MİT'ten operasyon: Bin 250 internet sitesi erişime engellendi

2 dk okuma
MİT'ten operasyon: Bin 250 internet sitesi erişime engellendi

Hızlı Özet

MİT koordinesinde, Ankara İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, siber dolandırıcılık şebekesine düzenlenen operasyonda, şebekenin elebaşı Ö.Ş. tutuklandı. Şüphelinin dolandırıcılık amacıyla kullanıldığı tespit edilen yaklaşık bin 250 internet sitesi erişime kapatıldı.

MİT'ten siber dolandırıcılık operasyonu: Bin 250 internet sitesi erişime engellendi

MİT koordinesinde, Ankara İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, siber dolandırıcılık şebekesine düzenlenen operasyonda, şebekenin elebaşı Ö.Ş. tutuklandı. Şüphelinin dolandırıcılık amacıyla kullanıldığı tespit edilen yaklaşık bin 250 internet sitesi erişime kapatıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ortak operasyonda, siber dolandırıcılık örgütü elebaşı Ö.Ş. yakalandı.

Gözaltına alınan örgüt mensuplarından elebaşı konumundaki Ö.Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KİŞİSEL BİLGİLERİ KULLANMIŞLAR 

Yapılan istihbari çalışmalar sonucunda yurttaşların finansal güvenliğini tehdit eden organize bir siber dolandırıcılık yapılanması deşifre edildi.

Soruşturma kapsamında yapılan teknik incelemeler, şebekenin kişisel bilgileri kullanarak dolandırıcılık faaliyeti yürüttüğünü ortaya koydu.

E-TİCARET PLATFORMLARINA SAHTE İLANLAR YÜKLENMİŞ 

Ayrıca özel olarak geliştirilen yazılımlar aracılığıyla e-ticaret platformlarına otomatik sahte ilanlar yüklendiği; bu ilanlar üzerinden mağdurlara sahte dekont ve fatura gibi belgeler düzenlenerek güven duygusu oluşturulduğu ve vatandaşların bu yolla dolandırıldığı tespit edildi.

İncelemelerde ayrıca ilanları ziyaret eden kişilerin IP adresi, lokasyon bilgileri ve çevrimiçi hareketlerinin de kayıt altına alındığı belirlendi.

YASA DIŞI PARA TRAFİĞİ

Yapılan çalışmalar sonucunda soruşturmaya, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da dahil edildi.

USOM’un sağladığı teknik destekle şebekenin kullandığı altyapı tespit edilirken, MASAK tarafından yürütülen incelemelerle örgütün yasa dışı gelir kaynakları ve para trafiği ortaya çıkarıldı.

BİN 250 İNTERNET SİTESİ KAPATILDI

Elde edilen bulgular doğrultusunda, dolandırıcılık amacıyla kullanıldığı tespit edilen yaklaşık bin 250 internet sitesi erişime kapatıldı.

Gözaltına alınan örgüt mensuplarından elebaşı konumundaki Ö.Ş. de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜVENLİK AÇISINDAN ÖNEM ARZ EDİYORDU

Yapılan incelemede, söz konusu yapılanmanın yalnızca bireysel mağduriyetlere yol açmakla sınırlı kalmadığı, aynı zamanda ekonomik düzeni hedef alarak vatandaşların finansal güvenliğini zedelemeye yönelik girişimler içerdiği ve ulusal güvenlik açısından önem arz eden bir boyuta ulaştığı da görüldü.

Bu haber 438 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbullular için kritik uyarı! Bu geceye dikkat!
Gündem

İstanbullular için kritik uyarı! Bu geceye dikkat!

Sıcak hava dalgasının etkisi altına giren İstanbul'da yüksek oranda neme karşı uyarı yapıldı. Megakentte bu gece nem oranının yüzde 95'e kadar yükselebileceği ifade edildi. Kalp sağlığı için vatandaşların efor gerektiren etkinliklerden uzak durması gerektiği vurgulandı. Öte yandan İstanbul'da sıcak havanın yarın beklenen poyraz ile etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Habervitrini14781 Görüntüleme
Netanyahu'nun yeni Türkiye planı! Aralarına nifak tohumu ekmeliyiz!"
Gündem

Netanyahu'nun yeni Türkiye planı! Aralarına nifak tohumu ekmeliyiz!"

İsrail Diaspora İşleri Bakanı Amichai Chikli, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ı hedef alarak,"Erdoğan’a yönelik yaklaşımı ve onu aklama çabalarıyla bize hayatı son derece zorlaştırıyor" dedi.

Habervitrini12203 Görüntüleme
Erdal Beşikçioğlu kararını verdi! Yeni Parti’ye katılacak mı?
Gündem

Erdal Beşikçioğlu kararını verdi! Yeni Parti’ye katılacak mı?

Özgür Özel ve 91 milletvekilinin CHP’den istifa etmesinin ardından, gözler Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu hakkındaki iddiaya çevrildi. Beşikçioğlu’nun Yeni Parti'ye katılmama kararı aldığı öne sürüldü.

Habervitrini11015 Görüntüleme
Tutuklu Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'den istifa edip Yeni Parti'ye geçti
Gündem

Tutuklu Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'den istifa edip Yeni Parti'ye geçti

Tutuklu Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, partisi CHP’den istifa ederek Yeni Parti’ye geçtiğini açıkladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu da beraberindeki 15 belediye başkanıyla birlikte Yeni Parti saflarına geçtiklerini duyurdu.

Habervitrini11036 Görüntüleme