Mehmet Şimşek: Fiyat istikrarı ve büyüme sağlanacak

2 dk okuma
Mehmet Şimşek: Fiyat istikrarı ve büyüme sağlanacak

Hızlı Özet

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programlarının fiyat istikrarı, mali disiplin ve sürdürülebilir cari açık hedefleri doğrultusunda ilerlediğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programlarının fiyat istikrarı, mali disiplin ve sürdürülebilir cari açık hedefleri doğrultusunda ilerlediğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uyguladıkları programla fiyat istikrarı, mali disiplin, sürdürülebilir cari açık ile yüksek, kapsayıcı ve dengeli büyüme hedefine ulaşacaklarını bildirdi.

Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ekonominin dönüşümü için yapısal reform yol haritasını açıkladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Mali kuralları güçlendirerek kamu harcamalarında disiplini koruyacağız. Vergide adaleti ve etkinliği güçlendireceğiz. Ekonomide yeşil ve dijital dönüşümü sağlayacağız, yerel kalkınma hamlesi ve sanayide dönüşümle ülkemizin her bir köşesinin refah seviyesini ve üretim gücünü artıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü desteğiyle uyguladığımız programımızla fiyat istikrarı, mali disiplin, sürdürülebilir cari açık ile yüksek, kapsayıcı ve dengeli büyüme hedefimize ulaşacağız."

ERDOĞAN EKONOMİYLE İLGİLİ HANGI MESAJLARI VERDİ? 

Erdoğan planın ekonomik reformları içeren kısmında gıdadan, konuta, kiralardan vergilere kadar pek çok yeni hedef açıkladı.

ENFLASYON DÜŞECEK ALIM GÜCÜ YÜKSELECEK

Enflasyondaki düşüşün hızlanarak devam edeceğini bildiren Erdoğan, "Enflasyon düştükçe alım gücü yükselecek ve 85 milyonun hepsi bundan etkilenecek. Sabredip hedeflerimize ulaşacağız" dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME İÇİN YENİ TEDBİRLER GELİYOR

Kapsamlı reform planı sayesinde Türkiye'nin yüksek gelirli ülkeler ligine yükseleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, ekonomik dönüşüm planıyla güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin temellerini sağlamlaştıracak yeni tedbirleri devreye alacaklarını söyledi. 

UCUZ VE SAĞLIKLI GIDAYA ERİŞİM KOLAYLAŞACAK

Gıfa enflasyonu ufak adımlarla gerilerken Erdoğan, gıda arz güvenliğini temin ederek, vatandaşların ucuz ve sağlıklı gıdaya erişiminin önündeki tüm engellerin ortadan kaldırılacağını ifade etti.

KİRA VE KONUT FİYATLARI DENGELENECEK

Sosyal konut projelerine de ağırlık verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece kira ve konut fiyatlarını dengeye getireceğiz" dedi.

VERGİDE ADALET GÜÇLENECEK

Kamu yönetiminde mali kuralları güçlendirecekleri, kamu harcamalarında disiplini koruyacaklerini ve vergide adaleti güçlendirmek için 'çok kazanandan çok alma' prensibi ile devam edeceklerini belirten Erdoğan, kamu gelirlerinin de artıracağını belirtti. 

TÜRKİYE BÜYÜK YATIRIMLAR ÜLKESİ OLACAK

Erdoğan ayrıca, yeni yatırım teşvik sistemi ve yerel kalkınma hamlesiyle Türkiye'nin her bir köşesinin refah seviyesinin ve üretim gücünün artacağını belirterek "Yatırım süreçlerini hızlandırarak, 'tek durak ofis' anlayışıyla, Türkiye'yi büyük yatırımların hedef ülkelerinden biri haline getireceğiz" dedi.

Bu haber 1544 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SPK, tasfiye edilen 131 fondaki tekil yatırımcı sayısını açıkladı.. Rakam şok edici
Ekonomi
#Yatırımcı Sayısı#Sermaye Piyasası#MKK Kayıtları

SPK, tasfiye edilen 131 fondaki tekil yatırımcı sayısını açıkladı.. Rakam şok edici

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son günlerde kamuoyunda tasfiye edilen fonlardaki yatırımcı sayılarına dair yer alan spekülatif bilgilere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kurul, bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerini paylaşarak yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Habervitrini10391 Görüntüleme
Türkiye, toryum kaynaklarını yeni nesil nükleer teknolojilere kazandırmayı hedefliyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye, toryum kaynaklarını yeni nesil nükleer teknolojilere kazandırmayı hedefliyor

Türkiye'de farklı sahalarda tespit edilen toryum kaynaklarının, yeni nesil nükleer reaktörlerde kullanılması ve yerli toryum bileşiklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Habervitrini9264 Görüntüleme
Suudi Arabistan Türkiye'nin petrol devlerini satın alıyor
Ekonomi

Suudi Arabistan Türkiye'nin petrol devlerini satın alıyor

Suudi Arabistan devletinin sahibi olduğu Saudi Aramco’nun yöneticileri, OYAK bünyesindeki GüzelEnerji’nin Aliağa, Samsun ve Gebze’de bulunan tesislerinde incelemelerde bulundu. Taraflar arasındaki ortaklık görüşmelerinin birkaç ay içinde tamamlanarak resmi sürece taşınması bekleniyor.

Habervitrini10023 Görüntüleme
IMF 2030 yılı dünya ekonomi ligi puan sıralamasını açıkladı.. Türkiye çıkışta
Ekonomi

IMF 2030 yılı dünya ekonomi ligi puan sıralamasını açıkladı.. Türkiye çıkışta

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu projeksiyonlarına göre, dünya ekonomisi 2030 yılına kadar yaklaşık 25 trilyon dolar büyüyerek toplam küresel nominal GSYH'de 150,3 trilyon doları aşacak.

Habervitrini10076 Görüntüleme