KIZILELMA PT-3 'gece taksi' testini başarıyla noktaladı

1 dk okuma
KIZILELMA PT-3 'gece taksi' testini başarıyla noktaladı

Hızlı Özet

Yerli ve milli insansız savaş uçağı KIZILELMA'nın üçüncü prototipi, kabiliyetlerini artırmaya devam ediyor. BAYKAR Teknoloji tarafından geliştirilen KIZILELMA PT-3, gece taksi testlerini de başarıyla tamamladı.

Yerli ve milli insansız savaş uçağı KIZILELMA'nın üçüncü prototipi, kabiliyetlerini artırmaya devam ediyor. BAYKAR Teknoloji tarafından geliştirilen KIZILELMA PT-3, gece taksi testlerini de başarıyla tamamladı.

Milli gururumuz bir kez daha gökyüzüyle buluştu... İnsansız savaş uçağı KIZILELMA'nın üçüncü prototipi, bir testi daha başarıyla tamamladı.

Kızılelma PT-3, Tekirdağ Çorlu'daki pistten teker kesti. Bu kez gece taksi performansı için gökyüzüne çıktı.

Gece saatlerindeki uçuş KIZILELMA PT-3'ün piste dönmesiyle son buldu. KIZILELMA PT-3 gece taksi testinden de tam not aldı.

KIZILELMA PT-3 ile ilgili gelişmeyi Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından duyurdu. O anlara ait görüntüleri paylaştı.

KIZILELMA PT-3, radarlardan gizlenebilme ve havadan havaya füze atabilme kabiliyetine sahip. Türk savunmasının gözdelerinden. Üstün özelliklere sahip KIZILELMA PT-3 Kısa Pistli Uçak Gemilerinden de kalkış ve iniş yapabiliyor. 

Bu haber 671 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Ergün şehit oldu
Gündem

Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Ergün şehit oldu

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Ankara-Niğde Otoyolu'nda meydana gelen kazada yaralanan Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Ergün'ün kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.

Habervitrini9389 Görüntüleme
Hakan Fidan'dan ABD-İran açıklaması: Bir anlaşma çok yakın
Gündem

Hakan Fidan'dan ABD-İran açıklaması: Bir anlaşma çok yakın

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD-İran arasındaki arabuluculuk faaliyetlerine yönelik, "Her iki taraf da olumlu bir sonuca ulaşmak istiyor. Bir anlaşma her zamankinden daha yakın" dedi. Fidan, İsrailli siyasetçilerin Türkiye’yi "gelecekteki strajik bir tehdit" olarak nitelendiren açıklamalarını ilişkin, "İsrail iç siyasetinde ne yazık ki bölgesel hedefleri yürütmek için sürekli bir düşmana ihtiyaç duyuluyor. Ancak herkes biliyor ki İsrail’in peşinde olduğu şey güvenlik değil, daha fazla toprak" ifadelerini kullandı.

Habervitrini10448 Görüntüleme
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'ye Sert Eleştiriler: FETÖ, Rüşvet ve Tasfiye Sinyali
Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'ye Sert Eleştiriler: FETÖ, Rüşvet ve Tasfiye Sinyali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde yaptığı keskin beyanlarla siyaset gündemini sarstı. FETÖ sızıntısı, rüşvet ve parti içi hesaplaşma konularındaki sözleri, Gazeteci Melik Yiğitel ve Hukukçu Av. Yurdal Kılıçer tarafından A Haber yayınında yeni bir disiplin ve tasfiye sürecinin habercisi olarak değerlendirildi.

Habervitrini14601 Görüntüleme
Kılıçdaroğlu: CHP'ye sızan FETÖ ajanlarını fark edemedim beni affedin
Gündem

Kılıçdaroğlu: CHP'ye sızan FETÖ ajanlarını fark edemedim beni affedin

Mahkeme kararıyla 2,5 yıl aradan sonra yeniden CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkez önünde toplanan kalabalığa hitap ettiği tarihi konuşmasında çarpıcı ifadeler kullandı. Parti binasına asılan "Şimdi Arınma Zamanı" pankartlarının gölgesinde kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, geçmiş süreçte yaşanan aksaklıkların sorumluluğunu üstlenerek örgütünden ve kamuoyundan af diledi. Kılıçdaroğlu, "Sinsice sızan FETÖ ajanlarını zamanında fark edemediğim, kapalı kapılar ardında dış odaklardan medet uman gafilleri koynumda beslediğim ve temiz niyetimi sırtımdan hançerlemek için kullananları göremediğim için sizlerden özür diliyorum. Hakkınızı helal edin ve beni affedin" ifadelerini kullandı.

Habervitrini9938 Görüntüleme