Mersin'de kadının yönettiği tefeci çetesi çökertildi

••1 dk okuma
Mersin'de kadının yönettiği tefeci çetesi çökertildi

Hızlı Özet

“Mersin merkezli 3 ilde tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda 1'i kadın 9 kişi gözaltına alındı. Kadının liderlik yaptığı iddia edilen tefecilerin, 20'ye yakın kişiyi mağdur ettiği, parayı vermeyen müştekiler için tetikçi tuttukları belirlendi.”






Mersin merkezli 3 ilde tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda 1'i kadın 9 kişi gözaltına alındı. Kadının liderlik yaptığı iddia edilen tefecilerin, 20'ye yakın kişiyi mağdur ettiği, parayı vermeyen müştekiler için tetikçi tuttukları belirlendi.



Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte tefecilik yapan şahıslara yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Bu kapsamda uzun süredir hem teknik hem fiziki çalışma yürüten ekipler, başını E.T. isimli kadının çektiği tefecileri belirledi. Bunun üzerine Mersin merkezli Adıyaman ve Ankara'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 1'i kadın 9 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların adreslerinde yapılan aramada 10 senet, 1 tapu, 1 bombalı tüfek ile 1 alacak ve vereceklerin yazılı olduğu ajanda ele geçirildi. Yapılan detaylı incelemede, şahısların galericilik görünümü altında tefecilik yaptıkları, müştekilere yüzde 20 ile 30 arasında faizle para verdikleri ve senet imzaladıkları, zorluk çıkartanları tehdit ve darp ettikleri, ödeme yapmak istemeyenler içinde tetikçi tuttukları tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan E.T., Y.T. ve M.T. kardeşler, 'örgütlü bir şekilde tefecilik ve yağma' suçlarından tutuklanırken, İ.A., S.Y., B.B. ve O.S. yurt dışı yasağıyla, M.E.B ise ev hapsi ile serbest bırakıldı.




Bu haber 791 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fon soruşturmasında yeni dalga! 46 tüzel kişinin malvarlığı donduruldu
Asayiş

Fon soruşturmasında yeni dalga! 46 tüzel kişinin malvarlığı donduruldu

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, 1 Temmuz-16 Ağustos arasındaki para hareketlerinin mercek altına alınarak 46 tüzel kişi, 18 fon ve 42 kişinin mal varlığının dondurulduğunu duyurdu. 37 şüpheliye ise yurt dışı yasağı kondu. Bakan Akın Gürlek, "Paranın izini sonuna kadar süreceğiz, vatandaşın birikimini istismar ettirmeyeceğiz" dedi.

Habervitrini13227 Görüntüleme
Günlerdir kusuyordu! Savcı acil serviste hayatını kaybetti
Asayiş

Günlerdir kusuyordu! Savcı acil serviste hayatını kaybetti

Almanya'da savcı olarak görev yapan 42 yaşındaki Sibel Tunç, eşiyle birlikte tatil için geldiği İstanbul'da fenalaşarak yaşamını yitirdi. Günlerdir süren kusma şikayetiyle gittiği hastane koridorunda aniden hayatını kaybeden Tunç'un ölümü "şüpheli" bulunarak olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Habervitrini12854 Görüntüleme
Tekerlekli Kasa: Kara Haydar'ın Lüks Araçlarının İçinden 16 Milyon Euro ve Dolar Fışkırdı!
Asayiş

Tekerlekli Kasa: Kara Haydar'ın Lüks Araçlarının İçinden 16 Milyon Euro ve Dolar Fışkırdı!

Vanlı “Kara Haydar” olarak bilinen Mehmet Fatih Tançalan hakkında Ankara’da yürütülen ikinci bir soruşturma kapsamında İstanbul’da operasyon düzenlendi. Sarıyer Maslak’ta paraların saklandığı tespit edilen araçlarda yapılan aramalarda, yaklaşık 934 milyon TL tutarında euro ve dolar cinsinden döviz

Habervitrini11471 Görüntüleme
Tera Fon'un gizemli 11 yatırımcısı belli oldu: İşte o isimler
Asayiş

Tera Fon'un gizemli 11 yatırımcısı belli oldu: İşte o isimler

Fon soruşturmasında Tera'nın TLY fonunun Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu'na (TEFAS) açılmadan önceki ilk yatırımcıları ortaya çıktı. Aslan payının iki Tera şirketine ait olduğu yatırımcı listesinde Emre Tezmen'in çocuklarının da yer aldığı görüldü.

Habervitrini14337 Görüntüleme