Köpekçiler Anayasa Mahkemesi'ne saldırdı

••2 dk okuma
Köpekçiler Anayasa Mahkemesi'ne saldırdı

Hızlı Özet

“Mama lobisinin kontrolündeki sözde hayvanseverler ise Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nun iptali talebinin Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmesi sonrası sokak hayvanları destekçileri, AYM'nin kapılarına dayandı polise saldırdı.”

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu"nun iptal talebini reddetti.

2 AĞUSTOS'TAN BERİ YÜRÜRLÜLÜKTE

Sahipsiz hayvanlarla ilgili yasal düzenlemeleri içeren 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 2 Ağustos'ta yürürlüğe girdi.

Kanun; sahipsiz hayvanların toplanarak ihtiyaçları karşılanmak üzere barınaklara yerleştirilmesi, tehlikeli cinslerin ve iyileşemeyecek durumda olanların uyutulması ile belediyelere bir kısım sorumluluklar getirdi.

Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.

Türkiye'nin başına bela olan ve masum insanların yıllardır muzdarip olduğu başıboş köpek sorunu, hayvanlara yönelik yeni düzenleme ile bir kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 

Sokaktaki sahipsiz hayvanların toplanarak barınaklara yerleştirilmesi, tehlikeli cinslerin ve iyileşemeyecek durumda olanların uyutulması ile belediyelere bir kısım sorumluluklar getiren 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 2 Ağustos'ta yürürlüğe girdi. M

Mama lobisinin kontrolündeki sözde hayvanseverler ise Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nun iptali talebinin Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmesi sonrası sokak hayvanları destekçileri, AYM'nin kapılarına dayandı polise saldırdı.

ENGELLEMELERİ AŞTILAR
Köpek hakkı sevunucuları engellemeleri aşarak AYM'nin kapısına dayandı.

AYM, 2 Ağustos 2024'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 16 maddesi hakkındaki CHP'nin iptal ve yürürlüğü durdurma talebini bugünkü Genel Kurul gündemine aldı. Hayvanseverler, yasa üzerindeki beklentilerini duyurmak üzere sabah saatlerinden itibaren AYM önünde toplandı. Hayvanseverler, yasanın iptal edilmesini talep etti. AYM Genel Kurulu, başvuruyu esastan görüşerek karara bağlayarak Kanunun iptal istemini reddetti.

Bu haber 1288 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fenomen motorcu Cumhur Kahraman motor kazasında hayatını kaybetti
Asayiş
#trafik kazası#cumhur kahraman#motosiklet kazası

Fenomen motorcu Cumhur Kahraman motor kazasında hayatını kaybetti

İzmir'den Çanakkale yönüne giden Cumhur Kahraman yönetimindeki 34 GMM 853 plakalı motosiklet, önünde giden bir taşımacılık firmasına ait plakası henüz tespit edilemeyen TIR'a arkadan çarptı.

Habervitrini12950 Görüntüleme
MASAK’ın 3 eski başkanı savcılıkta! Casusluk soruşturmasında ifadeleri alındı
Asayiş

MASAK’ın 3 eski başkanı savcılıkta! Casusluk soruşturmasında ifadeleri alındı

MASAK’ın eski başkanları Mürsel Ali Kaplan, İbrahim Hakkı Polat ve Osman Dereli, “siyasal veya askeri casusluk” soruşturması kapsamında savcılıkta ifade verdi. Üç eski başkan, işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı. Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, MASAK’ın mali istihbarat sistemine yönelik yetkisiz işlemlerin araştırıldığı soruşturmada eski başkanların da ifadelerine başvurulacağını açıklamıştı.

Habervitrini14626 Görüntüleme
MASAK'ta 'casusluk' soruşturması! 3 şüpheli tutuklandı
Asayiş

MASAK'ta 'casusluk' soruşturması! 3 şüpheli tutuklandı

MASAK'ın Entegre Mali İstihbarat Sistemi'ne (EMİS) yönelik 'Siyasal veya Askeri Casusluk' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Eski MASAK Daire Başkan Yardımcısı İnönü Akgün Alp'in de aralarında bulunduğu 3 şüpheli cezaevine gönderilirken, Zehra Yılmaz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Habervitrini9954 Görüntüleme
Öğretmen okul bahçesinde öldürüldü
Asayiş

Öğretmen okul bahçesinde öldürüldü

Osmaniye’nin Çardak köyündeki Farabi Anadolu Lisesi’nin bahçesinde öğretmen Mehmet Bilgili, aralarında daha önce husumet bulunduğu belirtilen A.B.’nin silahlı saldırısına uğradı.

Habervitrini11444 Görüntüleme