Meteoroloji'den aşırı sıcak ve sağanak yağış uyarısı

••2 dk okuma
Meteoroloji'den aşırı sıcak ve sağanak yağış uyarısı

Hızlı Özet

“Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km / saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.”






Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye aşırı sıcak havanın etkisi altında... Diğer yandan Doğu Karadeniz ile iç Ege'de sağanak yağışlar beklenirken, olası su ve sel baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bursa'nın doğusu, Sakarya'nın güney kesimleri, Bilecik, Afyonkarahisar'ın kuzeyi, Uşak, Kütahya, Manisa'nın kuzeydoğusu, Bolu, Karabük, Ankara'nın kuzey ve batısı, Eskişehir ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.



Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km / saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Öğle saatlerinden sonra Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, trafikte aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar vb. olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.



İLLERE GÖRE HAVA DURUMU



İSTANBUL 24°C, 31°C

Parçalı bulutlu



ANKARA 19°C, 33°C

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı



İZMİR 26°C, 38°C

Az bulutlu



ANTALYA 26°C, 32°C

Az bulutlu ve açık



ZONGULDAK 22°C, 28°C

Az bulutlu



TRABZON 24°C, 29°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ERZURUM 14°C, 29°C

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



DİYARBAKIR 23°C, 41°C

Az bulutlu ve açık




Bu haber 254 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mansur Yavaş'ın su zammını savunayım derken rezil oldu
Gündem

Mansur Yavaş'ın su zammını savunayım derken rezil oldu

TV100'de yayımlanan Eşit Ağırlık programında gazeteci İsmail Dükel ile Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni ve Türkiye Basın Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan arasında Ankara'daki su zammı üzerine geçen diyalog dikkat çekti.

Habervitrini10118 Görüntüleme
Bir süredir hastalıkla mücadele eden Bekir Bozdağ'ın son hali şok etti
Gündem

Bir süredir hastalıkla mücadele eden Bekir Bozdağ'ın son hali şok etti

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle tedavi gören ve Meclis çalışmalarına ara veren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, kademeli olarak mesaisine yeniden başladı. Tedavi sürecinin ardından yeniden kamuoyunun karşısına çıkan Bozdağ’ın son görüntüsü dikkat çekti. 

Habervitrini14024 Görüntüleme
Erdoğan Masaya Vurdu: O Paralar Söke Söke Geri Alınacak!.. Kelleler kopacak
Gündem

Erdoğan Masaya Vurdu: O Paralar Söke Söke Geri Alınacak!.. Kelleler kopacak

Selvi’nin aktardığı bilgilere göre, son aylarda büyük bir dalgaya dönüşen fon krizine karşı daha önce kritik uyarılarda bulunuldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 4 Kasım 2025’te yaptığı uyarılar ile Akın Gürlek’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde (25 Şubat 2025) SPK’ya gönderdiği yazılı ikaz zamanında dikkate alınmış olsaydı krizin bu seviyeye ulaşmayacağı ifade ediliyor.

Habervitrini14638 Görüntüleme
MASAK'ta dehşete düşüren FETÖ skandalı.. Akıncı Üssü'ndeki İmamına 210 milyonluk MASAK İhalesi!
Gündem

MASAK'ta dehşete düşüren FETÖ skandalı.. Akıncı Üssü'ndeki İmamına 210 milyonluk MASAK İhalesi!

Soruşturma dosyasında yer alan tespitler; yetkisiz veri müdahalelerinden 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerine yönelik yürütülen dijital casusluğa, örgüt şirketlerine aktarılan milyonlarca liralık finansmandan soruların çalındığı hücre evlerine kadar dehşet verici ayrıntıları ortaya koydu.

Habervitrini11738 Görüntüleme