanan açıklamada, ölen iki kişinin isimleriyle ilgili olarak, "9232'nci Zırhlı Tabur'da savaşan yedek asker Ido Aviv (28 yaşında) ve (yedek) asker Kalkidan Mahari (37 yaşında)," 223. Tabur'da savaşan kişiler Gazze Şeridi'nin merkezindeki bir çatışmada öldürüldü.​​​​​


Hamas hareketinin askeri kanadı "El Kassam Tugayları" Pazartesi günü, Gazze Şeridi'nin kuzeyini güneyden ayıran "Netzarim" ekseninde İsrail ordusuna havan topu saldırısı düzenleyeceğini duyurdu.

Böylece İsrail ordusunda açıklanan ölü sayısı, İsrail'in resmi sitesinde yayınlanan ordu verilerine göre, savaşın başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nin işgalinin başladığı 27 Ekim'den bu yana öldürülen 263 subay ve asker de dahil olmak üzere 608'e yükseldi. İnternet sitesi.

İsrail ordusunun yaralı sayısı savaşın başlangıcından bu yana 3 bin 318'e ulaştı. Bunların 1.592'si Gazze Şeridi'ne kara harekâtının başlamasından bu yana yaralandı.

Bu haber 1189 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kabine üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki hitabına ilişkin paylaşım
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Kabine üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki hitabına ilişkin paylaşım

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'ndaki konuşmasına ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

Habervitrini14901 Görüntüleme
Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın
Gündem

Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın

Zirvede konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan muhteşem bir insan ve benim çok iyi dostum. Türkiye’den arkadaşım, o tam bir sert adam. Onunla uğraşmayın, o sert biridir." dedi.

Habervitrini12770 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı

Kaldığı hapishanede 2011'de hayatını kaybeden eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun tutuklama sevk yazısını, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'ün imzaladığı ortaya çıktı. Belgede, Kaşif Kozinoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" suçlamaları kapsamında tutuklanması talep edildiği görüldü.

Habervitrini14167 Görüntüleme
AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek
Gündem

AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek

AKOM, İstanbul’da şiddetli yağışların başlayacağını sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Birçok ilçede sağanak etkili olurken, metrekare başına 20-40 kilogram aralığında yağışın etkili olması öngörülüyor. Sıcaklıkların akşam saatlerine kadar azalarak 16 dereceler civarına gerileyeceği tahmin edilirken sağanak yağış yarın geceye kadar sürecek.

Habervitrini12286 Görüntüleme