İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali özelleştiriliyor

2 dk okuma
İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali özelleştiriliyor

Hızlı Özet

nebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali yeniden özelleştirme ihalesine çıkarıldı. İki ay önce de birlikte ihaleye çıkarılan iki tesise üç ayrı değerli gayrimenkul de eklendi.

Limanın işletme hakkını ve santralin varlıklarını alan İstanbul Ortaköy ve Göktürk’deki iki değerli arsa ile Mardin’deki bin dönümü bulan 2 araziyi de almış olacak. Konuya yakın bir kaynak ihaleyi ‘cazip’ hale getirmek için söz konusu gayrimenkullerin ihaleye eklendiğini söyledi. 



İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali ile birlikte 3 değerli gayrimenkul özelleştiriliyor




 




Temeli 1880’lerin sonunda atılan ve Milli Mücadele döneminde önemli bir işlev gören İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali için geçtiğimiz ekim ayı da teklifler alınmış, ancak ihale iptal edildi.



BEŞ FİRMA TEKLİF VERDİ

Sermayesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait olan Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. bünyesindeki varlıklar için son teklifler geçtiğimiz cuma günü alındı. Beş firma istekli olarak kapalı zarf usulü ile tekliflerini sundu. Pazarlık görüşmelerinin ise bugün yapılması bekleniyor. İhaleye, Cengiz İnşaat A.Ş.’ye bağlı Eti Bakır A.Ş., Elron İnşaat Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti., Ekol giyim mağazalarının sahibi Ekol Hazır Giyim İnşaat Ticaret Ltd. Şti., SBK Holding A.Ş. ve Özbolat İnşaat Turizm Otelcilik ve Ticaret Ltd. Şti. 2 milyon TL teminat mektubu ile birlikte teklifler veren firmalar oldu



İhale ile ilgili pazarlık görüşmeleri bugün yapılacak. İşte Grup-1 Varlıkları anılan varlıklar için hazırlanan ihale şartnamesi ve tanıtım dosyasına yer alan detaylar:



49 YILLIK İŞLETME HAKKI DEVREDİLİYOR

İnebolu Limanı: Özelleştirme ihalesi ile limanın 49 yıllık işletme hakkı devredilecek. Limanı hali hazırda İnebolu Belediyesi işletiyor. Limanda kalkan gemiler ağırlıkla Bandırma ve Samsun Limanı’na gidiyor. Limana, yıllık 160’a yakın gemi giriş-çıkış yapıyor. Tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre limanın temeli ise 1882’de atıldı. Liman, Milli Mücadele yıllarında silah ve cephanenin Anadolu'ya giriş kapısı oldu. Ankara Hükümeti’nin dünyaya açılan kapısı olarak görülen liman için Atatürk’ün “Gözüm Sakarya’da kulağım İnebolu’da” dediği biliniyor.



VARLIKLARI SATILACAK

Hopa Termik Santrali: Santralde enerji üretimine 1973 yılında başladı. Fuel Oil kullanılarak elektrik üretimi yapılan santralin varlıkları ihaleyi kazanan firmaya geçecek. Toplamda 65 bin 366 metrekare alan üzerine kurulu santral Hopa Limanı’na 250 metre yakınlıkta. Tesiste son iki yıldır elektrik üretimi yapılmıyor.



İKİ PARSEL BİN DÖNÜMÜ BULUYOR

Mardin Mazıdağ’da arazi: Özelleştirme ihalesi yapılacak varlıklardan biri de Mardin Mazıdağ’da bulunan iki parsel arazi. Birbirine bitişik iki parselin büyüklüğü 950 bin metrekare. Söz konusu arazinin hemen bitişiğinde ise Mazıdağ fosfat tesisleri bulunuyor. Söz konusu tesisleri Cengiz İnşaat’a bağlı TMC Mazıdağı Fosfatları Sanayi ve Ticaret A.Ş. işletiyor.



Boğaz manzaralı arsa: Aynı ihale paketi kapsamında satışı yapılan bir diğer varlık ise İstanbul Ortaköy’de bulunan bir arsa.  964 metrekarelik arsa denize yürüme mesafesinde. Gayrimenkul uzmanları Boğaz manzaralı arsanın oldukça değerli olduğunu söyledi.





Göktürk’te 6 dönüm arsa: Son olarak ihale paketinde yer alan bir diğer varlık ise İstanbul Eyüp ilçesine bağlı Göktürk’deki bir arsa. Arsanın büyüklüğü 6 dönüm olarak kayıtlara geçti.



 



Dinçer GÖKÇE-HÜRRİYET



 


Bu haber 750 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mutfak tüpünün fiyatını duyanlar şaşıp kalıyor
Ekonomi

Mutfak tüpünün fiyatını duyanlar şaşıp kalıyor

Orta Doğu’daki savaş ve jeopolitik gerilimler, küresel enerji piyasalarını yukarı çekmeye devam ediyor. Akaryakıt ürünlerine gelen peş peşe zamların ardından, doğrudan haneleri etkileyen mutfak ve piknik tüpü fiyatlarında da artışa gidildi. Eylül ayında yapılan son ayarlamayla birlikte 12 kilogramlık mutfak tüpünün satış fiyatı 1.570 liraya çıktı.

Habervitrini12619 Görüntüleme
Ocak-ağustos döneminde 597 bin 594 otomobil ihraç ettik
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Ocak-ağustos döneminde 597 bin 594 otomobil ihraç ettik

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) pazar verilerine göre, otomotiv ihracatı adet bazında bu yılın ocak-ağustos döneminde 597 bin 594 olarak gerçekleşti.

Habervitrini10963 Görüntüleme
Merkez Bankası bütün hesapları değiştirdi... İşte memur ve emekliye yeni zamlı maaş tablosu
Ekonomi

Merkez Bankası bütün hesapları değiştirdi... İşte memur ve emekliye yeni zamlı maaş tablosu

Milyonları ilgilendiren zam senaryoları emekli maaşı ve memur maaşı için yeniden gündeme geldi. Emekli zammı Temmuz 2026'da yüzde 17,76 olurken memur zammı yüzde 13,52 artış şeklinde gerçekleşti.

Habervitrini13651 Görüntüleme
17 milyar liralık dev yatırım! Erdoğan müjdeleri sıraladı
Ekonomi

17 milyar liralık dev yatırım! Erdoğan müjdeleri sıraladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Şehir Hastanesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi. 17 milyar liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen hastane, 1.458 yatak kapasitesi, 40 ameliyathanesi ve 320 polikliniğiyle bölgenin sağlık üssü olacak. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, Samsun Şehir Hastanesi'nin kente ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirterek, sağlık alanındaki yeni yatırımların da süreceğini açıkladı.

Habervitrini13822 Görüntüleme