Messi, Mbappe'nin takibinde

3 dk okuma
Messi, Mbappe'nin takibinde

Hızlı Özet

FIFA Dünya Kupası'nda tüm zamanların gol krallığında Arjantinli Lionel Messi ile Fransız Kylian Mbappe yarışıyor.

PHILADELPHIA

Arjantinli yıldız futbolcu Messi, Almanya'dan Miroslav Klose'ye ait turnuva tarihinin gol rekorunu 18 gole ulaşarak kırdı.

Turnuva tarihinde Klose'ye ait 16 gollük rekoru Messi, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk iki maçında attığı gollerle geçerek 18 gole ulaştı. Arjantinli futbolcu, Cezayir'i 3-0 ve Avusturya'yı 2-0 yendikleri maçlarda atılan 5 golün tamamını kaydetti.

Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu Messi, Mbappe'nin takibinde

Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu Messi

Arjantinli Lionel Messi, 2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci haftasında Avusturya karşısında attığı gollerle toplamda 18 gole ulaşarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu oldu.

Dallas'ta oynanan karşılaşmanın 8. dakikasında kazanılan penaltı atışını gole çeviremeyen Lionel Messi, 38 ve 90+5. dakikalarda attığı gollerle kariyerine bir rekor daha ekledi.

Grupta geçen hafta Cezayir ile oynadıkları maçta 3 kez ağları havalandırarak 16 golle ilk sırada bulunan eski Alman golcü Miroslav Klose'yi yakalayan Messi, Avusturya karşısındaki golleriyle zirvenin tek sahibi oldu

Arjantin'in son dokuz Dünya Kupası maçının yedisinde ilk golü atan isim olan Messi, 2026 Dünya Kupası'nda ülkesinin attığı 5 gole de imza attı.

Messi, Dünya Kupası'nda birçok rekoru elinde bulunduruyor

38 yaşındaki Messi, toplamda 18 gole ulaşarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu olmasının yanı sıra birçok rekora da sahip.

Messi, 28 maçla Dünya Kupası tarihinde en çok müsabakaya çıkan oyuncu konumunda. Arjantinli futbolcu, çıktığı 28 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak FIFA Dünya Kupası tarihinde en çok maç kazanan oyuncu rekorunu elinde bulunduruyor.

Altı farklı Dünya Kupası'nda (2006, 2010, 2014, 2018, 2022, 2026) boy gösteren Arjantinli yıldız, 2022'de şampiyonluk yaşadıkları turnuvada 7 kez fileleri havalandırdı. Messi, 2026'da ise sadece ilk iki maçta 5 gol kaydetti.

Dünya Kupası'nda Arjantin formasıyla bir şampiyonluğu bulunan Messi, 2026'da ikinci kez kupayı kaldırmaya çalışacak.

Turnuvaya 38 yaşında başlayan Messi, 24 Haziran'daki doğum gününden sonra organizasyonu 39 yaşında noktalayacak.

Klose, zirveden indi

ABD, Kanada ve Meksika'da oynanacak turnuva öncesinde eski Alman futbolcu Miroslav Klose, Dünya Kupası'nın en golcü futbolcusu unvanını elinde bulunduruyordu.

Dünya Kupası'na 2002, 2006, 2010 ve 2014 olmak üzere 4 kez Almanya formasıyla katılan Klose, 2002 ve 2006'da beşer gol, 2010'da 4, 2014'te 2 gol atarak 16 gole ulaşmış ve turnuva tarihinin en golcü futbolcusu olmuştu.

Rekor için Messi ve Mbappe yarışıyor

Arjantinli Lionel Messi, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk 2 maçında 5 gol atarak turnuva tarihinde 18 gole ulaştı.

Zirveye yerleşen Messi'yi Fransız yıldız futbolcu Kylian Mbappe de turnuvadaki gol krallığı yarışında 16 gol ile takip ediyor.

Mbappe, I Grubu ilk maçında Senegal'i 3-1 yendikleri maçta 2 gol kaydederken ikinci maçında ise Irak'ı 3-1 mağlup ettikleri maçta da 2 gol attı ve 2026'daki turnuvada gol sayısını 4'e çıkarırken dünya kupalarındaki toplam gol sayısını ise 16'ya yükseltti.

FIFA Dünya Kupası tarihinde tüm zamanların en fazla gol atan ilk 3 oyuncusu şöyle:

Sıra

Oyuncu

Ülke

Gol

1

Lionel Messi

Arjantin

18

2

Kylian Mbappe

Fransa

16

2

Miroslav Klose

Almanya

16

Bu haber 12965 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Icardi Türkiye'ye dönemiyor! Arjantin'de mahsur kaldı!
Spor

Icardi Türkiye'ye dönemiyor! Arjantin'de mahsur kaldı!

Mauro Icardi'nin, eski eşi Wanda Nara'nın avukatlarının yaptığı başvurunun mahkeme tarafından kabul edilmesi nedeniyle Arjantin'de mahsur kaldığı iddia edildi. Söz konusu başvuru ve kararın nafaka ödemeleriyle ilgili olduğu ve Icardi'nin mahkeme kararı nedeniyle planlarını ertelemek zorunda kaldığı belirtildi.

Habervitrini9173 Görüntüleme
Mourinho’dan flaş Arda Güler kararı
Spor

Mourinho’dan flaş Arda Güler kararı

Real Madrid’de teknik direktörlük koltuğuna Jose Mourinho’nun oturmasının ardından gözler Arda Güler’e çevrilirken milli futbolcunun yeni sezon planlamasında takım içindeki önemini koruduğu belirtildi.

Habervitrini10791 Görüntüleme
Milli takım kampı çevresinde onlarca drone yakalandı! FBI harekete geçti
Spor

Milli takım kampı çevresinde onlarca drone yakalandı! FBI harekete geçti

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2026 FIFA Dünya Kupası'nın ilk on gününde stadyumlar çevresinde tam bir drone avı yaşandı FBI, turnuvanın başlangıcından bu yana hava sahası kısıtlamalarını ihlal eden 300'den fazla izinsiz insansız hava aracına (İHA) el koyduğunu açıkladı.

Habervitrini10086 Görüntüleme
Fenerbahçe'de Ederson kararı Dünya Kupası sonrası!
Spor

Fenerbahçe'de Ederson kararı Dünya Kupası sonrası!

Başkan Aziz Yıldırım'ın göreve gelmesinin ardından Ederson'un Fenerbahçe'deki geleceği yeniden gündeme geldi. Daha önce Türkiye'den ayrılmaya sıcak baktığı konuşulan Brezilyalı kalecinin, yönetim değişikliği sonrası kararını yeniden gözden geçirdiği öne sürüldü. Yıldırım'ın da 32 yaşındaki file bekçisinin takımda kalmasını istediği belirtiliyor.

Habervitrini13335 Görüntüleme