İsrail Hizbullah komutanını Lübnan'da öldürdü

2 dk okuma
İsrail Hizbullah komutanını Lübnan'da öldürdü

Hızlı Özet

Lübnan Hizbullah'ına yakın bir kaynak, İran destekli silahlı gruptan yerel bir komutanın Salı günü İsrail'in ülkenin güneyine düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü söyledi.

Baskında aynı aileden yedi sivilin yanı sıra, Mart 2023'te Megiddo kavşağına düzenlenen saldırıdan sorumlu Radwan Gücü komutanı Eşref Ali Muhammed el-Debs'in de aralarında bulunduğu üç Hizbullah üyesi öldürüldü.
 

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki bir köye düzenlediği insansız hava aracı saldırısında bir Hizbullah komutanının öldürüldüğü bildirildi.

Tire ilçesine bağlı Ain Baal'da bir araca düzenlenen saldırıda bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı belirtildi.

X hakkındaki Mossad Yorum sayfasında onun "Hizbullah'ın üst düzey bir üyesi" olduğu yazıyordu.

İsrail'e drone saldırısını Lübnan Hizbullah'ı üstlendi

Lübnan Hizbullahı, İsrail'e iki patlayıcı insansız hava aracı kullanılarak düzenlenen saldırıyı üstlendi ve İsrail yerel yetkilileri, saldırıda üç kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail ordusu, Lübnan'dan giren "iki silahlı" insansız hava aracının İsrail'in kuzeyindeki Beit Hillel kasabası yakınında patladığını belirterek, "olayın inceleme altında olduğunu" ekledi.

Grup, yaptığı açıklamada, Hizbullah savaşçılarının "İki aşamada intihar drone'larıyla... Demir Kubbe (hava savunma sistemi) platformlarına ve mürettebatına saldıran bir hava saldırısı başlattığını" söyledi.

 

İsrail yerel bölgesel konseyi patlamada üç kişinin yaralandığını söyledi.

Olay sırasında hava saldırısı sirenleri duyulmadı.

Hizbullah'a yakın bir kaynak, İsrail'in yerel komutanı öldürdüğünü söyledi

Lübnan Hizbullah'ına yakın bir kaynak, İran destekli silahlı gruptan yerel bir komutanın Salı günü İsrail'in ülkenin güneyine düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü söyledi.

Devlet tarafından işletilen  Ulusal Haber Ajansı , İsrail'in yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Ain Baal'da bir arabaya düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğünü bildirerek AFP'ye verdiği demeçte, "Naqoura bölgesinden sorumlu saha komutanı İsrail saldırısında şehit oldu" dedi ( sınırdan dokuz mil) uzakta.

İsrail ordusu saldırıda Hizbullah komutanının öldürüldüğünü doğruladı

İsrail ordusu Salı günü Lübnan'ın güneyinde düzenlenen bir saldırıda yerel bir Hizbullah komutanının öldürüldüğünü doğruladı.

Ordudan yapılan açıklamada, "Bugün erken saatlerde bir IAF (İsrail Hava Kuvvetleri) uçağı, Lübnan'da Hizbullah'ın kıyı bölgesi komutanı İsmail Yusef Baz'ı vurarak yok etti." dedi ve onun Ain Baal bölgesinde öldürüldüğünü ekledi.

Bu haber 901 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump "büyük bir kararın" arefesinde! İran müzakere için 7 şart sundu
Dünya

Trump "büyük bir kararın" arefesinde! İran müzakere için 7 şart sundu

ABD ile İran arasındaki gerilim sürerken diplomasi trafiği yeniden hızlandı. Tahran, Washington ile müzakerelerin başlaması için 7 koşulunu Katar aracılığıyla ABD'ye iletti. Şartların tamamı açıklanmazken İran, savaşın sona ermesi için 3 talebini kamuoyuna duyurdu.

Habervitrini14600 Görüntüleme
İsrail Filistinlilerin evlerini patlayıcılarla yıktı
Dünya

İsrail Filistinlilerin evlerini patlayıcılarla yıktı

İsrail ordusu, Gazze kenti ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Filistinlilerin evlerini ve mülklerini patlayıcılarla geniş çapta yıktı.

Habervitrini9286 Görüntüleme
Özel birlikler Drina'ya indi! Sırbistan-Bosna sınırında askeri hareketlilik!
Dünya

Özel birlikler Drina'ya indi! Sırbistan-Bosna sınırında askeri hareketlilik!

Sırbistan'ın 72. Özel Operasyonlar Tugayı, Bosna-Hersek sınırını oluşturan Drina Nehri'nde tam teçhizatla zorlu bir tatbikat gerçekleştirdi. ABD Ohio Ulusal Muhafız Birliği Komutanı ve Sırbistan Genelkurmay Başkanı'nın da takip ettiği eğitim sırasında Sırp birliklerinin Bosna topraklarına geçtiği öne sürüldü.

Habervitrini10248 Görüntüleme
İran Savaşın bitmesi için Amerika'ya şartlarını sundu
Dünya

İran Savaşın bitmesi için Amerika'ya şartlarını sundu

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, ABD ile müzakerelerin yeniden başlaması için Tahran’ın belirlediği 7 koşulun Washington’a iletildiğini açıkladı. Şartlar arasında savaşın tüm cephelerde bitirilmesi, İran’ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması ve ABD’nin deniz ablukasını kaldırması yer alıyor.

Habervitrini11327 Görüntüleme