Kahramanmaraş'ta deprem

••1 dk okuma
Kahramanmaraş'ta deprem

Hızlı Özet

“Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıkladı.”






AFAD, saat 10.09' da  merkez üssü  Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde  4.3 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini bildirdi.



İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, bu sabah saat 10.09’da yerin 15 kilometre derinliğinde Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğiniÿaçıkladı. Ayrıca bu sabah saat 08.47’de de yine merkez üssü Andırın ilçesi olan 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği kaydedildi. Hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar panik yaşarken, ilk belirlemelere göre, herhangi bir hasar ve can kaybı meydana gelmedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıkladı.




Bu haber 587 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı
Gündem

NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı

Türkiye, uzay ve havacılık dünyasının en büyük buluşmalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. NASA, 5-9 Ekim tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 77. Uluslararası Astronotik Kongresi için programını açıklarken, Artemis'ten Mars'ta yapay zekaya, Ay araştırmalarından uzayda üretime kadar kritik başlıkların Türkiye'de masaya yatırılacağı duyuruldu.

Habervitrini13718 Görüntüleme
Adana ve Osmaniye depremlerinde panik anları
Gündem

Adana ve Osmaniye depremlerinde panik anları

Adana'nın Saimbeyli ve Osmaniye'nin Sumbas ilçelerinde peş peşe korkutan depremler meydana geldi. Büyüklükleri 4.8, 4.9 5,2 ve son olarak 4,4 olarak ölçülen sarsıntılar bölgede kısa süreli panik yaratırken, Valilik ve İçişleri Bakanlığı saha taramalarında olumsuz bir duruma rastlanmadığını açıkladı. Vatandaşların panik anları ise cep kamerasına yansıdı.

Habervitrini9941 Görüntüleme
Türkiye için kritik hava uyarısı! Uzmanlar riskli bölgeleri açıkladı
Gündem

Türkiye için kritik hava uyarısı! Uzmanlar riskli bölgeleri açıkladı

Türkiye genelinde etkisini sürdüren yağışlı hava ve serin sıcaklıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Adana ve Hatay başta olmak üzere riskli bölgeleri işaret etti. Kadıoğlu, Marmara ve Ege'de fırtına, güney illerinde ise ani sel riskine karşı vatandaşları uyardı.

Habervitrini10543 Görüntüleme
Adana Saimbeyli yine sallandı! AFAD'dan veriler geldi
Gündem

Adana Saimbeyli yine sallandı! AFAD'dan veriler geldi

Adana ve Osmaniye hattında gün boyu devam eden deprem hareketliliğine akşam saatlerinde yeni bir sarsıntı eklendi. Saimbeyli'de saat 19.00'da meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden olurken, gün içinde bölgede 5,2'ye varan sarsıntılar kaydedilmişti.

Habervitrini12669 Görüntüleme