Kılıçdaroğlu çözüm sürecini topa tuttu

3 dk okuma
Kılıçdaroğlu çözüm sürecini topa tuttu

Hızlı Özet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ziyaretleri çerçevesinde Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’ı ziyaret etti


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Sadece bir çözüm süreci ismi var, ne olduğunu kimse bilmiyor. Karşılıklı güvensizlik üzerine inşa edilen bir süreç başarıya ulaşamaz" dedi.



Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin, Diyarbakır’da çocuğu kaçırılan annelerin yaptığı eylemle ilgili BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bazı annelerin para karşılığında eylem yaptığı iddialarını sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Çocukların kaçırılmasını savunmak mümkün değildir. Kaçırılan çocuklara gerekçe üretmek de doğru değildir. Annelerin duyarlılığını bilmemiz gerekiyor. Bir anne için çocuk her şeyden önemlidir. O nedenle o annelerin duyarlılığına hepimizin saygı göstermesi gerekiyor. Arkasındaki iddiaların ne olduğunu bilmiyoruz. Elimizde herhangi bir veri yok. Sadece bunlar iddia. Varsa öyle bir veri çıkar kamuoyuna açıklarsa paylaşırlarsa biz de o zaman düşüncelerimizi daha farklı bir çerçevede ifade etmiş oluruz" karşılığını verdi.



“BENİM ELEŞTİRİLERİMİ AİLEDEN YAPILMIŞ ELEŞTİRİ OLARAK KABUL EDİN”



Kılıçdaroğlu’na seçimlerden önce Hak-İş’e yaptığı eleştirilerini ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayının Rahşan Ecevit’in olup olmadığının sorulması üzerine, "Zaman zaman HAK-İş’i de Türk-İş’i de eleştirdiğim olmuştur. HAK-İş’in bir genel kuruluna katılmadım. Türk-İş’in genel kuruluna katıldım. Eleştirileri orada da yaptım ama şunu söylerim; ben sizin ailenizin bir parçasıyım. Ben işçinin hakkını savunurum. Dolayısıyla benim eleştirilerimi aileden yapılmış eleştiri olarak kabul edin. Biz zaman zaman HAK-İŞ’i de TÜRK-İŞ’i de, DİSK’i de eleştiririz ama o eleştiriler sayın başkanlar tarafından da çok iyi biliniyor ki biz samimiyiz. Samimi olarak eleştiririz ama bu eleştirilere her zaman karşılıklı saygı göstermek zorundayız. Biz buraya HAK-İŞ’i eleştirdik HAK-İş’e gitmeyeceğiz diye bir şey yok" diye konuştu.



Kılıçdaroğlu, Ecevit’in adaylığı konusunu ise ilk defa duyduğunu kaydetti.



“BİR ÇÖZÜM SÜRECİ İSMİ VAR, NE OLDUĞUNU KİMSE BİLMİYOR”



Çözüm sürecine yönelik cuma günü yapılacak toplantıyla ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:



"Acaba çözüm sürecimi çözümsüzlük sürecimi doğrusunu söylemek gerekirse anlamakta zorluk çekiyorum. Bütün yolların kapalı olduğu sabah yolların açılıp, akşam tekrar kazılarak kapatıldığı bir sistem içerisinde yaşıyoruz. Bir ülkenin Başbakanını düşünün kaçırılan çocuklar var. Hükümeti ağlama duvarı haline getirmiş. Sanki kendisi Başbakan değil de başka birisi Başbakanlık yapıyor. Çözüm için başka yerleri arıyor ne olursunuz çözün diye. Ben bu iradeyle Türkiye’nin en köklü ve kronik sorununun bu hükümet tarafından çözüleceğine inanmıyorum. Çözüm süreciyle ilgili ne düşünüyorlarsa çıksınlar milletin önünde açıkça söylesinler. Sadece bir çözüm süreci ismi var. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Karşılıklı güvensizlik üzerine inşa edilen bir süreç başarıya ulaşamaz."



Başbakan’ın dün grup toplantısında gözaltına alınan CNN International muhabiriyle ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Gerçekten büyük bir hayretle değerlendiriyorum. Ajan suçlaması yaptı. Elinde belge var mıdır, yok mudur bilmiyorum ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın uluslararası medyada alay konusu yapılması beniz rahatsız ediyor" dedi.


Bu haber 414 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İzmir Belediye başkanı ve 12 milletvekili AK Parti'ye geçiyor
Gündem
#SİYASET Haberleri#chp#AK Parti

İzmir Belediye başkanı ve 12 milletvekili AK Parti'ye geçiyor

Gazeteci Sinan Burhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve farklı partilerden 12 milletvekilinin AK Parti'ye geçeceğini iddia etti.

Habervitrini10637 Görüntüleme
İran, füze rampalarının yerini MOSSAD'a haber veren İranlı casusu astı
Gündem

İran, füze rampalarının yerini MOSSAD'a haber veren İranlı casusu astı

İran yargısı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Mossad istihbarat teşkilatına füze rampaları hakkında bilgi verdiği iddia edilen bir kişinin idam edildiğini duyurdu. Tahran, devam eden savaş ortamında işbirlikçi olduğu iddia edilen kişilere yönelik baskıyı sürdürüyor.

Habervitrini10532 Görüntüleme
Türk siyasetçi Elif Eralp Berlin'de sandıkları patlattı
Gündem

Türk siyasetçi Elif Eralp Berlin'de sandıkları patlattı

Berlin'de yapılan eyalet seçimi anketlerde de önde olan Sol Parti'nin zaferi ile sonuçlandı.Sol PartiTürkiye kökenli başbakan adayı Elif Eralp ile birlikte oyunu 2023 yılındaki seçime kıyasla yüzde 12'den fazla artırdı. Yüzde 25'in üzerindeki oyla tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu elde edemese de kuracağı bir koalisyon hükümeti ile iktidar koltuğuna oturması muhtemel.  

Habervitrini11558 Görüntüleme
Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı
Gündem

Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 21-25 Eylül tarihlerini kapsayan 5 günlük tahminine göre Türkiye yeni haftaya mevsim normallerine yakın sıcaklıklarla başlayacak. Ancak salı gününden itibaren özellikle batı ve iç kesimlerde yağışlı hava etkisini artıracak, sıcaklıklar ise birçok bölgede hissedilir şekilde gerileyecek.

Habervitrini12569 Görüntüleme