'LGS'de mülakat olacak mı? Resmi açıklama geldi!

1 dk okuma
'LGS'de mülakat olacak mı? Resmi açıklama geldi!

Hızlı Özet

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, proje okullarına girişte LGS’ye ek sınav veya mülakat yapılacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Ek sınav uygulamasının yalnızca iki özel lise için geçerli olduğu açıklandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, proje okullarına girişte LGS’ye ek sınav veya mülakat yapılacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Ek sınav uygulamasının yalnızca iki özel lise için geçerli olduğu açıklandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, proje okullarıyla ilgili sosyal medyada hızla yayılan bir iddiayı yalanladı.

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan, “Proje okul statüsündeki tüm liselere girişte LGS’ye ek olarak yazılı sınav ya da mülakat uygulanacağı” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan, “Proje okul statüsündeki tüm liselere girişte LGS’ye ek olarak, yazılı sınav ya da mülakat uygulanacağı” iddiası doğru değildir.

Proje Okulları Yönetmeliği’nin “Özel Program Uygulayan Okullara Öğrenci Seçimi ve Öğrencilerle İlgili İş ve İşlemler” başlıklı 8. maddesi, bütün proje okullarını kapsayan genel bir düzenleme olmayıp, yalnızca özel program uyguladığı mevzuatla açıkça belirlenmiş okullar için geçerlidir.

SADECE 2 LİSE İÇİN GEÇERLİ

Türkiye’de bu kapsamda değerlendirilebilecek okullar TÜBİTAK Fen Lisesi ve BAYKAR Fen Lisesi ile sınırlıdır. Bu okullarda merkezi sınavda aranan başarı şartının yanı sıra okulun uyguladığı programa yönelik aranan diğer sınav şartlarını da sağlama söz konusu olmaktadır.

Bu nedenle, proje okullarının tamamında LGS’ye ek sınav veya mülakat uygulanacağı yönündeki iddialar yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir.

Sadece yetkili resmi makamlarca yapılan açıklamaların dikkate alınması rica olunur.

 


 

Bu haber 417 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hem soğuk hem sağanak kapıda! Sıcaklık 13’e düşecek!
Gündem

Hem soğuk hem sağanak kapıda! Sıcaklık 13’e düşecek!

Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, yeni haftanın hava durumunu değerlendirdi. A Haber ekranlarında konuşan Tek, 21-27 Eylül haftasında sıcaklıkların düşeceğini, sağanak yağışların Salı günü kuzeybatıdan başlayarak geniş bir alana yayılacağını belirtti.

Habervitrini9633 Görüntüleme
Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüştü
Gündem

Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile bir araya geldi.

Habervitrini11132 Görüntüleme
Kadir İnanır’ın mirasında ortalık karıştı! Levent İnanır cevap verdi
Gündem

Kadir İnanır’ın mirasında ortalık karıştı! Levent İnanır cevap verdi

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kadir İnanır’ın vasiyeti üzerinden başlayan tartışma giderek büyüyor. İnanır’ın yeğeni Levent İnanır’ın daha önce yaptığı açıklamaların ardından eski eşi Neslihan Acar, şiddet iddiası ve miras tartışmasıyla ilgili sert ifadeler kullandı. Acar, kendisi ve kızı Öykü Arıca adına mirası kabul etmeyeceklerini belirtirken, Levent İnanır hakkında çeşitli iddialar ortaya attı. İnanır ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla hakkındaki iddialara cevap verdi.

Habervitrini13884 Görüntüleme
Okul güvenliğinde yeni dönem: 31 bin görevli var
Gündem

Okul güvenliğinde yeni dönem: 31 bin görevli var

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Okul Güvenliği Protokolü İmza Töreni’nde 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanacak tedbirleri açıkladı. Çiftçi, 31 bin bahçe görevlisinin istihdam edildiğini, riskli okullarda polislerin görevlendirildiğini ve okul çevrelerinde narkotik denetimlerinin süreceğini söyledi. Tekin ise veli randevu sisteminin zorunlu hale getirildiğini, servislerde veli takip sisteminin kullanılacağını ve dijital risklerden akran zorbalığına kadar birçok alanda yeni uygulamaların hayata geçirildiğini bildirdi.

Habervitrini12168 Görüntüleme