IŞİD'e yönelik operasyon: 5 gözaltı

••1 dk okuma
IŞİD'e yönelik operasyon: 5 gözaltı

Hızlı Özet

“Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'a yönelik çalışma başlattı.”






Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda yabancı uyruklu 5 kişi gözaltına alındı.



Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.



Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'a yönelik çalışma başlattı.



Çalışmalar kapsamında örgüt adına Suriye'de silahlı olarak faaliyette bulundukları, kentte hücre yapılanması oluşturdukları ve örgütün talimatları doğrultusunda eylem yapabilecekleri değerlendirilen yabancı uyruklu 6 şüphelinin adresleri tespit edildi.



Ekipler, şafak vakti özel harekat polislerinin de desteğiyle şüphelilerin evlerine operasyon düzenledi.



Koç başıyla kapıları kırarak evlere giren ekipler, buralarda yaptıkları aramalarda bazı dijital materyallere el koydu. Baskın sırasında bazı polisler de uzun namlulu silahla sokak girişlerinde ve evlerin çevresinde önlem aldı.



Operasyonda gözaltına alınan 2'si Irak, 3'ü Suriye uyruklu 5 şüpheli Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.



Bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.




Kaynak:YENİ AKİT
Bu haber 431 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

7 yaşındaki ilkokul öğrencisinin çantasından tabanca çıktı...
Asayiş

7 yaşındaki ilkokul öğrencisinin çantasından tabanca çıktı...

Müteahhitlik yaptığı öğrenilen R.E.'nin emniyetteki ifadesinde, tabancanın kendisine ait ruhsatlı silah olduğunu, silahı oğlunun çantasına kendisinin koyduğunu ve daha sonra çantada unuttuğunu söylediği öğrenildi.

Habervitrini12927 Görüntüleme
Ankara merkezli 5 ilde "konut dolandırıcılığı" soruşturmasında 8 gözaltı
Asayiş
#Spor#haber#Kültür Sanat

Ankara merkezli 5 ilde "konut dolandırıcılığı" soruşturmasında 8 gözaltı

Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) ait arsayı kurdukları kooperatifin mülkiyetindeymiş gibi göstererek 17 kişiyi yaklaşık 90 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla 8 şüpheli gözaltına alındı.

Habervitrini11120 Görüntüleme
‘Hallederiz Buket’in kanında ve saçında bakın ne bulundu
Asayiş

‘Hallederiz Buket’in kanında ve saçında bakın ne bulundu

İstanbul'da yargısal süreçlere menfaat karşılığında müdahale edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada adliyelerdeki hakim ve savcılarla kurdukları ilişkiler aracılığıyla dosyaları etkiledikleri öne sürülen ve aralarında 2 avukatın da bulunduğu 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habervitrini14644 Görüntüleme
Usulsüz vatandaşlık soruşturmasında 26 kişi cezaevine gönderildi
Asayiş

Usulsüz vatandaşlık soruşturmasında 26 kişi cezaevine gönderildi

İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda, Türk vatandaşlığı için muvazaalı gayrimenkul satışları ile usulsüz işlemler yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 52 şüpheli, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

Habervitrini11881 Görüntüleme