KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

••2 dk okuma
KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

Hızlı Özet

“Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, soğuk hava, fırtına ve tipi nedeniyle bazı kara yolları ile binlerce köy yolu ulaşıma kapandı; hava ve kara yollarında ulaşım aksadı, karbonmonoksit gazında çok sayıda kişi zehirlendi.”

     ANKARA - Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, soğuk hava, fırtına ve tipi nedeniyle bazı kara yolları ile binlerce köy yolu ulaşıma kapandı; hava ve kara yollarında ulaşım aksadı, karbonmonoksit gazında çok sayıda kişi zehirlendi.

     Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sakarya'da 23, Samsun'da 164, Sinop'ta 35, Ordu'da 78, Amasya'da 35, Artvin'da 95, Niğde'de 50, Adana'nın Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerinde 42, Malatya'da 326, Bilecik'te 134, Düzce'de 110, Erzurum'da 762, Erzincan'da 455, Muş'ta 300, Tunceli'de 275, Kars'ta 259, Bingöl'de 263, Ardahan'da 180 ve Iğdır'da 12, Nevşehir'de 110, Çankırı'da 95, Kırşehir'de 233, Karaman'da 143 köy ve belde, Kayseri'de 320 olmak üzere 4 bin 499 köy yolu ulaşıma kapandı. Bu arada, bazı yerleşim birimlerinde telefon ve elektrikte kesintiler yaşandı.

     Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıları sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 10, Kars'ta 9, Ardahan'da 6, Erzurum'da 5 ve Erzincan'da 2 derece olarak ölçüldü. Kar kalınlıkları Erzurum'da 15, Kars'ta 33, Ardahan'da 30, Erzincan'da 10, Iğdır'da 2 santimetre olarak ölçüldü.

     Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Nazik Gölü, aşırı soğuklar nedeniyle dondu.

     Kayseri-Ankara ve Kırşehir-Ankara kara yolu ulaşıma kapandı.

     Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olması üzerine, Kayseri-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı.

     Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinden KKTC'ye yapılan feribot seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

     İzmir'den 9-10 yaşlarındaki 46 kişilik izci grubunu Manisa'nın Spil Dağı'na götürmek üzere yola çıkan İhsan Aslan'ın (50) kullandığı otobüsün ön tekerleğine takılı bulunan zincir, Beşpınar Köyü yakınında kırıldı. Aslan'ın haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, otobüsteki 46 çocuğu araçlarına alarak Spil Dağı'na götürdü. Jandarma, AKUT ekibini de yanına alarak otobüs şoförü Aslan'ı kurtarmak için yola çıktı. Beşpınar köyü yakınlarında yaklaşık 10 saat mahsur kalan Aslan kurtarıldı.

     Sivas'tan Antalya'ya gelen 34 LM 1941 plakalı yolcu otobüsü, 1839 rakımlı Alacabel mevkisinde buzlanma nedeniyle sabaha karşı kaydı. 55 yolcusuyla yolda mahsur kalan otobüsü kurtarmak amacıyla Konya'nın Seydişehir ilçesinden gelen Karayolları ile Akseki Bölge Trafik İstasyonu ekiplerinin, çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi.

     Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle Akçakoca sahilinde dalga boyu 4 metreye ulaştı. Zaman zaman hızı 70 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle, özellikle balıkçılar zor anlar yaşadı.

     Antalya ve Aydın'ın yüksek kesimlerine ve Alanya ilçesinde bazı köyler ve yaylalarda kar yağdı.

Bu haber 4795 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Skandal.. Netanyahu BM kürsüsünden tüm dünyayı çağrı cihazıyla tehdit etti
Gündem

Skandal.. Netanyahu BM kürsüsünden tüm dünyayı çağrı cihazıyla tehdit etti

Netanyahu'nun kürsüye çıkmasının ardından çok sayıda ülke heyeti, İsrail'in Gazze'deki soykırımı ve ateşkese rağmen saldırılarını sürdürmesine, işgal altındaki Batı Şeria'daki toprak gasplarına, Suriye ve Lübnan'a yönelik saldırılara tepki göstermek amacıyla Genel Kurul salonunu terk etti.

Habervitrini10730 Görüntüleme
TAYFUN BLOK-3'ten Gövde Gösterisi! Mach 5 Hızı Aşan milli hipersonik TAYFUN BLOK-4 Geliyor
Gündem

TAYFUN BLOK-3'ten Gövde Gösterisi! Mach 5 Hızı Aşan milli hipersonik TAYFUN BLOK-4 Geliyor

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından muhtelif miktarfa TAYFUN Blok-2 Füzesi'nin muayene ve kabul faaliyetinin tamamlandığını duyurdu.

Habervitrini13936 Görüntüleme
İşte Netanyahu'nun konuşması sırasında salone terk eden ve etmeyen ülkeler
Gündem

İşte Netanyahu'nun konuşması sırasında salone terk eden ve etmeyen ülkeler

Netanyahu kürsüye çıktığı anda onlarca ülkenin temsilcisi toplu halde yerlerinden kalkarak salonu boşaltmış ve kapılarda yoğunluk oluşturmuştur. Salondan ayrılan başlıca grup ve ülkeler şunlardır:

Habervitrini12315 Görüntüleme
Netanyahu protesto için salondan ayrılan ülkelere küfretti
Gündem

Netanyahu protesto için salondan ayrılan ülkelere küfretti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konuşması protestolarla başladı. Netanyahu kürsüye çıktığı sırada çok sayıda ülkenin heyeti salonu terk ederken, salonda yuhalama sesleri yükseldi. Protestolara tepki gösteren Netanyahu, “Henüz ayrılmamış başka ahlaki korkaklar varsa salonu terk etsin” dedi.

Habervitrini12511 Görüntüleme