Mansur Yavaş'tan 3'ncü konser skandalı.. Candan Erçetin'e 80 milyon lira

3 dk okuma
Mansur Yavaş'tan 3'ncü konser skandalı.. Candan Erçetin'e 80 milyon lira

Hızlı Özet

AK Parti Ankara Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, ABB Kasım ayı meclis toplantısında Mansur Yavaş konserleri ile ilgili skandal bir iddiayı daha gündeme getirdi.

Mansur Yavaş'tan üçüncü konser skandalı! Bu kez sahnede Candan Erçetin var: Tam 80 milyon TL ödemiş!

Cumhuriyet Halk Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projelere 'Bütçe yok' bahanesine sarıldı. Ancak Ankaralının parasını yatırıma değil konsere yatırdı. Ebru Gündeş'e 69 milyon TL, Mor ve Ötesi'ne 71 milyon TL ödeme yapan Mansur Yavaş'ın üçüncü konser skandalı patladı. Öyle ki CHP'li belediyenin Candan Erçetin konserine tam 80 milyon TL ödediği ortaya çıktı. AK Parti Ankara Grup Başkanvekili Nihat Yalçın'dan CHP'li yönetime tepki yağdı: Ankara Büyükşehir Belediyesi artık vur patlasın çal oynasın belediyesidir!

Mansur Yavaş'ın konser skandalları ortaya çıkmaya devam ediyor. Ebru Gündeş ve Mor ve Ötesi grubunun konserleri için ödendiği ortaya çıkan toplam 140 milyon liradan sonra 29 Ekim 2023'te düzenlenen Candan Erçetin ve Murda Konseri için 80 milyon TL ödendiği ortaya çıktı. Organizasyonun, daha önceki iki konseri de organize eden Enfest Organizasyon şirketi tarafından düzenlendiği görüldü. 2023'de 80 milyon TL olarak ödenen rakamın bugünün kuruyla 97 milyon TL olduğu belirtildi.

AK Parti Ankara Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, ABB Kasım ayı meclis toplantısında Mansur Yavaş konserleri ile ilgili skandal bir iddiayı daha gündeme getirdi. Yalçın, ABB' nin 2023 yılı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Candan Erçetin ve Murda konseri için 80 milyon TL ödediğini belirtti. Konser organizasyonunun Ebru Gündeş ve Mor ve Ötesi konserleri ile birlikte 4 yılda ABB' den 98 adet konser organizasyonu işi alan Enfest Organizasyon tarafından düzenlendiğini belirtildi.

 

"TARİHTE BÖYLE BİR TUTAR YOKTUR''

İşte Nihat Yalçın'ın konuşmasının satır başları;

''Belediye aslı hizmetleri anlamında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarihinde en kötü dönemini yaşıyorken, konser skandallarının arka arkaya geldiğini görüyoruz. Ebru Gündeş konserine 69, Mor ve Ötesi konserine de 71 milyon lira ödendiği ortaya çıktı. Ama asıl bomba şu; tüm bu rakamların daha üstünde 29 Ekim 2023 günü yapılan Candan Erçetin ve Murda konseri için Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi 80 milyon 40 bin TL ödeme yapmıştır. Bakın bunun da ödeme belgesi de var. Sözleşmesi de var. Hepsi var. 80 milyon 40 bin TL ödeme yapmıştır o günün kuruyla dolara çevirdiğimizde 2 milyon 838 bin dolar yapıyor. Bugünkü kurla 97 milyon 200 bin TL ödeme yapılmıştır. Bu tarihi bir rakamdır. Hiçbir belediyede tarihte böyle tutar yoktur."

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARTIK VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN BELEDİYESİDİR

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 4 yılda 98 tane konserin tamamının tek bir şirkete doğrudan teminle verildiğini görmekteyiz. Bunun bir defa şeffaflıkla hesap verilebilirlik ile denetlenebilirlikle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu ihaleler EKAP'ta bile gözükmemektedir. Bununla ilgili ne ihale ilanı var, ne sonuç ilanı var. Ankara Büyükşehir Belediyesi artık eserlerle hizmetlerle anılan bir belediye değildir. Ankara Büyükşehir Belediyesi eser ve belediyeciliği olmaktan artık çıkmış, yapılan bu devasa konserlerle Mansur Yavaş'ın reklam ajansı haline dönüşmüştür. Vur patlasın çal oynasın belediyesidir."

3. KONSER SKANDALI ORTAYA ÇIKTI ABB MECLİSİ KARIŞTI

Bugün düzenlenen ABB Kasım ayı meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın Mansur Yavaş'ın 29 Ekim 2023 yılında Candan Erçetin konseri için 80 Milyon TL ödendiğini ortaya çıkarttı. CHP sıralarından gelen sataşmalar arbedeye dönüştü. CHP'li meclis üyelerinin AK Partili meclis üyelerine yumruklarla saldırması sonucu oturum sona erdirildi.

Bu haber 946 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hamdi Akın'ın KKTC'de düşen uçağının pilotları apar topar tutuklandı! Nedeni şok etti
Gündem

Hamdi Akın'ın KKTC'de düşen uçağının pilotları apar topar tutuklandı! Nedeni şok etti

14 Eylül sabahı İstanbul'dan havalanan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a ait Cessna 680A Citation Latitude tipi iş jeti, Libya’daki Misrata Uluslararası Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıkmış ve uçak alev topuna dönerek parçalanmıştı. Can kaybının yaşanmadığı olayda iki pilotun

Habervitrini12238 Görüntüleme
Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ incelemesi başlatıldı
Gündem

Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ incelemesi başlatıldı

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, dizide "Kazım Kaşifoğlu" adıyla yer alan karakterin vatan haini olarak gösterildikten sonra öldürülmesi ve bazı sahnelerde araç plakalarında "FG" harf grubunun kullanılması, FETÖ adına algı ve propaganda çalışması yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Habervitrini10010 Görüntüleme
Kadınlar safa girince imam cenaze namazını kıldırmadı
Gündem

Kadınlar safa girince imam cenaze namazını kıldırmadı

İzmir'de defin öncesi kılınacak cenaze namazı için cemaatin bir araya geldiği sırada kadının ve erkeğin yan yana saf tuttuğu görüldü. İmam, durumu fark ederek namazı kıldırmayacağını belirtti. 

Habervitrini13897 Görüntüleme
Bahçeli : Mansur Yavaş için bir arkadaşı görevlendirdim
Gündem

Bahçeli : Mansur Yavaş için bir arkadaşı görevlendirdim

Gazeteci Ceyhun Bozkurt'a değerlendirmelerde bulunan MHP lideri, Mansur Yavaş'ın 9 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin etkinlikleri ve Anıtkabir programına katılmayarak aynı akşam Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesi üzerinden yürütülen tartışmalara değindi.

Habervitrini14331 Görüntüleme