ANKARA/ANTALYA - Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, yat turizmi kapsamında verilen geceleme hizmetinin, konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmetleriyle aynı mahiyette olmadığı gerekçesiyle, yat turizmindeki KDV'yi indirimli oran kapsamına dahil etmedi.
Buna göre, yat turizminde geceleme hizmetlerine uygulanan KDV oranı, konaklama hizmetlerindeki gibi yüzde 8 değil, yüzde 18 olarak devam edecek.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü'nün, soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, yat turizminde KDV oranının değişmediğini açıkladı. Günay, KDV oranının yüzde 8'e çekilmesinin, turizm sektöründeki haksız rekabeti önlemesi bakımından gerekli olduğu yönündeki görüşü, Maliye Bakanlığı'nın paylaşmadığını bildirdi.
Önerge sahibi CHP milletvekili Çöllü de, Kültür Bakanı Günay ile aynı görüşü paylaştığını belirtirken, Maliye Bakanlığı'nın turizme "sadece vergi gözüyle baktığı"nı kaydetti. Çöllü, yat turizminin sektör içindeki önemine dikkat çekerek, Günay'dan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ikna etmesini istedi.
MAVİ TURA KDV İNDİRİMİ YOK

Hızlı Özet
“Yat turizminde geceleme hizmetlerine uygulanan KDV oranı, konaklama hizmetlerindeki gibi yüzde 8 değil, yüzde 18 olarak devam edecek.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ incelemesi başlatıldı
Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, dizide "Kazım Kaşifoğlu" adıyla yer alan karakterin vatan haini olarak gösterildikten sonra öldürülmesi ve bazı sahnelerde araç plakalarında "FG" harf grubunun kullanılması, FETÖ adına algı ve propaganda çalışması yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Kadınlar safa girince imam cenaze namazını kıldırmadı
İzmir'de defin öncesi kılınacak cenaze namazı için cemaatin bir araya geldiği sırada kadının ve erkeğin yan yana saf tuttuğu görüldü. İmam, durumu fark ederek namazı kıldırmayacağını belirtti.

Bahçeli : Mansur Yavaş için bir arkadaşı görevlendirdim
Gazeteci Ceyhun Bozkurt'a değerlendirmelerde bulunan MHP lideri, Mansur Yavaş'ın 9 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin etkinlikleri ve Anıtkabir programına katılmayarak aynı akşam Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesi üzerinden yürütülen tartışmalara değindi.

Bayraktar AKINCI hava hedefini SUNGUR ile vurdu
Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), SUNGUR Hava Savunma Füzesi ile gerçekleştirdiği atış testinde yüksek süratli hedef insansız hava aracını tam isabetle vurdu. | Anadolu Ajansı