MİT tırları davasında aranan FETÖ'cü eski emniyet müdürü yakalandı

1 dk okuma
MİT tırları davasında aranan FETÖ'cü eski emniyet müdürü yakalandı

Hızlı Özet

MİT tırları davasında aranan FETÖ eski emniyet müdürü yakalandı MİT tırlarının Adana'da durdurulduğu dönemde Adana il Emniyet Müdürü olan FETÖ üyesi A.Z.G., Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yakalandı.

MİT tırlarının Adana'da durdurulduğu dönemde Adana il Emniyet Müdürü olan FETÖ üyesi A.Z.G., Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, devletin güvenliğiyle ilgili gizli belgeleri elde etmeye çalışan ve istihbarat faaliyetlerine dair belgelerle bağlantılı suçlardan aranan FETÖ üyesi A.Z.G.'nin Ankara'da yakalandığını açıkladı. A.Z.G., MİT tırlarının durdurulduğu dönemde Adana İl Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu.

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, FETÖ mensuplarını tek tek adalet önüne çıkaracaklarını vurguladı.

ADI BYLOCK KULLANICI LİSTESİNDEYDİ

Bakan Yerlikaya, milletin birliğine, devletin bütünlüğüne ve halkın huzuruna zarar vermeye çalışanlarla mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Ankara İl Jandarma Komutanlığı JASAT timlerince yapılan çalışmalar sonucu, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek, istihbarat faaliyetleriyle ilgili belgeleri elde etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçlarından toplam 8 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan, kamu görevinden ihraç edilen, ByLock kullanıcı listesinde adı geçen ve MİT tırlarının Adana'da durdurulduğu dönemde Adana İl Emniyet Müdürü olan FETÖ üyesi A.Z.G, düzenlediğimiz operasyonla Ankara Yenimahalle'de saklandığı evde yakalandı.

Yerlikaya, Ankara Valisi ile operasyonu koordine eden ve gerçekleştiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara İl Jandarma Komutanlığını tebrik etti.

Bu haber 864 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Okulların açıldığı ilk gün suç örgütlerine operasyon! 2 bin 477 gözaltı!
Asayiş

Okulların açıldığı ilk gün suç örgütlerine operasyon! 2 bin 477 gözaltı!

Okulların açıldığı ilk gün organize suç örgütlerine yönelik yurt genelinde 48 noktada operasyonlar yapıldığını belirten İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Operasyonda 2 bin 477 kişi gözaltına alınmış oldu. Neredeyse bir gün içerisinde 3 bin 500 kişiye yönelik olarak işlem yapıldı” dedi. "Organize suç örgütleri peşlerini bırakacağımızı zannetmesin" mesajı veren Çiftçi, önümüzdeki günlerde de iadeler için Yunanistan, Almanya ve İtalya'ya da ziyaretler gerçekleştireceğini ifade etti.

Habervitrini14235 Görüntüleme
Emniyeti karıştıran soruşturma! Müdür ve komiserler tutuklandı
Asayiş

Emniyeti karıştıran soruşturma! Müdür ve komiserler tutuklandı

Emniyeti karıştıran soruşturma! Müdür ve komiserler tutuklandıntalya'da kamu görevlilerine rüşvet verildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında eski Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, eski Koruma Şube Müdürü, komiser ve avukatın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan emniyet mensupları, görev yerleri değiştirildikten sonra açığa alındı.

Habervitrini9337 Görüntüleme
Silivri açıklarında bulunan cesedin batan geminin birinci kaptanına ait olduğu belirlendi
Asayiş
#Spor#haber#Kültür Sanat

Silivri açıklarında bulunan cesedin batan geminin birinci kaptanına ait olduğu belirlendi

Silivri açıklarında batan "Tuğberk İmamoğlu" gemisindeki 10 kişilik kayıp mürettebata ulaşmak için yürütülen çalışmalar sırasında bulunan cansız erkek bedeninin, batan geminin birinci kaptanı Yaşar Kayhan'a ait olduğu tespit edildi.

Habervitrini10214 Görüntüleme
Gülistan Doku soruşturmasında 4 zanlı daha tutuklandı
Asayiş
#Spor#haber#Kültür Sanat

Gülistan Doku soruşturmasında 4 zanlı daha tutuklandı

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili son soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini11332 Görüntüleme