Macaristan Başbakanı Orban : LGBT lobisine teslim olmayacağız

2 dk okuma
Macaristan Başbakanı Orban : LGBT lobisine teslim olmayacağız

Hızlı Özet

Aralık ayında Macaristan'a 10 milyar Euro'dan (8,5 milyar £) fazla miktar serbest bırakıldı, ancak yaklaşık 20 milyar Euro (17,1 milyar £) dondurulmuş durumda.

Macaristan Başbakanı, 'dünyadaki hiçbir paranın' LGBTQ+ 'propagandasını' kabul etmesini sağlayamayacağını söyledi

2021'de Macaristan, Rusya'nın acımasız "propaganda karşıtı" tasarısına benzer şekilde, LGBTQ+ bireylerin okullarda ve medyada REKLAMINI VE KONUŞULMASINI yasaklayan bir yasayı kabul etti .

O tarihten bu yana AB, yasa nedeniyle Macaristan'a karşı yasal işlem başlattı ; ayrıca LGBTQ+ hakları, iltica sistemi, akademik özgürlükler ve daha fazlasına ilişkin endişeler nedeniyle 2022'de ülkeye sağlanan finansmanı dondurdu ; bu da paranın ödenmesinden önce Macaristan'ın yerine getirmesi gereken toplam 17 koşulu içeriyor. imtiyazlı. 

Aralık ayında Macaristan'a 10 milyar Euro'dan (8,5 milyar £) fazla miktar serbest bırakıldı, ancak yaklaşık 20 milyar Euro (17,1 milyar £) dondurulmuş durumda.

Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, bu fonların, LGBTQ+ politikalarının değiştirilmesi de dahil olmak üzere "Macaristan gerekli tüm koşulları yerine getirene kadar bloke kalacağını" söyledi.

Washington Post'un haberine göre Orbán ve Macaristan hükümeti, finansmanın dondurulmasının ardından politikaların değişmeyeceğini söylerken Başbakan, "dünyadaki hiçbir paranın" LGBTQ+ topluluğu hakkındaki fikrini değiştirmeyeceğini belirtti . . 

Macaristan başbakanı bir konuşmasında, "Dünyada bizi göçmenlere izin vermeye zorlayacak yeterli para yok ve çocuklarımızı veya torunlarımızı LGBTQ+ aktivistlerinin ellerine bırakacağımız yeterli para da yok" dedi. 

Victor Orbán'ın özel kalemi Gergely Gulyas, Macaristan'ın LGBTQ+ hakları ve göç konusundaki politikalarını değiştirmenin seçmenlerin iradesine aykırı olacağını ekledi. 

Gülyas, "Macaristan açısından, Avrupa Komisyonu'nun iradesine rağmen, çocuklar arasında LGBTQ propagandasının yayılması kabul edilemez ve biz de göç konularındaki tavrımızdan vazgeçemeyiz" dedi.

Eşcinsel eğitimi ve medyayı yasaklayan LGBTQ+ karşıtı yasa, yasanın kabul edilmesinden bu yana LGBTQ+ aktivist grupları ve hükümetler tarafından eleştirilirken , Lüksemburg'un eşcinsel başbakanı Xavier Bettel bunu "utanç verici" olarak nitelendirdi . 

Avrupa Komisyonu, hukuki davasında, yasanın "18 yaşın altındaki bireyler için 'doğumda cinsiyet, cinsiyet değişikliği veya eşcinselliğe karşılık gelen öz kimlikten sapma' olarak ifade ettiği şeyi 'tanıtan veya tasvir eden' içerikleri ayırdığını ve hedef aldığını" açıkladı. .

Macar siyasetçiler LGBTQ+ karşıtı yasayı savunma sözü verdiler ancak adalet bakanı Judit Varga, bir Facebook gönderisinde Avrupa Komisyonu'na karşı karşı dava açtığını yazdı.

"Macaristan teslim olmayacak" dedi ve "ebeveynlerin çocuklarının yetiştirilmesi konusunda karar verme hakkına sahip olduğunu" ekledi.

Viktor Orbán'ın görev süresi boyunca - 2010'dan bu yana Macaristan'ın başbakanıydı, daha önce 1998'den 2002'ye kadar bu görevi yürütüyordu - politikacı aynı zamanda eşcinsel çiftlerin evlat edinmesini etkili bir şekilde yasaklamak ve eşcinsel çiftlerin yasal olarak tanınmasını sona erdirmek de dahil olmak üzere diğer LGBTQ+ karşıtı politikaları da uyguladı. trans insanlar. 

Bu haber 1115 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına
Gündem

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, olası siyasi iş birliklerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’yla ilgili soruya da yanıt veren Arıkan, herhangi bir siyasi partiyle iş birliğine ilke ve prensipler çerçevesinde yaklaşılabileceğini belirterek, “Hayatta olmaz,

Habervitrini10706 Görüntüleme
Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'
Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yaptığı değerlendirmede Yemen ve Suudi Arabistan arasındaki çatışmalarda Mekke Anlaşması'nın devreye girebileceğini söyledi. Fidan, bunun özellikle 'teknik' konularda olabileceğini belirtti

Habervitrini10618 Görüntüleme
Türk hurması sıfır masrafla servet kazanıyor
Gündem

Türk hurması sıfır masrafla servet kazanıyor

Yıllardır milyonlarca dolar ödenerek yurt dışından getirilen o mucizevi ürün için Anadolu topraklarında yeni bir dönem başladı. Ne düzenli sulama istiyor ne de gübre masrafı çıkarıyor... İthalat rekorları kırılırken gözünü karartıp bu ürünü tarlasına diken çiftçiler, şimdilerde servet kazanıyor.

Habervitrini13992 Görüntüleme
ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor
Gündem

ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor

ABD'nin İran'a yönelik savaşında askeri harcamaların 3 Eylül itibarıyla 43,6 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Mühimmat giderleri ise bir ay içinde 6 milyar dolardan fazla artarak 28,1 milyar dolara çıktı.

Habervitrini10172 Görüntüleme