Mısır Türkiye ile normalleşmeyi durdurdu.. Çokta tın

1 dk okuma
Mısır Türkiye ile normalleşmeyi durdurdu.. Çokta tın

Hızlı Özet

Başbakan Abdulhamid Dibeybe, imzalanan anlaşmalardan memnuniyetini ifade ederek meydan okumuş, "Bazı ülkelerin Türkiye'yle imzalanan mutabakat muhtırasına karşı çıkması beni ilgilendirmiyor." demişti.






Tarihi anlaşma rahatsız etti! Mısır: Türkiye ile temasları durdurduk



Türkiye'nin tarihi anlaşması Mısır'ı rahatsız etti. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile normalleşme sürecini askıya aldıklarını belirtti.Türkiye-Libya arasında imzalanan hidrokarbon anlaşması dünyada büyük yankı uyandırırken Mısır ve Yunanistan'ı rahatsız etmişti.



'TÜRKİYE İLE TEMASLARI DURDURDUK'



Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye'nin Libya ile uluslararası hukuktan doğan haklarından yaptığı yasal anlaşmayı kabul etmeyerek, görüşmelerin iki turdan sonra "Türkiye'nin Libya politikasında bir değişiklik olmadığı" gerekçesiyle askıya alındığını söyledi.



NE OLMUŞTU?



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan oluşan heyet, 3 Ekim'de Libya'nın başkenti Trablus'a günübirlik resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Libyalı yetkililer ile görüşmeler yapılmış ve Libya tarafı ile hidrokarbonlar ve protokol alanlarındaki mutabakat muhtıraları imzalanmıştı.



Başbakan Abdulhamid Dibeybe, imzalanan anlaşmalardan memnuniyetini ifade ederek meydan okumuş, "Bazı ülkelerin Türkiye'yle imzalanan mutabakat muhtırasına karşı çıkması beni ilgilendirmiyor." demişti.




Bu haber 575 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yapay zeka 108 yıllık 'Birinci Dünya Savaşı' şifresini çözdü
Dünya

Yapay zeka 108 yıllık 'Birinci Dünya Savaşı' şifresini çözdü

GPT-6 Astra adlı yapay zeka modelinin, 1918’de Alman ordusu tarafından gönderilen şifreli bir telsiz mesajını çözmüş olabileceği açıklandı. Ortaya çıkarılan metin İngiliz savaş gemisi HMS Canterbury’nin seyir defteriyle örtüşse de çalışma henüz bağımsız kriptografi uzmanlarınca doğrulanmadı.

Habervitrini10946 Görüntüleme
Trump'tan Pezeşkiyan'la görüşecek! Büyük gelişmeler yaşanacak
Dünya

Trump'tan Pezeşkiyan'la görüşecek! Büyük gelişmeler yaşanacak

İran'ın ABD'ye savaşı sona erdirmek için şartlarını iletmesinin ardından gözler Başkan Donald Trump'ın vereceği karara çevrildi. Sessizliğini bozan Trump, Tahran'a ilişkin önünde üç seçenek bulunduğunu açıklarken "Yakın gelecekte çok büyük gelişmeler yaşanacak" dedi.

Habervitrini13867 Görüntüleme
ABD ordusu Çin gemisine saldırmaya hazırlanırken hata son anda fark edildi
Dünya

ABD ordusu Çin gemisine saldırmaya hazırlanırken hata son anda fark edildi

ABD ile Çin'i karşı karşıya getirebilecek akılalmaz bir yapay zeka hatası ortaya çıktı. Çin'e ait bir geminin "nükleer silah parçaları" taşıdığı yönündeki istihbarat üzerine Amerikan güçleri harekete geçti. Gemiye çıkmak için hazırlıklar sürerken bilginin tamamen yanlış olduğu anlaşıldı.

Habervitrini13878 Görüntüleme
Sheeran Gazze krizi sonrası sahnede ağlayarak özür diledi!
Dünya

Sheeran Gazze krizi sonrası sahnede ağlayarak özür diledi!

İngiliz şarkıcı Ed Sheeran, Gazze’ye destek verdiği gerekçesiyle ABD turnesinden çıkarılan rapçi Macklemore hakkındaki tartışmaların ardından Philadelphia'daki konserinde açıklamalarda bulundu. Gazze'deki savaşın yol açtığı yıkımdan dolayı 'kalbinin kırıldığını' söyleyen Sheeran, verdiği kararlar nedeniyle özür diledi.

Habervitrini13062 Görüntüleme