Kahraman veli katliamı durdurdu: Bıçağı bacağına doğru salladım...

3 dk okuma
Kahraman veli katliamı durdurdu: Bıçağı bacağına doğru salladım...

Hızlı Özet

Kahramanmaraş'ta okulda 10 kişiyi öldüren İsa Aras Mersinli'nin otopsi raporu ortaya çıktı. Mersinli'nin sağ arka bacağına öldürücü nitelikte bıçak yarası aldığı ve buna bağlı öldüğü öğrenildi. Öte yandan silah sesleri üzerine okula koşan aşçı Necmettin Bekçi, "Nereden aldığımı bilmediğim bıçak ile bacağına doğru bıçak salladım. Amacım, şahsın ayağa kalkıp kaçmasını ve başkalarına zarar vermesini önlemekti" dedi.

Kahramanmaraş'ta okulda 10 kişiyi öldüren İsa Aras Mersinli'nin otopsi raporu ortaya çıktı. Mersinli'nin sağ arka bacağına öldürücü nitelikte bıçak yarası aldığı ve buna bağlı öldüğü öğrenildi. Öte yandan silah sesleri üzerine okula koşan aşçı Necmettin Bekçi, "Nereden aldığımı bilmediğim bıçak ile bacağına doğru bıçak salladım. Amacım, şahsın ayağa kalkıp kaçmasını ve başkalarına zarar vermesini önlemekti" dedi.

Şanlıurfa'da önceki gün lisede gerçekleşen silahlı saldırının ardından dün de Kahramanmaraş Merkez Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi'ndeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda dehşet dolu anlar yaşandı.

8. sınıf öğrencisi İsa Aras Mersinli, okula getirdiği 5 silahla 10 kişiyi öldürdü, 16 kişiyi de yaraladı.

İsa Aras Mersinli

SAĞ ARKA BACAĞINA ÖLDÜRÜCÜ BIÇAK DARBESİ ALMIŞ

Mersinli'nin de hayatını kaybettiği, ancak olayın intihar mı karmaşada mı meydana geldiği netlik kazanmamıştı. Mersinli'nin otopsi raporu çıktı. Aralarında 2 adli tıp uzmanının da olduğu 6 kişilik heyet tarafından yapılan incelemelerde Mersinli'nin ölüm nedeninin sağ arka bacağındaki kesici, derici alet yaralanmasına bağlı büyük damar yaralanması ve bundan gelen dış kanama sonucu meydana gelmiş olduğu belirtildi.

İsa Aras Mersinlinin nasıl öldüğü ortaya çıktı! Kahraman veli katliamı durdurdu: Bıçağı bacağına doğru salladım...

ELLERİNDE POŞET, SIRTINDA ELEKTROD PED VARMIŞ

Öte yandan Mersinli'nin ellerinde ise naylon koruma poşeti ve sırt kısmında ise 4 adet elektrod pedi (ağrı kesici, kas çalıştırıcı yapışkanlı iletken madde) olduğu tespit edildi. Sağ arka bacağında 2.5 cm'lik kesici delici alet yarası olduğu görülen Mersinli'nin, otopsi sırasında toksikolojik inceleme için alınan örnekler ayrıntılı inceleme yapılabilmesi için Gaziantep Adli Tıp Grup Başkanlığı'na gönderildi.

 

Necmettin Bekçi

“BIÇAĞI BACAĞINA DOĞRU SALLADIM”

Olayın nasıl gerçekleştiğine dair detaylar ise belli olmaya başladı. İsa Aras Mersinli'nin 2 çocuğu da aynı okulda okuyan Necmettin Bekçi isimli başka bir kurumda aşçılık yapan veli tarafından durdurulduğu öne sürüldü. Okulun yakınında oturan ve silah sesleri duyması üzerine okulun arka kapısından içeri giren Bekçi, "Çocuklarım okulda olduğu için koşarak okula gittim. Arka merdivenlerden çıktığımda bir şahsın yerde yattığını ve bu şahsı tutmaya çalışan birkaç kişiyi gördüm. Bildiğim kadarı ile şahsı tutmaya çalışanlardan biri okulun kantincisi Ümit isimli şahıs ve diğer 2 şahıs ise okulun öğretmenleriydi ancak isimlerini bilmiyorum. Nereden aldığımı bilmediğim bıçak ile bacağına doğru bıçak salladım. Amacım, şahsın ayağa kalkıp kaçmasını ve başkalarına zarar vermesini önlemekti. Şahsın saçları uzundu ve kafasında kapüşon vardı görünüş itibari ile yaşını tahminim 25-30 olarak düşündüm. Baya iri ve uzun boylu bir şahıstı ancak yüzünü görmedim" dedi.

"AFFET BENİ" DİYEREK BAĞIRMIŞ

Saldırganın polis ekipleri olay yerine geldiğinde "Affet beni" şeklinde bağırdığını aktaran Bekçi, şahsın öğrenci olduğunu olay sonrasında öğrendiğini ifade etti.

Saldırıda hayatını kaybeden öğretmen ve bazı öğrenciler

"ÇOCUKLARIMI O OKULDAN ALACAĞIM"

2 çocuğunun durumunun iyi olduğunu dile getiren Bekçi, 6'ıncı sınıfta okuyan oğlunun kendisini tuvalete saklanarak koruduğunu söyledi.

Saldırı anında iki çocuğunun da okulda olduğunu belirten Necmetin Bekçi, çocuklarını güvenli bir şekilde bulduğunu ancak saldırıdan etkilenen çocuklarının psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Bekçi, çocuklarını aynı okula bir daha göndermeyi düşünmediğini ve başka bir okula nakil yaptıracağını belirtti.

 

Bu haber 485 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 Yeniden Refah Partisi başkanı sırtından vuruldu
Asayiş

Yeniden Refah Partisi başkanı sırtından vuruldu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir mali anlaşmazlık sonucu çıkan arbedede, Yeniden Refah Partisi Huğlu Mahalle Başkanı Necati Sandal tüfekle vurularak yaşamını yitirdi. Olayla bağlantılı üç zanlı jandarma tarafından alıkonuldu.

Habervitrini13068 Görüntüleme
13 yaşındaki çocuğu istismar eden 33 Zanlı Tutuklandı..
Asayiş
#Güncel

13 yaşındaki çocuğu istismar eden 33 Zanlı Tutuklandı..

Bartın'ın Amasra ilçesinde 13 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen tahkikat sonucunda 33 şüpheli tutuklandı. Sosyal medya bağlantıları üzerinden gerçekleştiği tespit edilen olaya dair iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte dava süreci resmen başlamış oldu.

Habervitrini11039 Görüntüleme
Cesedi yakılan Kübra'ya veda! Baba cenazede bir kişinin daha adını verdi
Asayiş

Cesedi yakılan Kübra'ya veda! Baba cenazede bir kişinin daha adını verdi

Burdur'da borcu olduğu gerekçesiyle Ata Berk Sezen ile İlyas Umut Dalğar tarafından götürüldüğü ormanda öldürülüp, cesedi yakılan Kübra Yapıcı (30), memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Habervitrini14538 Görüntüleme
Eşini ve Çocuğunu Öldüren Kocanın internette bakın ne aramış
Asayiş
#cinayet#mahkeme#Edirne

Eşini ve Çocuğunu Öldüren Kocanın internette bakın ne aramış

Edirne'de, eşi Didem Örs Alacı ve 9 yaşındaki oğlu Doruk Kaan Alacı'nın hayatına son veren ve ardından intihara teşebbüs eden Ömer Gökhan Alacı için talep edilen ceza netleşti. Savcılık mütalaasında, sanığın olay öncesi yaptığı ve uzman raporuna yansıyan 'Naftalin insanları bayıltır mı?' ve 'Beyin ölümü kaç dakikada gerçekleşir?' gibi internet sorgulamalarına dikkat çekildi.

Habervitrini11779 Görüntüleme