Kız öğrencisinin eteğini açıp tokat atan Celal Şengör hakkında soruşturma başlatıldı

••2 dk okuma
Kız öğrencisinin eteğini açıp tokat atan Celal Şengör hakkında soruşturma başlatıldı

Hızlı Özet

“İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü'nde ders veren akademisyen ve jeolog Prof. Dr. Celal Şengör yayınladığı bir videoda geçmiş dönemde öğrencisi ile yaşadığı bir anıyı anlatmıştı. Celal Şengör'in sözleri büyük tepkiye neden olmuştu.”






Skandal sözleri tepki çekmişti! Celal Şengör hakkında son dakika gelişmesi



Öğrencisini taciz ettiği anları canlı yayında anlatarak büyük tepkiye neden olan Prof. Dr. Celal Şengör'ün görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) konuyla ilgili bir açıklama geldi.



İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü'nde ders veren akademisyen ve jeolog Prof. Dr. Celal Şengör yayınladığı bir videoda geçmiş dönemde öğrencisi ile yaşadığı bir anıyı anlatmıştı. Celal Şengör'in sözleri büyük tepkiye neden olmuştu.



İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) rektörlüğü, Prof. Dr. Celal Şengör hakkında idari soruşturma başlattı.





İTÜ'DEN AÇIKLAMA: EN KÜÇÜK BİR TOLERANS GÖSTERİLMEYECEK



Açıklamada,"Geçtiğimiz günlerde, üniversitemiz öğretim üyelerinden birinin çevrimiçi ortamda sarf ettiği sözlerle ilgili idari soruşturma başlatılmış olup süreç devam etmektedir.



İstanbul Teknik Üniversitesi, fiziksel sözlü ve diğer şekillerde tacizin, küçük düşürücü davranışların her çeşidine karşı olup, bu tür eylemleri gerçekleştiren kişikere en küçük bir tolerans gösterilmeyecektir. İTÜ'nün yüzyıllara yayılan köklü birikiminin ve vizyonunun getirdikleri, böyle konularda gereken sorumluluğu almayı en net biçimde tavır göstermeyi gerektirmektedir.



Taraflardan birinin mağdur olması ve korunması gereken özel hayatı nedeni ile idari soruşturma sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu sabirlı olmaya davet ediyoruz. Olayın cezai yönü savcılıkların incelemesinde olup hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır." denildi.



CELAL ŞENGÖR NE DEMİŞTİ?



Celal Şengör bir öğrencisiyle yaşadığı olayı, "O kadar kızdırdı ki, Saniye'nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. 'Bana babam bile bunu yapmadı' dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı" sözleriyle anlatmıştı.




Bu haber 1501 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Özgür Özel'e hırsızlık suçlaması.. 5 milyon 100 bin TL almış
Gündem

Özgür Özel'e hırsızlık suçlaması.. 5 milyon 100 bin TL almış

CHP’den Yeni Parti’ye ‘hırsızlık’ suçlaması gündemi sarstı. CHP Meclis Grubu bütçesinde bulunan 5 milyonu aşkın paranın, Yeni Parti’nin kuruluşundan bir gün önce usulsüz yollarla aktarıldığı iddia edildi. Milletvekillerinin rızası dışında maaşlarından yapılan kesintilerle...

Habervitrini11296 Görüntüleme
M5 Ihlamurkuyu’da trafo kaynaklı patlama: tünelde Seferler durdu
Gündem

M5 Ihlamurkuyu’da trafo kaynaklı patlama: tünelde Seferler durdu

M5 Üsküdar-Sultanbeyli metrosunun Ihlamurkuyu durağındaki tünelde elektrik trafosu kaynaklı iki patlama meydana geldi. Yoğun duman nedeniyle seferler durduruldu.

Habervitrini12858 Görüntüleme
AK Parti'den Şaban Sevinç, Timur Soykan ve Zeynel Emre'ye 1.6 milyon lura tazminat davası
Gündem

AK Parti'den Şaban Sevinç, Timur Soykan ve Zeynel Emre'ye 1.6 milyon lura tazminat davası

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan, BirGün TV ve Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre hakkında manevi tazminat davaları açıldığını açıkladı. İnan, üç dosya kapsamında toplam 1 milyon 600 bin TL tazminat talep edildiğini bildirdi.

Habervitrini9237 Görüntüleme
Bahçeli: Husilerin saldırılarına göz yumamayız,
Gündem

Bahçeli: Husilerin saldırılarına göz yumamayız,

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Husilerin saldırılarına göz yumamayız. Suudi Arabistan'a her türlü destek verilmeli. Ne gerekiyorsa da onu yaparız, diplomasi yetmiyorsa caydırıcı imkanlar kullanılmalıdır" dedi.

Habervitrini10864 Görüntüleme