Jose Mourinho O maçtan önce kovulmuş!

1 dk okuma
Jose Mourinho O maçtan önce kovulmuş!

Hızlı Özet

Başkan Ali Koç, Benfica maçı öncesinde yüzüne bakmayıp yönetimi de “Şampiyonlar Ligi’ni düşünmüyorlar” diyerek suçlaması üzerine Mourinho’yu gönderme kararı vermiş.

Başkan Ali Koç, Benfica maçı öncesinde yüzüne bakmayıp yönetimi de “Şampiyonlar Ligi’ni düşünmüyorlar” diyerek suçlaması üzerine Mourinho’yu gönderme kararı vermiş.

Fenerbahçe, ‘Özel Biri’ lakaplı, dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho’yu kovdu. Beklenen futbolu oynatamayan, ligde ve Avrupa’da hayal kırıklığı yaşatan Portekizli, yaşanan başarısızlıklarda sorumluluk almaktan kaçınıp, hakemlerden, futbolculara herkesi suçlarken, dilini yönetime de uzatmaya başlayınca kendi ipini çekmiş oldu.

Benfica maçı öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalar ve Şampiyonlar Ligi’ne veda edilmesi Portekizlinin sonunu getirdi. Mourinho, kritik maç öncesinde başkan Ali Koç ile göz göze gelmemeye çalışmış, basın toplantısında da “Yönetim Şampiyonlar Ligi’ne önem vermiyor. Öyle olsa transferleri bitirirdi” demişti. 

15 MİLYON AVRO TAZMİNAT 

Ali Koç, kafasında hocayı gönderme kararını o an almış. Şampiyonlar Ligi hezimetinin ardından da bu tavrı unutmayıp, Mourinho’ya kovulma haberini antrenmana çıkmaya hazırlanırken tebliğ ettirdi. Sportif direktör Devin Özek, Ali Koç’un talimatıyla yolların ayrıldığını hocaya duyuran isim oldu. Sözleşmeden doğan bütün alacaklarını talep eden Portekizliye yardımcılarıyla birlikte yaklaşık 15 milyon avro ödeneceği öğrenildi.

Fenerbahçe, Mourinho’nun sezon başında gönderilen üç yardımcısına da 1,5 milyon avro tazminat vermişti. Kariyerinin en kısa süreli çalışmasını Fenerbahçe’de gerçekleştiren Mourinho, sarı lacivertlilerle 62 maçta 37 galibiyet, 11 mağlubiyet, 14 beraberlik yaşadı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Bu haber 516 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MHK Başkanı Gündoğdu'dan Kırmızı Kart Beklenen Pozisyona 'Talimat' Savunması, Ersin Düzen'den Sert Tepki
Spor
#SÜPER LİG#SÜPER LİG Haberleri

MHK Başkanı Gündoğdu'dan Kırmızı Kart Beklenen Pozisyona 'Talimat' Savunması, Ersin Düzen'den Sert Tepki

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, Alanyaspor-Beşiktaş müsabakasındaki tartışmalı müdahale için VAR'ın yeni talimatlar gereği devreye girmediğini ifade etti. Bu açıklamaya ünlü spor yorumcusu Ersin Düzen, Gündoğdu'yu istifaya davet ederek yanıt verdi.

Habervitrini13849 Görüntüleme
Kulüpler Birliği'nden TFF'ye yabancı oyuncu kuralı talebi
Spor

Kulüpler Birliği'nden TFF'ye yabancı oyuncu kuralı talebi

Türk futbolunda gözler bir kez daha yabancı oyuncu kuralına çevrildi. Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) resmi bir yazı göndererek yabancı kontenjanına ilişkin kritik bir talepte bulundu. Süper Lig kulüpleri, ligde 10+4 kuralının devam etmesini isterken Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarında ise kadroya +2 yabancı futbolcunun dahil edilmesi formülünü federasyonun masasına sundu.

Habervitrini9951 Görüntüleme
Açık açık itiraf etti! Oosterwolde zorla gitmiş
Spor

Açık açık itiraf etti! Oosterwolde zorla gitmiş

Süper Lig devi Fenerbahçe'den Serie A ekibi Roma'ya transfer olan Jayden Oosterwolde, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde takım arkadaşları ve teknik heyet ile vedalaşmasının ardından havalimanına gitti.

Habervitrini12792 Görüntüleme
Beşiktaş'tan TFF'ye olay MHK çağrısı: "Görevden alın"
Spor

Beşiktaş'tan TFF'ye olay MHK çağrısı: "Görevden alın"

Beşiktaş İkinci Başkanı Hakan Daltaban, Tüpraş Stadyumu'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Daltaban, TFF'ye seslenerek MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun görevden alınması gerektiğini söyledi.

Habervitrini12908 Görüntüleme