İran CIA'ya muhbirlik yapan bir adamı astı

••1 dk okuma
İran CIA'ya muhbirlik yapan bir adamı astı

Hızlı Özet

“İran’da eski Savunma Bakanlığı çalışanı Rıza Asgari’nin "CIA’ya çalıştığı" tespit edilmişti.”






İran'da 'CIA için çalıştığı' iddia edilen bir kişi idam edildi



İran, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı "CIA’ye çalıştığını" tespit ettiği eski İran Savunma Bakanlığı çalışanının idam edildiğini açıkladı.



523455image1.jpg



İran’da eski Savunma Bakanlığı çalışanı Rıza Asgari’nin "CIA’ya çalıştığı" tespit edilmişti.



İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Huseyin İsmaili tarafından yapılan açıklamada, İran’ın füze programına ilişkin bilgileri CIA’ya satan Asgari’nin idam kaydedildi.



Rudaw'ın haberine göre Esmaili, 4 yıl önce bakanlıktan emekli olan Asgari’nin geçtiğimiz hafta idam edildiğini ifade etti.



İran Devrim Muhafızları'nda Kudüs Tugayı'nın komutanlığını yapan ve daha sonra Savunma Bakanı Yardımcılığı görevine getirilen Asgari, 9 Aralık 2006'da Türkiye'ye ziyareti sırasında kaybolmuştu.



Rıza Asgari



Suriye üzerinden İstanbul'a gelen Asgari, burada bir otele yerleşmiş ve ardında bir iz bırakmadan kaybolmuştu.



O dönem İran'ın Avrupa'daki ABD'li veya İsrailli yetkilileri kaçırarak misilleme yapacağına dair raporlar çıkmıştı.



The Sunday Times gazetesinin iddiasına göre, Asgari, 1980'lerden İsrail tarafından takip ediliyor ve “batı istihbaratı için altın madeni” olarak tanımlanıyordu.



İran 2016'da Asgari’yi casusluk yapmakla yargılamış ve idam cezasına çarptırmıştı.




Bu haber 447 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump'ın mitinginde küfürler havada uçuştu
Dünya

Trump'ın mitinginde küfürler havada uçuştu

ABD Başkanı Donald Trump, ara seçimler öncesinde Ohio'da düzenlediği mitingde küfürlü ifadelerle Demokratları hedef aldı. Sporculardan ekonomiye, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'den Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a kadar birçok başlıkta konuşan Trump, "mücadele etmeye devam etmeleri hoşuma gidiyor" dedi.

Habervitrini11589 Görüntüleme
Mekke ittifakı.. Pakistan, Yemen'deki savaşa dahil oldu!
Dünya

Mekke ittifakı.. Pakistan, Yemen'deki savaşa dahil oldu!

Güvenilir bir Pakistan kaynağı, Suudi Arabistan Krallığı ve Pakistan İslam Cumhuriyeti'nden üst düzey askeri yetkililerin bir araya geldiği stratejik bir toplantının Riyad'da yapıldığını açıkladı. Bu toplantı, caydırıcılığı artırmak ve özellikle Yemen'deki Husi milislerinden kaynaklanan, ulusal çıkarları ve bölgesel güvenliği hedef alan artan tehditlere karşı mevcut seçenekleri değerlendirmek amacıyla yapılan ortak çabaların bir parçasıydı.

Habervitrini10440 Görüntüleme
Netanyahu Erdoğan hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açıyor.. İşte nedeni
Dünya

Netanyahu Erdoğan hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açıyor.. İşte nedeni

Bu davanın büyük sonuçlar doğurması beklenmiyor. Ne İsrail ne de Türkiye Roma Statüsü'nü onaylamadı ; bu da ikisinin de Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yetkisini tanımadığı anlamına geliyor. İsrail'in bu hamlesi, Türkiye'nin Netanyahu'nun tutuklanmasına yol açacak bir Interpol kırmızı bülteni çıkarmaya yönelik çabasına bir yanıt gibi görünüyor.

Habervitrini10401 Görüntüleme
Netanyahu ve siyonistler şokta.. Arap ve Filistinli partiler İsrail'deki seçimine katılıyor
Dünya

Netanyahu ve siyonistler şokta.. Arap ve Filistinli partiler İsrail'deki seçimine katılıyor

Hakimler, Balad liderinin başvurusunu reddettikten sonra, Ra'am, Ortak Liste ve milletvekili Ofer Cassif'in ırkçı kışkırtma ve İsrail'e karşı silahlı çatışmayı destekleme kriterlerini karşılamadıkları için yasaklanmayı haklı bulmadıklarını belirtti.

Habervitrini13486 Görüntüleme