'LGS'de mülakat olacak mı? Resmi açıklama geldi!

1 dk okuma
'LGS'de mülakat olacak mı? Resmi açıklama geldi!

Hızlı Özet

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, proje okullarına girişte LGS’ye ek sınav veya mülakat yapılacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Ek sınav uygulamasının yalnızca iki özel lise için geçerli olduğu açıklandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, proje okullarına girişte LGS’ye ek sınav veya mülakat yapılacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Ek sınav uygulamasının yalnızca iki özel lise için geçerli olduğu açıklandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, proje okullarıyla ilgili sosyal medyada hızla yayılan bir iddiayı yalanladı.

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan, “Proje okul statüsündeki tüm liselere girişte LGS’ye ek olarak yazılı sınav ya da mülakat uygulanacağı” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan, “Proje okul statüsündeki tüm liselere girişte LGS’ye ek olarak, yazılı sınav ya da mülakat uygulanacağı” iddiası doğru değildir.

Proje Okulları Yönetmeliği’nin “Özel Program Uygulayan Okullara Öğrenci Seçimi ve Öğrencilerle İlgili İş ve İşlemler” başlıklı 8. maddesi, bütün proje okullarını kapsayan genel bir düzenleme olmayıp, yalnızca özel program uyguladığı mevzuatla açıkça belirlenmiş okullar için geçerlidir.

SADECE 2 LİSE İÇİN GEÇERLİ

Türkiye’de bu kapsamda değerlendirilebilecek okullar TÜBİTAK Fen Lisesi ve BAYKAR Fen Lisesi ile sınırlıdır. Bu okullarda merkezi sınavda aranan başarı şartının yanı sıra okulun uyguladığı programa yönelik aranan diğer sınav şartlarını da sağlama söz konusu olmaktadır.

Bu nedenle, proje okullarının tamamında LGS’ye ek sınav veya mülakat uygulanacağı yönündeki iddialar yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir.

Sadece yetkili resmi makamlarca yapılan açıklamaların dikkate alınması rica olunur.

 


 

Bu haber 408 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump’tan 3 kadına servet değerinde hediye! Beyaz Saray'ı karıştırdı
Gündem

Trump’tan 3 kadına servet değerinde hediye! Beyaz Saray'ı karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Beyaz Saray’daki üç kadın danışmanına kişi başı 45 bin dolar (yaklaşık 2 milyon TL) nakit hediye verdiği ortaya çıktı. Mali beyanlarda “tatil hediyesi” olarak gösterilen ödemelerin, çalışanların yıllık maaşlarının yaklaşık üçte birine denk gelmesi dikkat çekti.

Habervitrini13518 Görüntüleme
Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın Türkçe ayıbı
Gündem

Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın Türkçe ayıbı

Suriye genelinde Türkçe'nin seçmeli dil kategorisinden çıkarılarak yerine Fransızca'nın getirilmesi geniş çaplı tepkilere yol açtı. Suriye Millî Eğitim Bakanlığı kararı "yeni müfredatın yetişmemesi nedeniyle Esad dönemi müfredatının uygulanması" şeklinde açıklarken, Türkmen temsilciler ve Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği mağduriyetin giderilmesi için üst düzey girişim başlattı.

Habervitrini14010 Görüntüleme
NATO ANKA-3'ü dünyaya örnek gösterdi!
Gündem

NATO ANKA-3'ü dünyaya örnek gösterdi!

NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığı Brunssum, TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3'ü NATO 3.0 dönüşümünün örneklerinden biri olarak gösterdi.

Habervitrini12635 Görüntüleme
Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti kazandı, Cübbeli bu mesajı yayınladı...
Gündem

Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti kazandı, Cübbeli bu mesajı yayınladı...

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti adayı Dündar Ziya Gültekin’in kazanmasının ardından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünlü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de benzer bir siyasi değişim temennisinde bulundu.

Habervitrini12224 Görüntüleme