İzmir'e 20 yılda 112 milyar liralık yatırım yapıldı

3 dk okuma
İzmir'e 20 yılda 112 milyar liralık yatırım yapıldı

Hızlı Özet

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, son 20 yılda İzmir'in ulaşım ve iletişim yatırımları için toplam 112 milyar 909 milyon liralık yatırım yapıldığını açıkladı.






Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, son 20 yılda İzmir'in ulaşım ve iletişim yatırımları için toplam 112 milyar 909 milyon liralık yatırım yapıldığını açıkladı.



Son 20 yılda Türkiye büyük bir yol katetti.



Bu kapsamda yurdun 4 bir yanı ulaşım araçları ile adeta sarıldı.



Milyarlarca liralık yatırımdan aslan paylarından biri de Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir'e düştü.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'e 20 yılda yapılan yatırımların verilerini paylaştı.



Bölünmüş yol kapasitesi 959 kilometreye çıkartıldı



Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2003'te İzmir'de 430 kilometre bölünmüş yol olduğu, bunun 959 kilometreye çıkartıldığı kaydedildi.



BSK kaplamalı yol uzunluğunun da 367 kilometreden 972 kilometreye çıkartıldığının vurgulandığı açıklamada, şunlar belirtildi:



"2003-2022 arasında 426 kilometre uzunluğundaki İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi, 56 kilometresi otoyol ve 40 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 96 kilometre uzunluğundaki Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, İzmir Çevre Yolu, Konak Tüneli başta olmak üzere şehir içi ve şehirlerarasında ulaşım konforunu artıran projeleri tamamlayarak İzmirlilerin hizmetine sunduk. Devam eden Torbalı-Ödemiş-Kiraz Yolu, Selçuk-Ortaklar-Aydın Yolu, İzmir-Turgutlu Ayrımı-Kemalpaşa-Torbalı Yolu projelerinin aralarında yer aldığı projelerimizi bitirmek için de çalışmalarımız hızla devam ediyor."



İzmir'e 20 yılda 112 milyon liralık yatırım



Ankara-İzmir hızlı tren hattında çalışmalar sürüyor



Açıklamada, İzmir il sınırları içerisinde 571 kilometrelik demir yolu ağı bulunduğu belirtilerek, projelerle demir yollarında altyapının yenilendiği kaydedildi.



Taşımacılıkta önemli rol üstlenen ve bölgenin ticaretinin gelişmesine katkı sağlayan Kemalpaşa Lojistik Köyü'nün tamamlandığı ifade edilen açıklamada, İzmir-Ankara hızlı tren hattı projesi için 2023'te 13 milyar lira bütçe ayrıldığı, projenin tamamlanmasıyla birlikte Ankara-İzmir arası seyahat süresinin 3,5 saate düşeceği vurgulandı.



Açıklamada, İzmir’in trafik sorununa kalıcı bir çözüm üretmek amacıyla yapılan İzban Projesi ile kentin bir uçtan bir uca bağlandığı belirtildi.



İzmir'e 20 yılda 112 milyon liralık yatırım



"Yatırımlarla turizm sektörünün ve balıkçılığın gelişmesini sağladık"



İzmir'in yurt dışına açılan penceresi Adnan Menderes Havalimanı'nın dış hatlar terminal binasının yenilendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:



"Denizcilik sektöründe yaptığımız yatırımlarla turizm sektörünün ve balıkçılığın gelişmesini sağladık. Çeşme Balıkçı Barınağı turizm limanı olarak geliştirirken, Mordoğan Balıkçı Barınağı, Sığacık Yat Limanı, Eski Foça Balıkçı Barınağı, Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı, Çeşme Yat Limanı inşa ettik ve İzmir Limanı’nın yeni silo sahası iyileştirmelerini yaptık. Çandarlı (Kuzey Ege) Limanı'nda da çalışmalarımız devam ediyor."



20 yılda 13 milyar liralık yatırım



Haberleşmede de ilin altyapısının iyileştirildiğine, fiber optik kablo uzunluğunun 2 bin 43 kilometreden 23 bin 878 kilometreye çıkarıldığına vurgu yapılan açıklamada, İzmir'de 5 milyon 121 bin hızlı internet abonesi bulunduğunun bilgisi verildi.



Bugüne kadar İzmir'in ulaşım ve iletişim yatırımları için toplam 48 milyar 569 milyon lira yatırım yapıldığı aktarılan açıklamada, "Devam eden projelerimizin yatırım bedeli de 64 milyar 340 milyon liradır. Böylece son 20 yıllık dönemde İzmir'e 112 milyar 909 milyon liralık yatırım kazandırıldı." değerlendirmesinde bulundu.



İzmir'e 20 yılda 112 milyon liralık yatırım



"İzmir Büyükşehir Belediyesi algı operasyonu derdine düşmektedir"



Açıklamada, doğu, batı, kuzey, güney fark etmeksizin Türkiye'nin dört bir yanında yatırım yapıldığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:



"Yıllardır bir arpa boyu yol alamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, üzerine düşen görevleri yerine getirmeyip, algı operasyonu derdine düşmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesine daha önce Bakanlığımızın işbirliği ile tamamlanan İzban Projesi'ni hatırlatırız. Bütün ithamlara, iftiralara rağmen milletimize duyduğumuz hizmet aşkımız daima devam edecektir. Hiçbir şey ortaya koymayıp, bizim üzerimizden gündeme gelmeye çalışanları vatandaşlarımız da görmektedir. Doğruları ve yalanı ayırt eden milletimizin, hesap soracağı günler de yakındır."




Bu haber 436 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İzmir Belediye başkanı ve 12 milletvekili AK Parti'ye geçiyor
Gündem
#SİYASET Haberleri#chp#AK Parti

İzmir Belediye başkanı ve 12 milletvekili AK Parti'ye geçiyor

Gazeteci Sinan Burhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve farklı partilerden 12 milletvekilinin AK Parti'ye geçeceğini iddia etti.

Habervitrini10613 Görüntüleme
İran, füze rampalarının yerini MOSSAD'a haber veren İranlı casusu astı
Gündem

İran, füze rampalarının yerini MOSSAD'a haber veren İranlı casusu astı

İran yargısı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Mossad istihbarat teşkilatına füze rampaları hakkında bilgi verdiği iddia edilen bir kişinin idam edildiğini duyurdu. Tahran, devam eden savaş ortamında işbirlikçi olduğu iddia edilen kişilere yönelik baskıyı sürdürüyor.

Habervitrini10526 Görüntüleme
Türk siyasetçi Elif Eralp Berlin'de sandıkları patlattı
Gündem

Türk siyasetçi Elif Eralp Berlin'de sandıkları patlattı

Berlin'de yapılan eyalet seçimi anketlerde de önde olan Sol Parti'nin zaferi ile sonuçlandı.Sol PartiTürkiye kökenli başbakan adayı Elif Eralp ile birlikte oyunu 2023 yılındaki seçime kıyasla yüzde 12'den fazla artırdı. Yüzde 25'in üzerindeki oyla tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu elde edemese de kuracağı bir koalisyon hükümeti ile iktidar koltuğuna oturması muhtemel.  

Habervitrini11547 Görüntüleme
Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı
Gündem

Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 21-25 Eylül tarihlerini kapsayan 5 günlük tahminine göre Türkiye yeni haftaya mevsim normallerine yakın sıcaklıklarla başlayacak. Ancak salı gününden itibaren özellikle batı ve iç kesimlerde yağışlı hava etkisini artıracak, sıcaklıklar ise birçok bölgede hissedilir şekilde gerileyecek.

Habervitrini12568 Görüntüleme