İstanbul'da ortalama kira 45 bin TL'yi buldu!

1 dk okuma
İstanbul'da ortalama kira 45 bin TL'yi buldu!

Hızlı Özet

İstanbul'daİstanbul'da kiralar son bir yılda yaklaşık yüzde 40 arttı. Ortalama kira 45 bin TL'ye yükselirken, uzmanlar fiyatların dengelenmesi için konut arzının artırılması gerektiğini vurguluyor.

İstanbul'da kiralar son bir yılda yaklaşık yüzde 40 arttı. Ortalama kira 45 bin TL'ye yükselirken, uzmanlar fiyatların dengelenmesi için konut arzının artırılması gerektiğini vurguluyor.

Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul’da kiralık konut fiyatlarında son bir yılda ortalama artışın yüzde 40 seviyelerine yaklaştığını belirterek “Mayıs ayı itibarıyla İstanbul’da kiralık konutlarda metrekare fiyat ortalaması yaklaşık 420 TL, ortalama kira bedeli ise 45 bin TL seviyelerinde.

Yeni yapılarda ortalama kira bedelleri 55 bin TL’ye, metrekare kira fiyatları ise 500 TL’ye kadar çıkabiliyor” ifadelerini kullandı.

Kira piyasasında kalıcı dengenin sağlanması için konut arzının artırılması gerektiğini vurgulayan Özelmacıklı “Sosyal konut projelerinin hızlandırılması ve kiralık konut stokunun güçlendirilmesi kritik öneme sahip. İstanbul’da kiralık daire arzı oldukça sınırlı. Talebi karşılayacak yeterli konut bulunmaması, özellikle merkezi ve dönüşümün yoğun olduğu ilçelerde fiyat baskısının devam etmesine neden oluyor” dedi.

Bu haber 12663 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yapay zekâya güvenip çalışanlarını işten çıkaran şirketler pişman oldu!
Ekonomi

Yapay zekâya güvenip çalışanlarını işten çıkaran şirketler pişman oldu!

Yapay zekâ ve robotlar gerçekten insanın yerini alabilir mi? Daha düne kadar çalışanların gözünün yaşına bakmayıp kapı dışarı edenler artık pek de öyle düşünmüyor. Şirketler; sistemlerin muhakeme, inisiyatif ve empati yoksunluğu sebebiyle çökmesi üzerine yeniden “insan aklına” yöneliyor.

Habervitrini12087 Görüntüleme
Hangi emekli ne kadar zam farkı alacak?
Ekonomi

Hangi emekli ne kadar zam farkı alacak?

Altı aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından emekli ve memurların gözü alınacak zamlı maaşlara çevrildi. Hangi emekli ne kadar zam farkı alacak ve hesaplara ne zaman yatırılacak sorularının cevapları merak edilirken, uzman isim detayları tek tek açıkladı.

Habervitrini14486 Görüntüleme
Türk somonu ihracatı yılın ilk yarısında 201,8 milyon dolar kazandırdı
Ekonomi

Türk somonu ihracatı yılın ilk yarısında 201,8 milyon dolar kazandırdı

Türkiye'nin 6 aylık somon ihracatı 201 milyon 849 bin 494 dolara ulaştı.

Habervitrini12488 Görüntüleme
 Türkiye ile KKTC, Akdeniz’in altından doğal gaz boru hattı ile bağlanacak
Ekonomi

Türkiye ile KKTC, Akdeniz’in altından doğal gaz boru hattı ile bağlanacak

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz’in altından doğal gaz boru hattıyla bağlanacak. Projeye ilişkin ilk imzalar Kuzey Kıbrıs’ta atıldı. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye ile KKTC arasında deniz altından geçecek doğal gaz boru hattı sisteminin inşa edilmesine yönelik çalışmaları bu imzalardan sonra başlatıyoruz. Bu proje kapsamında, yaklaşık 101 kilometre uzunluğunda doğal gaz iletim hattı inşa edeceğiz. Anamur’dan başlayıp Teknecik’e gelecek. Getireceğimiz doğal gaz ile artık KKTC bir elektrik bolluğuna kavuşacak.” dedi.

Habervitrini10634 Görüntüleme