İsrail'de Haham Dini Eğitim Merkezinde Bıçaklanarak Öldürüldü

2 dk okuma
İsrail'de Haham Dini Eğitim Merkezinde Bıçaklanarak Öldürüldü

Hızlı Özet

Çarşamba günü Bnei Brak'taki bir dini eğitim merkezinde meydana gelen ölümcül saldırının ardından polis tarafından şüpheliyi yakalamak üzere geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarında zanlının olay yerinden kaçtığı anların yer aldığı belirtiliyor.

İsrail Polisi, Çarşamba günü yaşanan ölümcül bıçaklı saldırının failini yakalamak üzere geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı. Saldırganın, olayın hemen ardından merdivenlerden aşağıya doğru kaçtığı anların güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdığı ifade edildi.

israil polis

Bnei Brak sakini olan 53 yaşındaki Haham Yishai Por, HaAri Caddesi'nde bulunan Chazon Ish adlı dini eğitim merkezinde (kollel) uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay esnasında Por'un 13 yaşındaki oğluyla birlikte ders çalıştığı öğrenildi.

Polis iletişim merkezine öğleden sonra ulaşan ilk ihbarda, bir yeşiva kompleksinde bir kişinin bıçaklandığı bilgisi verildi. Olay yerine intikal eden Magen David Adom ekipleri, sırtından derin bir yara alan ve bilinci kapalı haldeki Por'a ilk tıbbi müdahaleyi yaptı. Yaralı haham, Tel Hashomer'deki Sheba Tıp Merkezi'ne sevk edildi ancak hastaneye ulaştırılmasından kısa bir süre sonra yaşamını yitirdiği açıklandı.

israil polis

Soruşturmayı yürüten birimler, olayın cezai bir nitelik taşıdığını ve kurban ile şüpheli arasında daha önceden var olan bir anlaşmazlığı incelediklerini belirtti. Yetkililer, olay yerine gelerek delilleri topladı, tanıkların ifadelerini aldı ve olayın koşullarını araştırmaya başladı.

Soruşturmaya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bıçaklı saldırı Por'un oğluyla birlikte kollel içinde ders çalıştığı sırada, çocuğun gözleri önünde gerçekleşti. Şüpheli ile kurban arasındaki anlaşmazlığın Tevrat eğitimiyle ilgili bir konudan kaynaklandığı iddia ediliyor.

israil polis

Por'un saldırıdan önceki günlerde şüpheli hakkında herhangi bir şikayette bulunmadığı tespit edildi. Polisin açıklamasına göre, şüpheli, akli sağlık sorunları geçmişi olan ve tanık ifadelerine göre son zamanlarda kollel kompleksinde konaklayan evsiz bir kişiydi.

israil polis

Çarşamba akşamı itibarıyla şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

#Israel#Crime#stabbing#bnei brak
Kaynak:jpost.com
Bu haber 13827 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump, İran savaşını sürdürmek için Kongre'de oy kaybediyor.
Dünya

Trump, İran savaşını sürdürmek için Kongre'de oy kaybediyor.

Neden önemli: Oylama büyük ölçüde sembolik olsa da (Başkan Trump tasarıyı veto edebilir), Demokratlar bunun çatışmaya karşı çok önemli bir tepki olacağına inanıyor.

Habervitrini14516 Görüntüleme
Axios: Netanyahu, Trump ile İran konusunda yaptığı gergin görüşmenin ardından panik halinde.
Dünya

Axios: Netanyahu, Trump ile İran konusunda yaptığı gergin görüşmenin ardından panik halinde.

Axios'a Çarşamba günü konuşan, ABD'den iyi bilgilendirilmiş bir kaynak, Trump'ın Salı günü Netanyahu ile yaptığı görüşmede, arabulucuların ABD ve İran'ın savaşı sona erdirmek ve İran'ın nükleer programı ve Hürmüz Boğazı'nın açılması gibi konularda 30 günlük müzakereler başlatmak için imzalaması gereken bir "niyet muhtırası" üzerinde çalıştıklarını söylediğini aktardı.

Habervitrini14831 Görüntüleme
Tahran’dan Washington’a çağrı: Tehditle teslime zorlamak hayal...
Dünya

Tahran’dan Washington’a çağrı: Tehditle teslime zorlamak hayal...

İran, ABD ile mesaj trafiğinin Pakistan aracılığıyla sürdüğünü açıklarken resti çekti. Sözcü Bekayi, tehditlerin işe yaramayacağını belirtip ABD’yi "deniz korsanlığıyla" suçladı. Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ise "Baskıyla bizi teslim almak bir hayal, diplomasi savaştan daha akıllıca" dedi. İran basını ise ABD’nin, yeni bir teklifi İran’a ilettiğini aktardı.

Habervitrini14208 Görüntüleme
Trump'ın Onay Oranı %35'e Geriledi: İran Gerilimi Cumhuriyetçi Desteğini Azalttı
Dünya
#Donald Trump#İran#Republicans

Trump'ın Onay Oranı %35'e Geriledi: İran Gerilimi Cumhuriyetçi Desteğini Azalttı

Başkan Donald Trump'ın popülaritesi, İsrail ile birlikte Şubat ayında İran'a yönelik başlatılan saldırıların ardından fırlayan benzin fiyatları nedeniyle Amerikalıların yaşadığı zorluklar sonucu bu yıl darbe aldı.

Habervitrini14028 Görüntüleme