İstanbul'un Kağıthane ilçesinde, bir parkta uygunsuz davranış sergileyen gençleri ikaz eden polis memuru H.Ç., fiziki saldırıya uğradı. Olay, dün saat 15.00 sularında Hamidiye Mahallesi'nde, bir okulun karşısında bulunan parkta meydana geldi. Polis memurunun, yüksek sesle küfür edip sigara içen gruba yönelik uyarısı, kısa sürede bir arbedeye dönüştü.

Polis memuru H.Ç., uyarıda bulunduğu üç genç tarafından darbedildi.
Kaçan şüphelileri durdurmak için açılan ikaz ateşinde, kaldırımda bulunan berber Hakan B. (48) göğsünden vuruldu.
Saldırıya karışan ve yaşları 16 olan M.S.P., S.K.G. ve H.B. adlı şüpheliler kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

İKAZ ATEŞİ TALİHSİZ BERBERİ VURDU
Polis memuru H.Ç.'nin burnuna vurarak saldıran üç şüpheli, olayın ardından hızla bölgeden uzaklaştı. Zanlıların peşinden giden memurun 'Dur' ihtarının ardından açtığı uyarı ateşi esnasında, kaldırımda bulunan berber Hakan B. göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Silahtan çıkan diğer mermilerin ise park halindeki hafif ticari bir araca isabet ettiği belirlendi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine derhal sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı durumdaki Hakan B., olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Seyrantepe Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Hakan B.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
SALDIRGAN ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA
Emniyet güçleri, hadisenin ardından kaçan üç şüpheliyi yakalamak amacıyla bir operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalar sonucunda, M.S.P. (16), S.K.G. (16) ve H.B. (16) adlı zanlılar kısa bir zaman zarfında yakalandı. Gözaltına alınan şahısların daha önceden herhangi bir suç kaydının olmadığı anlaşıldı. Olaya ilişkin başlatılan adli soruşturma sürmektedir.




