İSTANBUL'DA 103 İTFAİYECİ İFTARDA ZEHİRLENDİ

1 dk okuma
İSTANBUL'DA 103 İTFAİYECİ İFTARDA ZEHİRLENDİ

Hızlı Özet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu akşam İstanbul İtfaiyesi'nde yaşanan zehirlenme olayıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

MAHMUT SEZER - ABDULLAH ARVAS
İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu akşam İstanbul İtfaiyesi'nde yaşanan zehirlenme olayıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, iftar yemeğinden yiyen 103 kişinin zehirlendiği belirtildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul ve Avrupa yakasında 14 istasyonda görev yapan itfaiye erleri, saat 21.00 sıralarında, kusma, mide bulantısı ve baş dönmesi nedeniyle çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. İtfaiye personeli çorba, mantarlı et kavurma, pilav ve tatlı yedikten sonra rahatsızlandı.



Kısa sürede çeşitli hastanelere kaldırılan itfaiye personeli tedavi altına alındı. Doktorlar hayati tehlikesi bulunmayan personelin görevlerine döneceğini belirtti. Zehirlenme olayının birçok personeli etkilemesi üzerine alarma geçen İtfaiye Daire Başkanlığı, nöbetçi ekipleri evlerinden toplayarak göreve çağırdı.


 
Konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Zehirlenme olayının neden kaynaklandığı kesin bilinmemekle birlikte, yapılacak olan incelemelerden sonra kesinlik kazanacak" denildi.
Öte yandan, zehirlenmeye neden olan yemeklerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bayrampaşa'daki yemekhanesinde üretildiği öğrenildi.

Bu haber 1844 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pusula Holding yöneticilerinden İsviçre’ye servet transferi!
Asayiş

Pusula Holding yöneticilerinden İsviçre’ye servet transferi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü dev fon soruşturmasında çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan ile Pusula Portföy Başkanı Muhammed Yarız’ın hesaplarından İsviçre’ye toplamda 15 milyon dolar ve 25 milyon euro transfer edildiği saptandı.

Habervitrini14325 Görüntüleme
Bakan Gürlek: İki faili meçhul dosya daha aydınlatıldı
Asayiş

Bakan Gürlek: İki faili meçhul dosya daha aydınlatıldı

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul ve Osmaniye’de yıllardır aydınlatılmayı bekleyen iki cinayet dosyasının daha çözüldüğünü açıkladı. İstanbul Gaziosmanpaşa’da 2018 yılında işlenen cinayetle ilgili yeni bir şüpheli tespit edilerek tutuklandı. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ise kaybolan Ayşegül Yaşar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Dosyada şüpheli ile anne ve babası gözaltına alındı.

Habervitrini13588 Görüntüleme
Alihan Kuriş soruşturmasında 23 şirkete kayyım atandı! 29 gözaltı var!
Asayiş

Alihan Kuriş soruşturmasında 23 şirkete kayyım atandı! 29 gözaltı var!

Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik soruşturmada kayıt dışı para ve menkul kıymet transferi yapıldığı tespiti üzerine 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 23 şirkete ise kayyım atandı.

Habervitrini12128 Görüntüleme
Görevden uzaklaştırılan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı
Asayiş

Görevden uzaklaştırılan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı

HSK tarafından 3 ay süreyle görevden uzaklaştırılan Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk, hakkında yürütülen "kamu görevlisine hakaret" soruşturması kapsamında adliyeye gelerek teslim oldu. Uçuk hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verildi.

Habervitrini9361 Görüntüleme