Kaynak: 'Avrupa’nın geleceğinden kaygı duyuyorum'

••1 dk okuma
Kaynak: 'Avrupa’nın geleceğinden kaygı duyuyorum'

Hızlı Özet

“Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Avrupa bizi rencide edecek yola girerse, Türkiye Maastricht kriterlerini İstanbul kriterleri, Kopenhag kriterlerini de Ankara kriterleri olarak yazar” dedi.”






Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Avrupa bizi rencide edecek yola girerse, Türkiye Maastricht kriterlerini İstanbul kriterleri, Kopenhag kriterlerini de Ankara kriterleri olarak yazar” dedi.



Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, memleketi Kahramanmaraş’ta Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’nün düzenlediği sergi açılışına katıldı. Açılış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaynak, “Avrupa Birliği’nin iki temel kriteri var. Biri ekonomik kriterlerini tanımlayan Maastricht kriterleridir. Bir diğeri de demokratik kriterleri tanımlayan Kopenhag kriterledir. Bunların çerçevesini bu kriterler çizmiştir. Biz şu anda Maastricht kriterleri bakımından Avrupa ülkelerinden en azından içte ikisinden daha iyiyiz. Hele hele sonradan Avrupa Birliği’ne üye olarak kabul edilen ülkelerin tamamından iyiyiz. Demokratik kriterler bakımından da öyleyiz. Eğer Avrupa Birliği, Avrupa komisyonun tavsiye kararına uyar, biz o da rencide edecek bir yola girerse Türkiye Maastricht kriterlerini, İstanbul kriterleri, Kopenhag kriterlerini de Ankara kriterleri olarak yazar, adını böyle değiştirir ve yoluna devam eder. Önemli olan ülkemizin kalkınmasıdır, insanımızın huzurudur. Avrupa’nın kendi geleceği için kaygı duyduğumu ifade ediyorum” dedi.



Muhammet Özer

 




Bu haber 654 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MHP konvoyunda ölümlü kaza: Bir kişi hayatını kaybetti, milletvekili yaralandı!
Gündem

MHP konvoyunda ölümlü kaza: Bir kişi hayatını kaybetti, milletvekili yaralandı!

Kahramanmaraş'ta MHP'li milletvekili ve il başkanının bulunduğu konvoyda meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti.

Habervitrini14226 Görüntüleme
Bakan Gürlek: 8 ayda 7 bin 818 operasyon: 32 bin 882 tutuklama
Gündem

Bakan Gürlek: 8 ayda 7 bin 818 operasyon: 32 bin 882 tutuklama

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, uyuşturucu, yasa dışı bahis, sanal kumar ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik 81 ilde gerçekleştirilen operasyonların bilançosunu açıkladı. Şubat-Eylül 2026 döneminde düzenlenen 7 bin 818 operasyonda 70 bin 853 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, 32 bin 882 kişi tutuklandı. Operasyonlarda milyarlarca liralık suç varlığına el konuldu.

Habervitrini13540 Görüntüleme
İstanbul yine sallandı! Marmara Denizi'nde deprem!
Gündem

İstanbul yine sallandı! Marmara Denizi'nde deprem!

Marmara Denizi’nde Yalova açıklarında meydana gelen 2,9 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi. Saat 18.14’te kaydedilen depremin merkez üssünün Yalova’ya 5,93 kilometre mesafede olduğu bildirildi.

Habervitrini9162 Görüntüleme
Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati : Türkiye'nin yeni askeri teknolojileri sahada
Gündem

Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati : Türkiye'nin yeni askeri teknolojileri sahada

Bölgede artan gerilimin ardından Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati, BBC News Arapça yayınına katılarak yaşanan son gelişmelere ve ağustos ayında Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan tarihi Mekke Savunma İttifakı Anlaşması'na dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Habervitrini12002 Görüntüleme