İsrail'de iki Yahudi İran'a casusluktan tutuklandı

2 dk okuma
İsrail'de iki Yahudi İran'a casusluktan tutuklandı

Hızlı Özet

Habere göre, Roy Mizrahi adlı genç, Kfar Ahim bölgesinde Savaş Bakanı Katz’ın ikametgâhı yakınlarında patlayıcı madde yerleştirmişti. Patlayıcıların, bakanın bölgeden geçişi sırasında patlamaya hazır halde olduğu belirtildi.

İki Siyonist Yerleşimci İran'a Casusluk Yapmaktan Tutuklandı

Tesnim Haber Ajansı- Siyonist rejim medyası, İran adına casusluk yaptıkları iddiasıyla iki Siyonist yerleşimcinin daha tutuklandığını bildirdi.

İsrail’in "Times of Israel" gazetesi, 24 yaşındaki İsrailli bir genç olan Roy Mizrahi’nin, İran adına casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklandığını yazdı. Bu tutuklama, İsrail Savaş Bakanı Yisrael Katz ve bir Siyonist bilim insanına yönelik suikast girişimi iddiaları çerçevesinde gerçekleşti.

Habere göre, Roy Mizrahi adlı genç, Kfar Ahim bölgesinde Savaş Bakanı Katz’ın ikametgâhı yakınlarında patlayıcı madde yerleştirmişti. Patlayıcıların, bakanın bölgeden geçişi sırasında patlamaya hazır halde olduğu belirtildi. 

Siyonist medya, Mizrahi’nin ilk olarak Telegram üzerinden “Alex” takma adlı, İran istihbarat servisleriyle bağlantılı bir kişi tarafından iş birliğine ikna edildiğini, ardından arkadaşlarından Almog Atias’ı da bu sürece dahil ettiğini öne sürdü.

Tutuklanan Roy Mizrahi ve Almog Atias’ın, Hayfa yakınlarındaki Nesher yerleşim biriminde yaşadıkları ve Nisan ayındaki gözaltılarından bu yana İsrail polisinin Lahav 433 suç birimi ile iç istihbarat servisi Şin Bet (Shabak) tarafından sorgulandıkları belirtildi.

Roy Mizrahi ve Almog Atias’ın polis ve Şabak nezaretinde sorgulandıklarına dair bazı görüntüler de kamuoyuna yansıdı.

İsrail’in Kanal 12 televizyonu, İran güvenlik servislerinin bu operasyonu gerçekleştirme aşamasına oldukça yaklaştığını ve İsrail Savaş Bakanı’na yönelik suikast girişiminin başarı şansının yüksek olduğunu iddia etti.

Times of Israel: Onlarca İsrailli İran adına casusluk yapıyor

Haberde ayrıca, İran istihbaratının daha önce Roy Mizrahi’den, Weizmann Enstitüsü’nde çalışan bir İsrailli bilim insanını suikastla hedef almasını istediği; ancak bu planın maddi anlaşmazlıklar nedeniyle hayata geçirilmediği öne sürüldü.

Bu haber 787 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD ordusu Çin gemisine saldırmaya hazırlanırken hata son anda fark edildi
Dünya

ABD ordusu Çin gemisine saldırmaya hazırlanırken hata son anda fark edildi

ABD ile Çin'i karşı karşıya getirebilecek akılalmaz bir yapay zeka hatası ortaya çıktı. Çin'e ait bir geminin "nükleer silah parçaları" taşıdığı yönündeki istihbarat üzerine Amerikan güçleri harekete geçti. Gemiye çıkmak için hazırlıklar sürerken bilginin tamamen yanlış olduğu anlaşıldı.

Habervitrini13864 Görüntüleme
Sheeran Gazze krizi sonrası sahnede ağlayarak özür diledi!
Dünya

Sheeran Gazze krizi sonrası sahnede ağlayarak özür diledi!

İngiliz şarkıcı Ed Sheeran, Gazze’ye destek verdiği gerekçesiyle ABD turnesinden çıkarılan rapçi Macklemore hakkındaki tartışmaların ardından Philadelphia'daki konserinde açıklamalarda bulundu. Gazze'deki savaşın yol açtığı yıkımdan dolayı 'kalbinin kırıldığını' söyleyen Sheeran, verdiği kararlar nedeniyle özür diledi.

Habervitrini13045 Görüntüleme
Trump "büyük bir kararın" arefesinde! İran müzakere için 7 şart sundu
Dünya

Trump "büyük bir kararın" arefesinde! İran müzakere için 7 şart sundu

ABD ile İran arasındaki gerilim sürerken diplomasi trafiği yeniden hızlandı. Tahran, Washington ile müzakerelerin başlaması için 7 koşulunu Katar aracılığıyla ABD'ye iletti. Şartların tamamı açıklanmazken İran, savaşın sona ermesi için 3 talebini kamuoyuna duyurdu.

Habervitrini14634 Görüntüleme
İsrail Filistinlilerin evlerini patlayıcılarla yıktı
Dünya

İsrail Filistinlilerin evlerini patlayıcılarla yıktı

İsrail ordusu, Gazze kenti ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Filistinlilerin evlerini ve mülklerini patlayıcılarla geniş çapta yıktı.

Habervitrini9350 Görüntüleme