Mustafa Sarıgül'den ittifaka yeşil ışık

2 dk okuma
Mustafa Sarıgül'den ittifaka yeşil ışık

Hızlı Özet

TÜRKİYE Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından iki genel başkan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.






Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı makamında ziyaret eden Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin iki ittifaka mahkum olmadığını belirterek, "Siyasi partiler arasında iş birliği ve güç birliği her zaman olacaktır" dedi.



TÜRKİYE Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından iki genel başkan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.





Güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sarıgül, yaptıkları görüşmelerin demokrasinin Türkiye'de kurum ve kurallarıyla yerleşmesi açısında son derece önemli olduğunu söyledi. DSP ile görüş birliğine vardıkları konuların sayısının son derece fazla olduğunu belirten Sarıgül, iki parti arasındaki ittifakın gündemde olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:



"Türkiye iki ittifaka mahkum değildir. Siyasi partiler arasında iş birliği ve güç birliği her zaman olacaktır. Bu iş birliği ve güç birliği inşallah Türkiye'miz ile ilgili çok önemli kararlar alınmasında etkili olacaktır. Sayın Önder Aksakal Genel Başkanımız ve Demokratik Sol Parti ile Türkiye Değişim Partisinin kuracağı masada işçilerimiz, emekçilerimiz, emeklilerimiz, EYT'lilerimiz, görev verilmeyen öğretmenler olacak. Kuryeler olacak, garsonlar olacak. Bizim kuracağımız masada kim nereye seçilecek, ne zaman seçilecek, nasıl olacak gibi şahsi ve bireysel konular değil, inşallah toplumsal ve sosyal konuları konuşmaya devam edeceğiz"



DSP Genel Başkanı Aksakal da Sarıgül'ü partilerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aksakal, ziyarette iki parti arasında ilerleyen sürece ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğunu sözlerine ekledi.




Bu haber 671 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!
Gündem

ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!

ASELSAN, 18 ülkeye 560’tan fazla teslimat yaptığı SMASH Uzaktan Komutalı Stabilize Deniz Silah Sistemleri ailesine SMASH 300’ü ekledi. Yapay zeka desteği ve ATOM Akıllı Mühimmat entegrasyonuna sahip sistem, mini ve mikro İHA’ların yanı sıra su üstü tehditlerine karşı da görev yapacak.

Habervitrini13047 Görüntüleme
DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!
Gündem

DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Harp Okulu mezuniyet törenlerinde bazı marşların yasaklandığı ve “Türkiye Yüzyılı Marşı”nın alternatif olarak okutulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DMM, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde geçmişten günümüze orduyla özdeşleşmiş herhangi bir marşın yasaklanmasının söz konusu olmadığını bildirdi

Habervitrini12899 Görüntüleme
Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınan dönemin savcıları tutuklandı
Gündem

Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınan dönemin savcıları tutuklandı

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, olay tarihinde görevli Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören ile cezaevi savcısı Necip Doğan hakkında 'örgüt üyeliği' suçundan tutuklama kararı verildi.

Habervitrini10485 Görüntüleme
Türkleri soyup soğana çevirmişler.. İsrail bağlantılı şebekeden 21 millet çıktı
Gündem

Türkleri soyup soğana çevirmişler.. İsrail bağlantılı şebekeden 21 millet çıktı

İsrail bağlantılı şebekeye operasyon! Gözaltı sayısı 201’e yükseldi: İsrailli şüphelilerin milyonluk para trafiği deşifre oldu!.. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen İsrail bağlantılı uluslararası dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyonda gözaltı sayısı 201'e yükseldi

Habervitrini12214 Görüntüleme