İşte kayıtsız şartsız İsrail’e destek veren 10 ülke

1 dk okuma
İşte kayıtsız şartsız İsrail’e destek veren 10 ülke

Hızlı Özet

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "Dünya genelindeki insanların Filistinli mültecilerle olan geniş dayanışmasını yansıtan ezici oyu" selamladığını söyledi.

BM Genel Kurulu, UNRWA'nın görev süresinin üç yıl uzatılmasına oy verdi

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "Dünya genelindeki insanların Filistinli mültecilerle olan geniş dayanışmasını yansıtan ezici oyu" selamladığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) görev süresini üç yıl uzatma kararı aldı.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "ezici çoğunluğun oyuyla" selamladığını belirterek, bunun "dünya genelindeki insanların Filistinli Mültecilerle olan geniş dayanışmasını yansıttığını" söyledi. "Ayrıca, uluslararası toplumun, Filistinli Mültecilerin on yıllardır süren sıkıntılarına adil ve kalıcı bir çözüm bulunana kadar onların insani ve insani gelişim ihtiyaçlarını destekleme sorumluluğunun da bir göstergesidir."

"Artık oylamanın gerçek bir bağlılığa ve yetkinin yerine getirilmesini sağlayacak uygun kaynaklara dönüşmesi gerekiyor" diye sözlerini tamamladı.

UNRWA'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, "eğitim, sağlık hizmetleri, yardım ve sosyal hizmetler, koruma, kamp altyapısı ve iyileştirme, mikrofinans ve acil yardım alanlarında sağladığı kaliteli hizmetler aracılığıyla Filistinli mültecilerin insani kalkınmada tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı oluyor."

Yenilemeye karşı oy kullanan azınlık kimlerdir?

İsrail dışında yenileme oylamasına katılmayan ülkeler arasında Arjantin , Fiji, Macaristan, Kuzey Makedonya, Palau, Papua Yeni Gine, Paraguay, Tonga ve ABD yer aldı. 14 ülke ise oylamada çekimser kaldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oren Marmorstein, geçen ay UNRWA'da da çalışan iki Hamas mensubu Eşref Mahd El Madhun ve Muhammed İbrahim Abd Gafur'un isimlerini açıklamıştı .

Bu haber 894 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran, füze rampalarının yerini MOSSAD'a haber veren İranlı casusu astı
Gündem

İran, füze rampalarının yerini MOSSAD'a haber veren İranlı casusu astı

İran yargısı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Mossad istihbarat teşkilatına füze rampaları hakkında bilgi verdiği iddia edilen bir kişinin idam edildiğini duyurdu. Tahran, devam eden savaş ortamında işbirlikçi olduğu iddia edilen kişilere yönelik baskıyı sürdürüyor.

Habervitrini10391 Görüntüleme
Türk siyasetçi Elif Eralp Berlin'de sandıkları patlattı
Gündem

Türk siyasetçi Elif Eralp Berlin'de sandıkları patlattı

Berlin'de yapılan eyalet seçimi anketlerde de önde olan Sol Parti'nin zaferi ile sonuçlandı.Sol PartiTürkiye kökenli başbakan adayı Elif Eralp ile birlikte oyunu 2023 yılındaki seçime kıyasla yüzde 12'den fazla artırdı. Yüzde 25'in üzerindeki oyla tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu elde edemese de kuracağı bir koalisyon hükümeti ile iktidar koltuğuna oturması muhtemel.  

Habervitrini11395 Görüntüleme
Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı
Gündem

Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 21-25 Eylül tarihlerini kapsayan 5 günlük tahminine göre Türkiye yeni haftaya mevsim normallerine yakın sıcaklıklarla başlayacak. Ancak salı gününden itibaren özellikle batı ve iç kesimlerde yağışlı hava etkisini artıracak, sıcaklıklar ise birçok bölgede hissedilir şekilde gerileyecek.

Habervitrini12536 Görüntüleme
Adliyelerde dijital dönem hızlanıyor! Bakan Gürlek duyurdu
Gündem

Adliyelerde dijital dönem hızlanıyor! Bakan Gürlek duyurdu

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin yeni güncellemesini kamuoyuna duyurdu. Yargı ve icra süreçlerini daha hızlı, güvenli ve pratik hale getirmeyi hedefleyen yeni dijital dönüşüm adımlarıyla vatandaşlar, tüm başvuru ve sorgulama işlemlerini dijital ortamda çok daha kolay takip edebilecek.

Habervitrini13956 Görüntüleme