Kılıçdaroğlu İlham Aliyev'e mektup gönderdi

2 dk okuma
Kılıçdaroğlu İlham Aliyev'e mektup gönderdi

Hızlı Özet

CHP'den yapılan açıklamaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e destek mektunu gönderdi.






CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e destek mektubu gönderdi.



Azerbaycan'ın Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını kurtarma operasyonlarında yaklaşık 20 gün geride kaldı.



CHP'den yapılan açıklamaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e destek mektunu gönderdi.



BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ



Kılıçdaroğlu mektubunda, 27 Eylül'de Ermenistan'ın Azerbaycan ordusu ile sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırılar nedeniyle başlatılan ve işgal altındaki toprakların kurtarılmasını hedefleyen harekatta şehit düşenlere başsağlığı diledi, gazilere şükranlarını sundu.



"SİZİ DESTEKLİYORUZ"



Kılıçdaroğlu, "Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin karşı harekatı neticesinde otuz yıla yakın bir süredir işgal altında bulunan vatan topraklarının kurtarılmasına başlandığını memnuniyetle izliyor, haklı davanızda sizi destekliyoruz. Vatan topraklarınızın, esaretten kurtuluşu şimdiden mübarek olsun." ifadesine yer verdi.



Uluslararası toplumun Azerbaycan topraklarının yıllardır işgal altında kalmasına ve bir milyonu aşkın kaçkın ve göçkünün yurtlarından koparılmasına bir çözüm bulamadığını belirten Kılıçdaroğlu, ata topraklarında doğmamış, oraları görmeden büyümüş nesillerin, Azerbaycan'ın topraklarını tamamen işgalden kurtaracağı günleri heyecanla beklediğini ifade etti.



"ERMENİSTAN'IN SİVİLLERE SALDIRILARINI KINIYORUZ"



Kılıçdaroğlu, mektupta şunları kaydetti:



"Moskova'da varılan geçici ateşkesin sorunun çözümü için yeni bir fırsat yaratmasını umut ediyor ve Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan tamamen çekilmesini kayıtsız bir şart olarak görüyoruz. Ermenistan'ın bunun yerine savaşı tüm Azerbaycan sathına yaymak için Gence, Berde, Mingeçevir gibi yerleşim yerlerine roket saldırıları düzenleyerek yeni sivil can kayıplarına yol açmasını ise lanetliyoruz. Tarih ve uluslararası hukuk bakımından haklı olan Azerbaycan'ın, sahada olduğu gibi diplomasi masasında da üstünlüğünü göstereceğine, haklı davasını sonuna kadar savunarak Yukarı Karabağ'ın yeniden Azerbaycan topraklarına katılmasını sağlayacağına inanıyoruz.



Yüreklerimiz Azerbaycan için çarpmaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de vurguladığı üzere, Azerbaycan'ın dertleri kendi dertlerimiz ve sevinçleri kendi sevinçlerimizdir."




Bu haber 364 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

FETÖ'cülere kız ayarlayan 15 kişi tutuklandı
Gündem

FETÖ'cülere kız ayarlayan 15 kişi tutuklandı

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ/PDY’nin “kamu mahrem” ve “kamu mahrem izdivaç” yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheliden 15’i tutuklandı. Soruşturmada, örgüt mensuplarının evlilik süreçlerinin sözde “abi” ve “ablalar” tarafından organize edildiğine ilişkin tespitlere ulaşıldı

Habervitrini13538 Görüntüleme
Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok
Gündem

Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok

Fenerbahçe'de Mert Müldür şoku yaşanıyor. Menisküs yırtığı tespit edilen milli futbolcunun sahalardan uzak kalacağı süre belli oldu.

Habervitrini13232 Görüntüleme
ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!
Gündem

ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!

ASELSAN, 18 ülkeye 560’tan fazla teslimat yaptığı SMASH Uzaktan Komutalı Stabilize Deniz Silah Sistemleri ailesine SMASH 300’ü ekledi. Yapay zeka desteği ve ATOM Akıllı Mühimmat entegrasyonuna sahip sistem, mini ve mikro İHA’ların yanı sıra su üstü tehditlerine karşı da görev yapacak.

Habervitrini13090 Görüntüleme
DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!
Gündem

DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Harp Okulu mezuniyet törenlerinde bazı marşların yasaklandığı ve “Türkiye Yüzyılı Marşı”nın alternatif olarak okutulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DMM, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde geçmişten günümüze orduyla özdeşleşmiş herhangi bir marşın yasaklanmasının söz konusu olmadığını bildirdi

Habervitrini12939 Görüntüleme