Kreşte skandal olay!..

2 dk okuma
Kreşte skandal olay!..

Hızlı Özet

Özel bir kreşte güvenlik kameralarına yansıyan skandal olay...


ADANA'da özel bir kreşe gönderdikleri 3 yaşındaki ikiz çocuklarına yemek yedirilirken şiddet uygulandığını güvenlik kamerasından fark eden Iraz- Metin Çalışkan çiftinin şikayeti üzerine savcılık inceleme başlattı.



İkiz çocukları Gülsenaz ve Yiğit Ali'yi Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki kreşe gönderen öğretmen 33 yaşındaki Iraz Çalışkan, okuluna giderken kreşe uğradı. Müdür odasında otururken, güvenlik kamerası ekranına yemekhanenin görüntüsü yansıdı. Anne Çalışkan, kreşte görevli öğretmenin çocuklarına art arda kaşıkla yemek verip yutmasını beklemediği, kulağını çekip, kafasına vurduğunu ve kaşığı zorla ağzına sokarak yemek yedirmeye çalıştığını görünce şoke oldu. Hemen yemekhaneye giden Iraz Çalışkan, çocuklarını alarak kreşten ayrılıp polise gitti ve şikayetçi oldu. Şikayet üzerine incelenmek üzere kamera kayıtlarına el konuldu.



İkizlerin babası 33 yaşındaki Metin Çalışkan, "Eşim, çocuklarımıza işkenceyle yemek yedirildiğini görmüş. Kreşin yetkilisine, 'Bu nasıl olur?' diye sorduğunda ise 'Bunda ne var ki?' cevabı verilip hafife alınmış. Demek ki çocuklarımıza daha neler yapılıyor? Bunu da olaydan önceki günlere ait kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu öğreneceğiz" dedi.



DAYAK YEDİKLERİNİ SÖYLÜYORLARDI İNANMIYORDUK



Çocuklarının kreşte gördüğü baskı ve şiddet nedeniyle yemek yerken zorlandıklarını anlatan baba Metin Çalışkan, "Çocuklara bu şekilde davranan her kim olursa olsun cezalandırılmasını istiyoruz. Bizler çocuklarımızı uygun ortamda büyüsün, eğitim alsın diye önemli paralar vererek bu tür yerlere bırakıyoruz. Ama görünen o ki çocuklar eğitim yerine şiddet görüyor" diye konuştu. Çocuklarının zaman zaman, dayak yedikleri ve şiddet gördükleri ile ilgili şikayetlerle eve geldiğini savunan Çalışkan, yaşadıklarını şöyle anlattı:



"Eşim de çalıştığı için çocukları 4 ay önce kreşe verdik. Burada eğitim aldıklarını ve aile ortamında büyüdüklerini düşünüyorduk. Çocuklarımız bazı akşamlar, dayak yediklerini ve şiddet gördüklerini anlatıyordu. Biz de, kreşe gitmemek için böyle davrandıklarını düşündük. Oysa çocuklar doğru söylüyormuş. Eşim çocukların gördüğü şiddete şahit olmasa, böyle devam edecekti. Şimdi çocuklarımıza annem bakıyor. Bu olayda suçu bulunanların cezalandırılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Polise ve savcılığa başvurularımızı yaptık."



Savcılık olayla ilgili inceleme başlatırken, özel kreşin yetkilileri ise iddialar konusunda konuşmayıp, avukatlarının gerekeni söyleyebileceğini konunun adliyede olduğunu, görüntü kayıtlarını hiçbir çekince duymadan kendilerinin verdiğini  belirtmekle yetindi.



 



DHA


Bu haber 1998 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Evlat dehşeti! 16 yaşındaki çocuk annesini kurşun yağdırarak katletti
Asayiş

Evlat dehşeti! 16 yaşındaki çocuk annesini kurşun yağdırarak katletti

16 yaşındaki B.İ., tartıştığı annesi İpek 'İ (34) tabancayla vurarak vahşice katletti. Olay, gece saatlerinde Gazipaşa Mahallesi'nde meydana geldi.

Habervitrini13549 Görüntüleme
Tekirdağ’da eşler arasındaki kavga cinayetle sonuçlandı: 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
Asayiş

Tekirdağ’da eşler arasındaki kavga cinayetle sonuçlandı: 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde eşler arasında çıkan tartışma kanlı bitti. İddiaya göre 80 yaşındaki M.Ü., tartıştığı eşi F.Ü.’yü bıçakladı. Yaşlı kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Olay, Cumhuriyet Mahallesi Erbay Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, M.Ü. (80) ile eşi F.Ü. arasında...

Habervitrini9205 Görüntüleme
Pusula Holding yöneticilerinden İsviçre’ye servet transferi!
Asayiş

Pusula Holding yöneticilerinden İsviçre’ye servet transferi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü dev fon soruşturmasında çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan ile Pusula Portföy Başkanı Muhammed Yarız’ın hesaplarından İsviçre’ye toplamda 15 milyon dolar ve 25 milyon euro transfer edildiği saptandı.

Habervitrini14351 Görüntüleme
Bakan Gürlek: İki faili meçhul dosya daha aydınlatıldı
Asayiş

Bakan Gürlek: İki faili meçhul dosya daha aydınlatıldı

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul ve Osmaniye’de yıllardır aydınlatılmayı bekleyen iki cinayet dosyasının daha çözüldüğünü açıkladı. İstanbul Gaziosmanpaşa’da 2018 yılında işlenen cinayetle ilgili yeni bir şüpheli tespit edilerek tutuklandı. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ise kaybolan Ayşegül Yaşar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Dosyada şüpheli ile anne ve babası gözaltına alındı.

Habervitrini13609 Görüntüleme