İran ABD'yi sert uyardı

2 dk okuma
İran ABD'yi sert uyardı

Hızlı Özet

Tahran ile Washington arasındaki ipler, İran'ın balistik füze denemesi nedeniyle bir kez daha gerildi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'yi 'yeni gerginlik yaratmaması' konusunda uyardı.








Tahran ile Washington arasındaki ipler, İran'ın balistik füze denemesi nedeniyle bir kez daha gerildi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'yi 'yeni gerginlik yaratmaması' konusunda uyardı.












 






Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile Tahran'da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Zarif, ABD'yi "balistik füze denemeleri" nedeniyle "yeni gerginlikler yaratmaması" için uyardı.



Zarif, "İran'ın savunma programının ABD'nin yeni yönetimi tarafından yeni gerginlikler yaratmak için bahane olarak kullanılmamasını umuyoruz" dedi.



Zarif, ülkesinin gerçekleştirdiği balistik füze denemesinin P5+1 ülkeleri ile yapılan nükleer anlaşmanın ya da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) anlaşmayı onaylayan kararlarının bir parçası olmadığını söyledi.



ABD'nin İran'ın balistik füze denemesi yaptığına ilişkin suçlamasını ne doğrulayan ne de yalanlayan Zarif, ülkesinin hiçbir zaman bir başka ülkeye saldırmak için bu füzeleri kullanmayacağını savundu.



Zarif, "Hiçbir İran yapımı füze nükleer savaş başlığı taşıması için üretilmedi' ifadelerini kullandı.



İlgili resim



"NÜKLEER ANLAŞMANIN SAVUNUCUSU OLARAK GELDİM"

Basın toplantısında konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault ise, "Tahran'a nükleer anlaşmanın savunucusu olarak geldim" dedi.



"Biz bu anlaşmaya saygı gösterilmesini istiyoruz" diyen Ayrault, anlaşmaya uyulmasının "ortak çıkar" olduğunu söyledi.



“BAŞARISIZ OLDU”

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) bir yetkili, İran'ın hafta sonu yaptığı iddia edilen balistik füze denemesinin başarısız olduğunu öne sürmüştü.



AA muhabirine açıklama yapan Pentagon yetkilisi, İran'ın pazar günü orta ölçekli balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini teyit ettiklerini söylemişti. Yetkili, "Denemenin yeri konusunda bir şey diyemeyeceğim ancak füze fırlatıldıktan sonra atmosfere geri girmeden infilak ettiği için denemenin başarısız olduğunu söyleyebilirim" demişti.









Bu haber 681 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP Genel Merkezi Dondu Kaldı! Mansur Yavaş'tan Ezber Bozan Beştepe Çıkışı!
Gündem

CHP Genel Merkezi Dondu Kaldı! Mansur Yavaş'tan Ezber Bozan Beştepe Çıkışı!

Son dakika haberler - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de gerçekleştirdiği kritik görüşmeye dair yeni bir açıklamada bulundu. Yavaş, 'Bu ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek nasıl hizmet edeceğiz? Görüşmeye devam edeceğiz” dedi. CHP'den...

Habervitrini10125 Görüntüleme
Arif Ahmet Denizolgun'un ölümünün gizli tanığı ortaya çıktı.. Beni de zehirlerler
Gündem
#fetö#Alihan Kuriş#Arif Ahmet Denizolgun

Arif Ahmet Denizolgun'un ölümünün gizli tanığı ortaya çıktı.. Beni de zehirlerler

"Arif Ahmet Denizolgun'un ölümündeki sır perdesi aralanmaya çalışılıyor. Denizolgun'un ölümüyle ilgili temel şüphe şu: Denizolgun, cemaat içerisindeki birtakım hırsların kurbanı olmuş olabilir mi? Yani Alihan Kuriş ve beraberindeki isimler tarafından planlı bir şekilde öldürülmüş olabilir mi?

Habervitrini11282 Görüntüleme
Husilerin balistik füze üretiminde yapay zeka kullandığı iddiaları: Füze düştü
Gündem
#husiler#DÜNYA Haberleri#Claude

Husilerin balistik füze üretiminde yapay zeka kullandığı iddiaları: Füze düştü

İddialara göre, füze sistemlerinin güdüm mekanizmalarının kodlanması, otopilot yazılımlarının yapılandırılması ve uçuş simülasyonlarının gerçekleştirilmesi gibi kritik süreçlerde mühendisler yerine Claude yapay zekasından yararlanıldı.

Habervitrini12548 Görüntüleme
Hastalara cinsel içerikli film izletilen hastaneden açıklama
Gündem

Hastalara cinsel içerikli film izletilen hastaneden açıklama

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çekilen ve sosyal medyada tepki toplayan görüntülere ilişkin hastane yönetiminden açıklama geldi. Yönetim, görüntülerin spermiyogram tetkiki kapsamında numune verme odasında hastalara izletildiğini doğrulayarak alanın hasta mahremiyetine uygun düzenlendiğini belirtti.

Habervitrini10036 Görüntüleme