Meteorolojiden 7 şehir için buzlanma ve don uyarısı

1 dk okuma
Meteorolojiden 7 şehir için buzlanma ve don uyarısı

Hızlı Özet

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşamdan itibaren yarın akşam saatlerine kadar, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.






Bolu ve Karabük çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimleri, Rize, Artvin, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde bu akşamdan itibaren yoğun kar, gece ve sabah saatlerinde iç ile doğu kesimlerde buzlanma ve don bekleniyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşamdan itibaren yarın akşam saatlerine kadar, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.



İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusuyla Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir ve Hatay çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların, Hatay çevrelerinde sağanak, yağış alan diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.



Bolu ve Karabük çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimleri, Rize, Artvin, Hakkari ve Şırnak çevrelerindeki yağışların, yoğun olacağı öngörülüyor.



Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Malatya, Elazığ, Adıyaman çevreleri ve Muğla’nın iç kesimlerinde kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.



Karın etkili olduğu Bolu-Zonguldak kara yolu tır geçişine kapatıldı



Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yüksek kesimlerde kar savrulması sebebiyle görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.




Kaynak:YENİ ŞAFAK
Bu haber 427 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1877'den beri görülmeyen 'Mega El Nino' geliyor!
Gündem

1877'den beri görülmeyen 'Mega El Nino' geliyor!

Türkiye'de 2026'nın ilk 6 ayında yağış rekoru kırıldığını belirten TÜBA üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, 2027 yılı için dikkat çeken 'Mega El Nino' beklentisini dile getirdi. Yaşar, ekim ayının ikinci yarısından itibaren yağışların artacağını öne sürerken, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılın büyük bölümünde su sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.

Habervitrini14427 Görüntüleme
Atina'nın gövde gösterisi fiyaskoyla sonuçlandı
Gündem

Atina'nın gövde gösterisi fiyaskoyla sonuçlandı

Doğu Akdeniz ve Girit açıklarında Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fransa ve İtalya’nın katılımıyla gerçekleştirilen MEDUSA-15 askeri tatbikatında amfibi çıkarma senaryosu fiyaskoyla sonuçlandı. Çıkarma botundan karaya çıkmaya çalışan Yunan askerlerinin denize düştüğü anlar kameralara yansırken, komşunun askeri operasyonel yetkinliği bir kez daha gündeme geldi.

Habervitrini14059 Görüntüleme
Etçi Nusret sektör değiştirdi! Bakın hangi işe girdi
Gündem

Etçi Nusret sektör değiştirdi! Bakın hangi işe girdi

Et restoranlarıyla dünya çapında tanınan Nusret Gökçe, bu kez farklı bir yatırımla gündeme geldi. Yemek sektöründeki çalışmalarının ardından gayrimenkul alanına yönelen Gökçe

Habervitrini12344 Görüntüleme
İmamoğlu'nun rüşvet ve yolsuzluk dosyası kabarıyor.. 12 yeni vaka daha
Gündem

İmamoğlu'nun rüşvet ve yolsuzluk dosyası kabarıyor.. 12 yeni vaka daha

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB yolsuzluk soruşturması kapsamında ek iddianame hazırladı. 29 sanıklı iddianame ana dava ile birleşmesi talebiyle Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamede, Ekrem İmamoğlu ve Fatih Keleş 12 eylemden sorumlu tutuldu.

Habervitrini11643 Görüntüleme