İsrail ve ABD Abraham anlaşmalarını görüşecek! Gündem Orta Doğu

2 dk okuma
İsrail ve ABD Abraham anlaşmalarını görüşecek! Gündem Orta Doğu

Hızlı Özet

İsrail ve ABD'nin son bulan İran saldırılarını ele almak üzere görüşme gerçekleştireceği öne sürüldü. İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'in Washington'a gideceğini İsrail basını yazdı.

İsrail ve ABD'nin son bulan İran saldırılarını ele almak üzere görüşme gerçekleştireceği öne sürüldü. İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'in Washington'a gideceğini İsrail basını yazdı.

Israel Hayom gazetesinin haberine göre, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'in 30 Haziran Pazartesi günü ABD'ye ulaşması bekleniyor. Dermer'in, Trump'ın ekibiyle "Abraham Anlaşmaları'nın" Suudi Arabistan'ın da dahil edilerek genişletilmesi, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve İran'a 12 gün boyunca süren saldırılar sonrası durumu görüşeceği iddia edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun temmuz ortasında ABD'ye düzenlemesi beklenen ziyaretin de görüşmelerde ele alınacağı belirtildi.

Filistin'de 2 devletli çözüm gündemde
İsrail basınında, Netanyahu ile ABD Başkanı Donald Trump'ın "Gazze'de 2 hafta içerisinde ateşkesin sağlanması, bölge ülkeleriyle normalleşmeyi hedefleyen Abraham Anlaşmaları'nın Suriye ve Suudi Arabistan'ı da kapsayacak şekilde genişletilmesi ve Batı Şeria'da sınırlı İsrail egemenliğine dayalı 2 devletli bir çözüme ulaşılması” konusunda anlaşmaya vardığı ileri sürülmüştü.

Abraham Anlaşmaları
ABD Başkanı Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, yakın zamanda Abraham Anlaşmaları'na taraf olan ülkelerle ilgili büyük duyuru yapacaklarını belirtmişti.

Tel Aviv'de ortada Trump, iki yanında Netanyahu ve Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, çevrelerinde ise bölge ülkelerinin liderlerinin fotoğrafları bulunan ve "Yeni Orta Doğu İçin Yeni Bir Şans" ifadelerine yer verilen görsel, büyük elektronik panoya yansıtılmıştı.

Netanyahu, İran'a saldırıların sona ermesinin "normalleşme anlaşmalarının önemli ölçüde genişletilmesi için bir fırsat sunduğunu" iddia etmişti.

Bu haber 611 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hamaney ile Pezeşkiyan arasında kritik görüşme!
Dünya

Hamaney ile Pezeşkiyan arasında kritik görüşme!

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülke Lideri Mücteba Hamaney ile bir araya gelerek ülkenin ekonomik ve askeri meselelerini görüştü.

Habervitrini13367 Görüntüleme
Trump: İran'ın askerlerinin maaşını ödeyecek parası yok
Dünya

Trump: İran'ın askerlerinin maaşını ödeyecek parası yok

Trump, İran’a yönelik deniz ablukasının ülkenin ekonomik krizini daha da ağırlaştırdığını öne sürdü. İran’ın askerlerinin maaşlarını ödeyecek parasının kalmadığını savunan Trump, Washington’ın Tahran’la “düşük profilde” ve yalnızca “yarı müzakere” halinde olduğunu belirterek İran’ın ekonomik durumunu yakından izlediklerini söyledi.

Habervitrini13184 Görüntüleme
İsrail'de 'Mekke İttifakı' paniği! Bakanın Türkiye sözleri dikkat çekti
Dünya

İsrail'de 'Mekke İttifakı' paniği! Bakanın Türkiye sözleri dikkat çekti

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na tepki gösteren İsrail Diaspora Bakanı Chikli, Suudi Arabistan'ın Türkiye ile birlikte hareket etmeye başlamasını İsrail açısından “çok kötü bir gelişme” olarak değerlendirdi.

Habervitrini12661 Görüntüleme
Mekke Anlaşması Atina'yı çıldırttı : Patriotları Geri verin
Dünya
#turkiye#Pakistan#şahbaz şerif

Mekke Anlaşması Atina'yı çıldırttı : Patriotları Geri verin

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan liderlerinin imzaladığı Mekke Anlaşması, Yunanistan'da muhalefetin sert tepkisine neden oldu. Muhalefet, Suudi Arabistan'da konuşlu bulunan Yunan Patriot hava savunma sistemlerinin ivedilikle geri getirilmesini talep etti.

Habervitrini14663 Görüntüleme