İsrail HAMAS'a karşı istihbarat başarısızlığını kabul etti

••1 dk okuma
İsrail HAMAS'a karşı istihbarat başarısızlığını kabul etti

Hızlı Özet

“Üst düzey bir İsrail askeri yetkilisi saldırıyı "benzeri görülmemiş bir askeri felaket" olarak nitelendirerek, soruşturmaların hazırlık ve hızlı yanıt verme yeteneğinde ciddi zayıflıklar ortaya koyduğunu söyledi. Ordu, "Başarısızlığın gelecek nesiller için ders gerektirdiğini" vurgulayarak, soruşturmaların bu felaket niteliğindeki başarısızlığa "tatmin edici açıklamalar" sunmadığını kaydetti.”

İsrail ordusu, Netiv Ha'asara saldırısına ilişkin soruşturmasının sonuçlarını açıkladı: İstihbarat başarısızlığı ve kabiliyet kaybı

İsrail ordusu, Pazar akşamı, "El-Kassam Tugayları" ve Filistinli gruplar tarafından 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ndeki "Netiv Ha'asara" yerleşim birimine yönelik başlatılan "El-Aksa Sel Baskını" saldırısına ilişkin soruşturmasının sonuçlarını açıkladı.

Raporda, ordunun müdahalesindeki gecikmeye katkıda bulunan bir istihbarat başarısızlığı ve alınan istihbarat verilerinin yanlış yorumlanması olduğu doğrulandı. Soruşturma, sabahın erken saatlerinde durumun değerlendirilmesinin "rutin" olduğunu ve saldırı hakkında önceden herhangi bir uyarı yapılmadığını gösterdi.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.

Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Bu haber 1184 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR