İnce’den CHP’ye ‘FETÖ’ göndermesi: "Ellerini ovuşturdular..."

••2 dk okuma
İnce’den CHP’ye ‘FETÖ’ göndermesi: "Ellerini ovuşturdular..."

Hızlı Özet

“Muharrem İnce, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme iddiaları içinse, "Benimle ilişki kuran olmadı, görüşme talebi olmadı. Nokta" sözlerini kullandı.”






Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imzayı toplayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce CHP'yi ağır bombaladı. CHP'ye yakın hesapların sosyal medyada imza sürecini baltalamaya çalışmasıyla ilgili konuşan İnce, "Parti Sözcümüzün açıklamasını yarıda kesip videolar yaptılar. FETÖ'cülerden çok şey öğrenmişler" dedi. 100 bin imzayı toplayan İnce yaptığı konuşmada "Ellerini ovuşturdular, aman toplayamasın diye iftira attılar. Sahte evraklar düzenlediler. İkinci gün baktılar imza toplanıyor, bu defa başka türlü sahtekarlıklar yaptılar. Tam FETÖ taktiklerini uyguladılar." ifadeleriyle CHP'yi suçladı.



Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı Adaylığı için 100 bin imzayı toplamasının ardından kameralar karşısına geçerek, basın toplantısı düzenledi. CHP'lilerin sosyal medyada kendisinin adaylık sürecini engellemeye çalışmasına vurgu yapan Muharrem İnce, "Sahte evraklar düzenlediler. İkinci gün baktılar toplanıyor, "imzalar toplandı" sandık kuruluna gitmenize gerek yok diye mesajlar attılar. Tam FETÖ taktiği uyguladılar." dedi.



"TAM FETÖ TAKTİĞİ UYGULADILAR"



Muharrem İnce, "İftiralar attılar, sahte evraklar düzenlediler. İkinci gün baktılar toplanıyor, "imzalar toplandı" sandık kuruluna gitmenize gerek yok diye mesajlar attılar. Tam FETÖ taktiği uyguladılar. Beykoz'dan otobüs kaldırılıyormuş, insanların kafasını karıştırmak için... Parti Sözcümüzün açıklamasını yarıda kesip videolar yaptılar. FETÖ'cülerden çok şey öğrenmişler." açıklamasında bulundu.



"GENEL MERKEZ VE BELEDİYE BESLEMELERİ"



İnce, "Yalanlara inanmadınız, iftiralara itibar etmediniz, saldırılara siper oldunuz, firari FETÖ'cüler, PKK'lılar genel merkez ve belediye beslemeleri seni de bölücü ilan etti güzel kardeşlerim... Helal olsun çocuklar çok güzel direndiniz. Hiç merak etmeyin bu çıkar şebekelerini yerle bir edeceğim. Kimsenin kuşkusu olmasın. Bu trolleri destekleyenler, besleyenler Türkiye'ye demokrasi getiremez, trollerden medet umanlar PKK'lılardan, FETÖ'cülerden medet umanlar Türkiye'yi özgürleştiremez, Türkiye'yi zenginleştiremez." sözlerini kullandı.



107 CHP'LİYE YANIT: CHP ANTİ-DEMOKRATİKLEŞTİRİLİRKEN NE YAPTINIZ?"



CHP'de milletvekiliği yapmış 107 ismin kendisine yönelik yaptığı "dayanışma" çağrısına yanıt veren İnce, "O arkadaşlara şunu söylüyorum: Arkadaşlar CHP'nin tüzüğü anti-demokratikleştirilirken ne yaptınız? Sesinizi çıkardınız mı? Partinin basın toplantısı salonundan Türk bayrağı kaldırılırken ne yaptınız? Saraya giden CHP'li yalanını ortaya attığınızda ne yaptınız? Atatürk'e CHP içinde hakaret edilirken ne yaptınız? Ön seçim kaldırılırken, partideki bu tüm anti-demokratik uygulamalar yaşanırken gıkını çıkarmayanlar koltuk derdine düşenler bana bugün demokrasiden bahsedemezler. Geçmişteki tavırlarını hatırlatırım onlara. Ben 16 sene vekillik yaptım. Birinizden bir tepki görmedim. Atatürk'e 'Dersim Katliamcısı' denilirken biriniz tepki gösterdi mi? Çok inandırıcı gelmiyorlar bana. " dedi.



Muharrem İnce, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme iddiaları içinse, "Benimle ilişki kuran olmadı, görüşme talebi olmadı. Nokta" sözlerini kullandı.



 



 



 




Bu haber 495 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye'yi nasıl bir kış bekliyor? Sel ve kar fırtınası uyarısı!
Gündem

Türkiye'yi nasıl bir kış bekliyor? Sel ve kar fırtınası uyarısı!

Prof. Dr. Şermin Tağıl, 2026-2027 kışında Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde, yağışların ise artış eğiliminde olmasının beklendiğini açıkladı. Kışın ilk yarısında kuvvetli sağanak ve sel riskine dikkat çeken Tağıl, ocak sonu ve şubat ayında Kutup Girdabı'nın zayıflamasıyla ani soğukların, yoğun kar yağışının ve tipinin etkili olabileceği uyarısında bulundu.

Habervitrini14568 Görüntüleme
Bakan Fidan'dan kritik temaslar! İİT'de dönem başkanlığı Irak'a devredildi
Gündem

Bakan Fidan'dan kritik temaslar! İİT'de dönem başkanlığı Irak'a devredildi

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi’nin 52. toplantısı başladı. Toplantı çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Sözcü Büyükelçi Hasaneyn Kamil, tüm katılımcı heyetlerin başkente ulaşmasının ardından toplantının başladığını belirtti.

Habervitrini11997 Görüntüleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mavi vatan'ın yüzen fabrikası yola çıktı
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mavi vatan'ın yüzen fabrikası yola çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün enerji tarihimizde yepyeni bir sayfa açıyoruz. Adeta yüzen bir sanayi tesisi olan Osman Gazi'yi görev yerine, Karadeniz'e yolcu ediyoruz" dedi.

Habervitrini13695 Görüntüleme
İstanbul Valisi Gül: Dere yatağını işgal eden yerler yıkılacak
Gündem

İstanbul Valisi Gül: Dere yatağını işgal eden yerler yıkılacak

İstanbul'da sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, "Dere yatağını işgal eden yapılar yıkılacak. İlk etapta mağdur vatandaşlarımızın hesaplarına 10’ar bin lira yatırıldı" dedi. Vali Gül, cumartesi ve pazar günü yağış olacağını fakat büyük bir yağış beklemediklerini ifade etti. Vali Gül, "Pazartesi İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?" sorusuna da cevap verdi.

Habervitrini13477 Görüntüleme