İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, Knesset'in önümüzdeki hafta feshedilmesini ve erken seçimlerin yapılmasını istedi.
Lapid, X platformunda şunları yazdı: "Diğer muhalefet gruplarıyla işbirliği içinde, yakın zamanda tüm yasaları Knesset gündeminden çıkardık. Çoğunluğa sahip olmayan koalisyon, kendi yasalarını bile geçiremiyor. Bu, dağılmakta olan bir Knesset'in durumudur."
Şöyle açıkladı: "Bu hafta da belirttiğim gibi, Knesset işlevini yitirdi ve önümüzdeki hafta onu feshetme sürecine başlayacağız ve devleti reforme etme yoluna gireceğiz."
Knesset'te düzenlediği basın toplantısında Lapid, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Likud partisini "demokrasi karşıtı" olarak nitelendirdiği ve bazılarının seçim sürecinin bütünlüğünü zedelemeyi amaçladığını iddia ettiği yasalar çıkarmakla suçladı. Mevcut durumun devam etmesinin iç bölünmeleri derinleştirdiğini ve yolsuzluk krizlerini daha da kötüleştirdiğini belirten Lapid, bunun üstesinden gelinmesi zor sonuçlara yol açmadan önce bu aşamanın hızla sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.
Mevcut takvime göre seçimlerin 27 Ekim'de yapılması planlanıyor, ancak Knesset'in yakın gelecekte feshedilmesi, seçimlerin Ağustos ortasına alınmasına yol açabilir.
Kaynak: RT


