Rehinenin babası, Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik saldırıları yoğunlaştırabilmek için "rehinelerin ölmesini tercih ettiğini" iddia etti
Yehuda Cohen, Aralık 2024'te İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için düzenlenen bir mitingde konuşuyor. Gazze'de rehin tutulan bir kişinin babası, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bölgeye yönelik saldırıları yoğunlaştırabilmek için rehinelerin ölmesini tercih edeceğini ileri sürdü.
Yehuda Cohen, Cuma günü BBC'ye verdiği röportajda , "Rehinelerin ölmesini tercih ediyor çünkü bu onun için daha kolay olacak" dedi.
"Herkesi hepsinin öldüğüne ikna ettiğinizde... 'Tamam, Gazze Şeridi'ne kaba kuvvetle saldırabiliriz, her yeri bombalayabiliriz' diyebilirsiniz" dedi.
Oğlu Nimrod'un hala Gazze'de esir tutulduğu Cohen, perşembe günü rehinelerin ailelerinden birkaçının bölgeye doğru yelken açması ve savaşın sona ermesi çağrısında bulunması arasındaydı.
Cohen, Netanyahu'nun rehineleri "hiç umursamadığını" söyledi. "Rehineler meselesini savaşı uzatmak, başbakanlık görevini sürdürmek için kullanıyor."
"Netanyahu kişisel çıkarları için çalışıyor. Ceza davasında ve her zaman söylediğim gibi, ceza davasında olan birini devlet başkanı olarak gördüğünüzde böyle olur," dedi ve başbakanla ilgili uzun süredir devam eden bir yolsuzluk davasına atıfta bulundu.
Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
kaynak olarak ekleyin
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail Diasporası Bakanı: Suriye "bir sonraki Gazze ve onunla savaş kaçınılmaz."
İsrail Diasporası Bakanı Amichai Shekli, Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara yönetimindeki Suriye'yi "bir sonraki Gazze" olarak nitelendirdi ve tehdidin İsrail'in Gazze'de yaşadıklarından daha karmaşık olduğu konusunda uyararak savaşın kaçınılmaz olduğunu öngördü.

İşledikleri cinayeti bir boğanın üzerine yıkmaya çalışan iki katil , polisin titiz takibiyle yakayı ele verdi
Bağdat’ta işledikleri cinayeti bir boğanın üzerine yıkmaya çalışan iki katil zanlısı, polisin titiz takibiyle yakayı ele verdi. Mahkeme, "şeytani planı" deşifre edilen zanlılar hakkında idam kararı verdi.

İran Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a "Hürmüz Boğazı'nda daha büyük bir yanlış hesaplama yapmayın" uyarısı
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD'nin istihbarat hataları nedeniyle uzun süredir yanlış hesaplamalar yaptığını savunarak, "Hürmüz Boğazı konusunda da yanlış hesaplamalar yapmaması" konusunda uyarıda bulundu. | Anadolu Ajansı

Trump İsrailli bakana sert çıktı
ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimi, Savunma Bakanı Israel Katz'ın bugün yaptığı , İsrail'in güney Lübnan'da kalmaya devam edeceği yönündeki açıklamalarını eleştirerek, bu yorumların Kudüs'ün ülkede herhangi bir toprak iddiası olmadığı yönündeki güvenceleriyle çeliştiğini savundu.
