Kılıçdaroğlu’ndan CHP’lilere talimat verdi: Sokağa çıkın!

2 dk okuma
Kılıçdaroğlu’ndan CHP’lilere talimat verdi: Sokağa çıkın!

Hızlı Özet

CHP’nin Abant Tabiat Parkı’nda yaptığı TBMM Grubu 27. Dönem 1. Çalışma Değerlendirme toplantısı sona erdi.Toplantının sonunda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin görüş ve eleştirilerini dinleyerek cevap verdi.






CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçldaroğlu, CHP’li siyasetçilere sokağa çıkmaları gerektiğini söyleyerek, vatandaşa ekonomik kriz ve çözüm önerilerini anlatmalarını istedi.



CHP’nin Abant Tabiat Parkı’nda yaptığı TBMM Grubu 27. Dönem 1. Çalışma Değerlendirme toplantısı sona erdi.Toplantının sonunda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin görüş ve eleştirilerini dinleyerek cevap verdi.



McKinsey eleştirisi



Basına kapalı yapılan toplantıda, milletvekilleri daha çok yerel yönetim seçimlerine ilişkin görüş ve önerilerde bulundu. Kılıçdaroğlu ise toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için ABD’li şirket McKinsey ile çalışma kararını değerlendirdi.



Kılıçdaroğlu, “Bundan daha büyük bir felaket yoktur. Bu yeni bir Düyun-u Umumiye’dir. IMF’den bile daha ağır ve kötü bir şeydir. Bu kamudaki ekonomi yönetiminin ortadan kaldırılmasıdır. Bizim kamu görevlilerimiz birçok kez krizlerle, olumsuz şartlarla mücadele etti ve yine yapabilirlerdi. Ama bütün ekonomi yönetimimiz bir yabancı şirketin kucağına bırakıldı” dedi.



Yine kriz çığırtkanlığı



Kılıçdaroğlu, Türkiye’de büyük bir “siyasi kriz ve ekonomik kriz” yaşandığını dile getirerek şu tespitleri yaptı:



“Ekonomik kriz, toplumun üreten kesimlerini etkilemeye başladı. Bu krizden çıkışın olduğunu, çözüm önerilerimizi mutlaka halka anlatmak lazım. Halkın umudunu kırmamak lazım. Topluma çözüm önerileriyle gitmemiz gerekir. Öyle büyük felaket ile karşı karşıyayız ki, insanlar kendisini yakıyor, işadamları intihar ediyor, konkordato kuyrukları var. Bunun üzerini dış güçler makyajı ile kapatamazlar. Bunu anlatın.”



“Sokağa çıkın” talimatı



Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmanın ardından milletvekillerine sokağa çıkarak vatandaşa ekonomik kriz ve çözüm önerilerini anlatması talimatı verdi:



“Kahvelere gidin, ev ev gezin, esnafı ziyaret edin, vatandaşı dinleyin ve ekonomik krizi, bizim çözüm önerilerimizi anlatın.”



“Her konu titizlikle takip edilmeli”



Toplantıda yerel seçimlere ilişkin aday belirleme yöntemleri de konuşuldu. Kılıçdaroğlu, milletvekillerine yarın açılacak TBMM için de vekillerden şunları istedi:



“İktidar Meclisi ikinci plana atmak istiyor. Artık çoğunlukta değiller. Siz çalışmalara aktif katılırsanız onlar da gelmek zorunda kalır. Meclis’te en aktif muhalefet gösterilecek. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve Meclis’e sevk edilen her konu titizlikle takip edilmeli, bütçe detaylı incelenmeli.”



Kaynak: Hürriyet




Bu haber 906 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı
Gündem

Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 21-25 Eylül tarihlerini kapsayan 5 günlük tahminine göre Türkiye yeni haftaya mevsim normallerine yakın sıcaklıklarla başlayacak. Ancak salı gününden itibaren özellikle batı ve iç kesimlerde yağışlı hava etkisini artıracak, sıcaklıklar ise birçok bölgede hissedilir şekilde gerileyecek.

Habervitrini12510 Görüntüleme
Adliyelerde dijital dönem hızlanıyor! Bakan Gürlek duyurdu
Gündem

Adliyelerde dijital dönem hızlanıyor! Bakan Gürlek duyurdu

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin yeni güncellemesini kamuoyuna duyurdu. Yargı ve icra süreçlerini daha hızlı, güvenli ve pratik hale getirmeyi hedefleyen yeni dijital dönüşüm adımlarıyla vatandaşlar, tüm başvuru ve sorgulama işlemlerini dijital ortamda çok daha kolay takip edebilecek.

Habervitrini13946 Görüntüleme
Bahçeli: Oy hesabı yapmadan vatan sevgisiyle yol alacağız
Gündem
#Ankara#mhp#devlet-bahceli

Bahçeli: Oy hesabı yapmadan vatan sevgisiyle yol alacağız

MHP Ankara İl Başkanlığı’nın 15’inci Olağan Kongresi’nde, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu. Kongrede tek aday olan Alparslan Doğan, yeniden MHP Ankara İl Başkanı seçildi.

Habervitrini13727 Görüntüleme
7 ülke Türkiye'ye karşı birleşti, İtalya ortak bildiriyi imzalamadı
Gündem

7 ülke Türkiye'ye karşı birleşti, İtalya ortak bildiriyi imzalamadı

Fransa, İsveç, Finlandiya, Almanya, İzlanda, Danimarka ve Hollanda'nın imzasını taşıyan ortak bildiride, Türkiye'deki LGBTİ+ bireylerin durumu ve insan hakları kapsamında değerlendirmeler yapıldı.

Habervitrini13128 Görüntüleme